onsdag 2 juli 2008

Alliansen sprack i Sörmland. FRA spräcker allians underifrån.

Svenskarna läser dina privata mail, skriver den danska tidningen Kristeligt Dagblad med anledning av att danska kyrkans och kyrkodepartementets internetleverantör använder servrar som finns i Sverige.

Nu är det nog inte så enkelt. Breven landar i USA. Det är så enkelt att se varför Reinfeldt inte klarar av att backa ur sin återvändsgata. Avtalen med utländska underrättelsetjänster läs (USA) är inte så lätta att bryta utan att det blir konsekvenser. Tyvärr klarar vår nuvarande statsminister inte av att se till svenska folkets intressen. Men vi konner snart att få en ny statsminister så det borde skapa en klar osäkerhet hos våra "vänner" i USA.

Att den moderataledda alliansregeringen väljer att ge USA tillgång till alla svenskars privata telefonsamtal och epost berör självklart en osäkerhet från medborgare i andra länder när de är i dialog med oss svenskar.
Vad som är riktigt allvarligt är att USA får också tillgång till all trafik till och från organisationer och företag i Sverige.

Jag tror inte en sekund på att regeringen kan kontrollera det som sker i militära eller halvmilitära organisationer. Det kanske inte är så intressant att jag personligen misstror både regeringens vilja och förmåga.
Det som händer är och det är ett hot mot Sveriges framtida ekonomi. Individer organisationer och företag i andra länder gör samma bedömning som jag.

Jag är inte på något sätt mer kritisk till USA än andra länder där demokratin inte fungerar. Men vi ser det så tydligt när USA valt att terroriststämpla en fredspristagare som Nelson Mandela. De människor som är ett hot mot våld och förtyck i Sydafrika räknas också som terrorist och hot mot USA. Att Bush nu efter mycket uppmärksamhet om den amerikanska vanföreställningen väljer att ta bort Mandela från sin lista säger ganska mycket om USA.
Hur går det till att hamna på banbullan från Bush. Stämmer de slutsatser USA gör om vad som är hot eller inte med den svenska befolkningens bild.

Miljöpartiet frågade gång efter annan i Riksdagen om vem är fienden och hur ser hotet ut. Sanningen kära svenska folk är att det vet inte Reinfeldt eller Bildt. Vi vet nu att Nelson Mandela är ett av de fasansfulla terroristhoten som gör att alla vänner till denne store man blivit avlyssnade. Jag skriver blivit avlyssnade utan att blinka. Det nu Reinfeldt gjort är att dessutom göra det helt lagligt med hjälp av FRA-lagen. FRA har lyssnat på oss i alla tider mer eller mindre lagligt. Men inte har de haft rätten att lagra, analysera och exportera inte....det har de fått nu...men vi skall nog se till att all skit flyter upp till ytan för det gör den. FRA läcker som ett såll, alla system läcker... och inte ökar människors vilja att vara lojala när de själva i grunden vet att något är fel. Så regeringen har lyckats att förstöra det förtroende FRA faktiskt tidigare hade.

Vad har vi i Sverige fått av USA i utbyte mot att Reinfeldt och Bildt lämnar ut alla svenskars privata epost och telefonsamtal. Vad har vi fått? Svara Reinfeldt Vad har vi fått och vem är fienden!

Moderaterna kommer att falla på grund av att de lyssnar på svenska folket. Centerpartiet håller på att spricka p.g.a. FRA-lagen. ”Nu tar vi nya tag och städar ur lite luder ur garderoben.” skriver Federley på sin blogg. Undrar just om det handlar om de som sålde svenska folket. Luder är ett lite märkligt ord: Luder, idag närmast synonymt med hora. Förr vid jakt en benämning på dött djur eller del av djurkropp, som utlades för att locka rovdjur till viss plats eller, förgiftat, för att döda rovdjuret.

Ett brev betyder så mycket. 6.000.000 ja just över sex miljoner brev till riksdagsmännen som röstade ja det betyder att en statsminister och partiledare som inte förstår det är förbrukad som ledare. Jag kan se framför mig alla valdebatter...var har du läst det Reinfeldt, var har du hört det Reinfeldt.. EU har redan dömt storbritannien för att det avlyssnade telefonsamtal på Irland. Brott mot mänskliga rättigheter så formulerar visst EU det hela..sug på den Reinfeldt..

Nej Reinfeldt har nog kört moderaterna rikligt in i väggen. Jag tittade lite på kul på hur det ser ut på BvU bloggvärldens väljarundersökning just nu c 2%, fp 2%, kd 3%, m 6% summa 12 % och det bildar man ingen regering av 2010. Däremot har regeringen självklart makten att köra hela Sverige in i väggen fram till valet. Projektet sälj allt pågår för fullt. Men är demokrati bara att medborgare får rösta vart fjärde år? Kanske är det så det fungerar i en moderat hjärna. Människor är bara röstboskap.
Jag tror också att man skall lyssna på svenska folket. Men då menar jag något helt annat än moderaterna. All makt utgår från folket svårare än så är det inte.

Sverige behöver en ny regering. I landstinget Sörmland misslyckades moderaterna så nu försöker s och mp och fp tillsammans att reda ut sjukvårdens ekonomiska kris.

Det finns idag två partier som är villiga att ta över alliansens konkursbo. Socialdemokraterna och miljöpartiet sitter nog och väntar på första telefonsamtalet från den som lämnar den sjunkande skutan först. Stalltips folkpartiet gardera med centerpartiet...

Så i all ödmjukhet kära läsare, men jag har aldrig haft fel alliansen har redan spruckit. Den sprack underifrån.

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: usa carl bildt bush , , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan fra yttrandefrihet tryckfrihet övervakning pressfrihet frihet FRA-lag FRAlagen Technorati om: , , Icerocket om: , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar