fredag 4 juli 2008

Det här är bubblornas tid

"Det här är bubblornas tid. Så mycket tomhet och mörka gap. Här blir man paranoid i ett slags kollektivt utanförskap" Några rader från Lars Winnerbäcks låt Singel. Du har lite mer av hans musik här.
Musik kan betyda så mycket. Jag skall göra några kopplingar jag får.

Bubblornas tid (Ekonomerna är idioter men det är du som blir blåst) Det är ett inlägg jag skrev i februari om den ekonomiska härdsmälta som är på gång.
Kollektivt utanförskap. Det blir en snabb koppling i mitt huvud till den regering vi fått. En regering som vill avlyssna hela svenska folket. Vi är fienden. Jag läste just om hur Ekobrottsmyndigheten lägger ner åtalet mot de moderater som skattefuskat. Däremot skall staten sätta dit de som arbetat åt dessa rika riksdagsmän. Människor med värk och sjukdom får dra lasset med skattesänkningar till de som har ont i skatten. Det är väl märkligt att svensk lag inte gäller för moderater! Åtala brottslingarna! Jag skiter faktiskt i om det råkar vara Reinfeldts närmaste vänner och att de bett om ursäkt. Jag vill se dessa brottslingar i domstol.

Jag älskar också en annan artist och det är Springsteen.
Läs gärna min gamla blogg om min Springsteen.

Hur möter man maktens män som vägrar att lyssna på vad människor i det här landet vill. Vad gör vi när maktens män ger sig på vår frihet och integritet. När vi framfört de sakliga argumenten hundratusentals gånger och de arroganta maktens män inte lyssnar.

I Bolivia vet jag att de klädde av herrarna och hällde tjära och hönsfjädrar på dem. Innan de satte maktens herrar på enkelt flyg till USA.
Så är det nog många som känner att de skulle vilja göra. Men vad gör vi i ett samhälle som Sverige när diktaturens tryne dyker upp.

Jag vet inget annat än att byta språk till musikens språk.

Biståndsminister Gunilla Carlsson (m) säger att sista ordet nu är sagt när det gäller FRA-lagen.
Det är lätt att tro att alla vi som ser det som sker tröttnar. Men den som tror det miss bedömmer helt situationen. Men Gunilla Carlsson må tysta ordet men de första tonerna börjar rulla ut istället:) Här en liten snutt från allianz till alliansen. Så hur är det sveriges musiker. Vem gör första och bästa låten om FRA?

I höst kommer FRA-lagen upp i riksdagen igen och ingen av oss glömmer det som skett i Sverige. 2010 får vi en ny regering och jag önskar av hela mitt hjärta att alla använder redan EU-valtet 2009 att markera mot c fp kd m sd att vi inte gillar avlyssning och kränkningar av vårt privatliv. Jag vill ha ett demokratiskt Sverige där individen respekteras och frihet är ett ord som suddar ut allt skit om fuskande medborgare som den här regeringen spridit.

Låt oss göra det här till sommer of love på 2000-talet. Knuffa bort dessa maktfullkomliga kontrollanter från makten. Hjälp till att göra svenska folket till ett fritt folk igen.

Jag är så förbannat tött på denna arroganta regering som bara kör som blindstyren och ständigt får ändra sina tokiga beslut. Varje gång är det medborgare som far mycket illa.

Lite om censur och övervakning och tortyr kopplat till vår regering SvD 1 2 3 DN 1 HD 1
Lite om Springsteen Svd 1 Aftonbladet 1 Expressen 1

För övrigt anser jag att FRA-lagen bör förstöras

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: usa reinfeldt reinfeldt lex orwell springsteen sommer of love bolivia , , , , , moderaterna , val 2009 vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan fra yttrandefrihet tryckfrihet övervakning pressfrihet frihet FRA-lag FRAlagen Technorati om: , , Icerocket om: , ,

5 kommentarer:

 1. Tobias Lindgren05 juli, 2008

  "2010 får vi en ny regering och jag önskar av hela mitt hjärta att alla använder redan EU-valtet 2009 att markera mot c fp kd m sd att vi inte gillar avlyssning och kränkningar av vårt privatliv."

  Sluta prata en massa goja. Du vet mycket väl att Sverigedemokraterna har samma inställning i FRA-frågan som socialdemokraterna och vänsterpartiet. Gör dig inte till.

  SvaraRadera
 2. Så uselt av denna bejar-Gunilla. Bibeldöpt, bedjarkomfrimerad och bibelvigd i kyrkan. Och sådana som hon har sen mage att be väljarna hålla käften stängd i FRA-frågan när hon tillber osynliga gudar och andar. Män baxnar över denna självupptagna avskyvärda reigiösa genitalfräckhet.

  Bedjar-Gunilla .. i tiden? Klart att sådana som hon vill ha totalkoll i andras privatliv - exempelvis via FRA.. Det är ju grunden/fundamentet i utlevt religöst sexualbedjeri..

  SvaraRadera
 3. Tobias: Du har nog rätt i att socialdemokraterna kommer att ha svårt med trovärdigheten i denna fråga med tanke på förspelet till FRA-lagen. Hur det är med sd kan vara svårt att veta.
  lars-åke: Du verkar ha uppenbara problem med dina relationer till kvinnor och då särskilt troende kvinnor; men, om du vill att din rätt att ha åsikter om FRA ska respekteras vill det nog till att du respekterar andras rätt att ha åsikter. Har du inget annat att komma med än personangrepp, då ser jag det som att dina argument tryter.

  SvaraRadera
 4. Svammel lars-åke, vad är det där för billigt angrepp på kristna och Gunilla C? Vad jag vet har hon inte mer med kristendommen att göra än medelsvensson.
  Sen beklagar jag hennes försök att manipulera uttrycket för folkviljan i detta fall.

  SvaraRadera
 5. tobias jag tror att jag redan skrivit länkar till saningen om SD och FRA. http://christianengstrom.wordpress.com/2008/06/23/sd-stodjer-fra-avlyssningen/
  DN har en annan artikel idag om sd-nsf http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=801908
  Det är helt ok med att i har olika värderingar och har rätten att yttra oss.
  Men tobias försök att stå för det ni säger i SD istället för att slingra dig.
  Jag tror jag frågat dig ett antal gånger om din syn på islam, jag tror jag frågat dig mängder av tillfällen vad du menar med "svenskhet"..inget svar...
  Så kom igen nu tobias varför är sd så främlingsfientligt. Varför är sd så rädda för andra människor och andra tankar..

  SvaraRadera