onsdag 16 juli 2008

46,9 % till svensk högerpolitik, vilket scop

Då var det dax för en väljarundersökning igen. Skop följer trenderna i Bvu, Bloggvärldens väljarundersökning. Det sker en polarisering i Svensk politik. Kanske är de inte så underligt med tanke på den ekonomiska och kanske politiska kris vi står inför. Socialdemokraterna verkar ha fått tillbaka lite vänsterväljare men också tagit åter lite väljare från alliansen. Eftersom v-s-mp klart uttalat att de inte vill styra med sd så får vi väl räkna in sd på högersidan. Alliansen samt deras stödparti sd får då 46,9%. Frågan är bara om alliansen vill stödja sig på sd.

En rätt intressant sak är uppställningen av partier i från olika institut och media. Varför inte presentera i bokstavsordning. Bvu har valt den metoden då den är betydligt mindre värderande.
Du röstar väl när du ändå är här i den ständigt pågående väljarundersökningen.

Men i media presenteras resultatet så här från vänster m osv..kul grej.

Så här fördelar sig siffrorna för respektive parti hos Skop: m 23,0 (26,2), fp 7,5 (7,5), c 6,9 (6,5), kd 5,5 (5,5), s 38,9 (36,8), v 5,6 (6,8), mp 7,2 (7,2), sd 4,0 (2,5), övriga 1,4 (1,0).

Media skriver såklart: Svd 1 Dagen 1 Expr 1 Aftonbladet 1 DN 1 HD 1

Men också svenska bloggare intressera sig för väljarundersökningar, ett litet axplock..
Allt rasarKulturbloggen
FRA tapp för moderaterna?TOMMYS TANKAR
Connecting the dots Christopher Kullenberg
Svenska fascister går framåt Jinges web och fotoblogg
Sverigedemokraterna över riksdagsspärren! Dragans SD Blogg
Olika frågor, olika svar Din ledamot i riksdagen - Göran Pettersson
Sverigedemokraterna ökar kraftigt Jan Rume´s Blogg
Alliansen går back och får skylla sig själva! Salubrin Online
Alliansen utan stöd Jonas Morian

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: , , , , demoskop opinionsmätning, , , , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan bloggvärldens väljarundersökning ,Technorati om: , , , , demoskop, , ,Icerocket om: , , , , , ,

4 kommentarer:

 1. björn nu kör du med lite mycket "guilt by assosiation"

  du skriver:
  "Eftersom v-s-mp klart uttalat att de inte vill styra med sd så får vi väl räkna in sd på högersidan. Alliansen samt deras stödparti sd får då 46,9%."

  Det finns övörhuvudtaget ingen sanning alls i att SD skulle vara stödparti till aliansen och det vet du, din skrivning är bara till för att demonisera allianspartierna.

  Man hadde lika gärna kunnat skriva "eftersom Allianspartierna inte har för avsikt att sammarbeta med SD så får vi väl räkna in SD i vänstersidan." Hadde du gillat den skrivningen ?

  /C

  SvaraRadera
 2. Tobias Lindgren16 juli, 2008

  Vad då 46,9 procent? Nu får du väl för helsike ta och ge dig. Sd är öppet för samarbete med alla partier och block som vill föra en Sverigevänlig politik. Ganska ynkligt av dig att sjunka till en sådan låg nivå.

  SvaraRadera
 3. Det är väl ganska klart från v-s-mp att de inte vill ha med konservativa främlingsfientliga krafter att göra.
  Så du Tobias du får nog hitta ditt stöd hos kd och m. Du har dessutom konsekvent vägrat svara på de frågor du fått. Så eftersom du inte kan förklara vad du menar med ditt paradord "svenskhet" så får du räkna med att jag fortsättningsvis även kallar sd för rasistiskt.
  Sd har nog gjort sitt i politiken anar jag även om du Tobias inte riktigt håller med. Men du lär få svårt att göra dig till vän med KD efter er lilla utmaning mot det kristna partiet. Tror även att m börjar vakna till så debatten blir nog lite tuffare för dig framöver.

  SvaraRadera
 4. Inte för att motsatt block är just mycket bättre, men nu kommer konjunkturnedgång med försämrad sysselsättning som lök på laxen. Alliansregeringen går mot ett historiskt fiasko.

  SvaraRadera