onsdag 16 juli 2008

Game Over (FRA)

(F)redrik (R)einfeldts (A)llians regeringen får allt svårare att övertyga sina egna i FRA-frågan. En rundringning till folkpartiets länsförbund som SvD har gjort visar att inte ens vart fjärde förbund stöder lagen.

Nu vet vi ju alla som följt både Olofsson (c) och Björklund (fp) att "badtunneöverenskommelsen" och drömmen om makten hemma hos Olofsson betyder mer än partiet. Centerpartiet har övergivit allt vad miljötänkande partiet haft. Fast jag börjar tvivla på att partiet någonsin haft en verklig miljöpolitik. Folkpartiets valfrihet har blivit utförsäljning a la moderat strategi.

De liberala idéer som en gång gjorde att jag hade respekt för (fp) har försvunnit när de fick en miltär ledning. Ett liberalt (fp) skulle annars ha öppnat för en s-mp-fp regering 2010. Landstinget Sörmland prövar just nu den laguppställningen Visst försöker (fp) profilera sig på lite Nato (Björklunds barndomsdröm kanske?) och lite ålderdomlig energipolitik. Men vi får se vem som packar väskan först c eller fp....;)

Vägen är ganska lång tillbaka till väljarna igen och varken Olofsson eller Björklund kommer att få det lätt i valrörelsen. Visserligen kan (c) och (fp) byta partiledare igen och köra lite floskler igen. Men båda dessa partier lever nu oerhört farlig i skuggan av de kristna konservativa partierna kd-sd-m. Reinfeldt och Borg sitter nog där de sitter. En svängning mot mitten skulle få förödande internpolitiska konsekvenser för Reinfeldt och det vet han. Frågan är om inte den ökning (sd) upplever just nu är just moderata väljare som inte gillar Reinfeldts försvarspolitik.

(Jag tänkte lägga en länk till rubrikerna svinen förökar sig som kaniner. Men det kanske är svårt för några läsare att göra kopplingen nasse till vildsvin. Men rubrikerna visar nog ändå på vad som händer när vi låter godsägare planterat in djur för nöjesjakt till turistande Tyskar.)

Så vi lär nog få se mycket av den desperata partipiskan både från Olofsson och Björklund

(F)redrik (R)einfeldts (A)llians numer allmänt förkortat (FRA) sprack egentligen före FRA-lagen (Lex Reinfeldt). Den sprack underifrån, hål i Olofssons badtunna så att säga. Ni såg alla att (FRA-Borg) inte fick ihop en vårbudget. Höstbudgeten med utdelning av offentliga medel till redan rika lär inte falla i god jord hos majoriteten av Sveriges väljarkår. De flesta har förstått att brottslighet bekämpar man inte med floskler utan med ekonomiska resurser, järnvägar bygger sig inte själva av någon osynlig marknad, äldrevården, psykiatrivården blir inte bättre av pladder från KD och regeringen, avsaknad av bostadspolitik....men varför hålla på och rabbla dessa självklarheter (för alla utom (FRA)).

Jo möjligen har KD en egen väg i vardagen. Enligt Dagen så tror många på ett nytt liv. Kanske skulle de vara bra om dessa troende på att återfödas började bekymrade sig lite mer om den planet vi lever på. Temperatur, tryck ja dessa naturvetenskapliga begrepp ingår i det jag kallar livsförutsättningar. Lite vatten är bra att ha osv... Men jag är ju inte troende och har bara ett liv så kanske är det därför jag blir så bekymrad över den bakåtriktade miljöpolitik som bedrivs av (F)redik (R)einfeldts (A)llians

När vi nu har svåra ekonomiska problem att hantera för Sverige framöver konsekvenser av klimatförändringar, så lever vi med en handlingsförlamad Borg som landets ledare.

Ursäkta Reinfeldt men det börjar klarna allt mer att det är finansvalparna som styr, du verkar mest vara intresserad av att lyssna.
En liten sång som avslutning. Den fångar ganska mycket kanske inte direkt KD-FRA men lite Ekman. Den döende yuppien, lyssna på den, eller kanske Game Over är en passande avslutning.

Glöm inte att rösta, när du är här. Lyssna gärna på listettan "Musik för frihet"

SvD 1 DN 1 AB 1 HD 1

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: svin miljö skatter miljöavgifter terrorist lex orwell lex reinfeldt religionsfrihet livets ord den kristna högern , , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan fra yttrandefrihet tryckfrihet övervakning pressfrihet frihet FRA-lag FRAlagen Technorati om: , , Icerocket om: , ,

1 kommentar:

  1. Nu håller man på att föra debatten in i ett tillstånd av “väntan på messias”. Men handlar fenomenet FRA-lagen verkligen om lagen eller om organisationen FRA????? Under 10 år har FRA kunnat hålla på utan en lag, så spelar det någon roll om vi har en lag eller inte. Debatten om lagen kan jämföras med läget 1945 och 1990 då SS respektive STASI upplöstes. Skulle man då ansett att allting bara handlade om lagar, så skulle vi idag levt i en “spännande” värld.
    SLUTA FÖRA PSEUDODEBATTEN OCH BÖRJA HANDLA!!!

    SvaraRadera