måndag 21 juli 2008

Hej i etern, äntligen får vi ladda ner vad vi vill;)

”Att ta del av radiobefordrade elektroniska meddelanden som sänds via etern kan inte anses vara olaglig avlyssning och är inte något brott mot lagen om elektronisk kommunikation”, skriver vice chefsåklagare Agnetha Hilding Qvarnström i sitt beslut som kom redan den 10 juli.Agnetha Hilding Qvarnström, som tagit hjälp av Säpo i utredningen, skriver i sitt beslut: "Trots att lagen säger att den avser endast utländska förhållanden, finns det i dess kommentar uttalat att verksamheten även kan avse vissa företeelser inom landet".

Goddag yxskaft borde vara min enkla kommentar men jag fick en annan tanke..


"meddelanden som sänds via etern"


Etern är väl ett väldefinerat begrepp såklart. Jag kollade på ne.seeter (ytterst av grek aith\´r 'den övre, renare luften'), ett osynligt, elastiskt ämne som tidigare ansågs fylla världsrymden och alla tomrum i materien.
Termen används numera bildligt, om det tänkta medium i vilket radiovågor fortplantasMen det var bara en utvikning för att visa lite på juridikens svårigheter. Dels har vi olika lagtexter som strider mot varandra. Sedan har vi begreppen som skall förstås och tolkas..

Så om vi nu tolkar åklagaren & säpo så är det fritt fram att fånga och lagra trafik. Äntligen kan jag fånga alla dessa filmer och musik jag så länge velat göra....men så var det ju det med upphovsrätten... men har jag ingen rätt till mina privata brev eller mina privata samtal så har väl ingen annan det heller .. eller hur var det nu..

Skit detsamma nu borde det vara fritt fram att börja scanna av etern. Får väl åka till närmsta teknikfirma och köpa lite moderna grejor... men vem skall jag lyssna av..teletrafiken mellan åklagarmyndigheten och säpo kanske..eller är det olagligt..hm..


Det som finns i etern får vi ju lyssna på, synd att man inte hade monterat upp lite utrustning utanför Svanbergs rum så jag vetat om jag skulle köpa eller sälja Ericssonaktierna...men det kanske inte är ok att avlyssna etern..

Det är sådana här dagar man saknar Tage Danielsson. Mycket skall man höra innan öronen ramlar av. Ingen har veterligen hört så mycket att de verkligen gjort det.

Till örat genom luftens vågor fortplantas livets stora frågor. Men livets stora svar, jag undrar vilken väg de tar.

Släng ut Reinfeldt ur min telefon nu, skaffa dig egna brevvänner Reinfeldt!
För övrigt anser jag att FRA-lagen bör förstöras NU!

SVT 1 AB 1 SvD 1 Sydsvenskan 1 DN 1
Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: Qvarnström åklagare säpo tage danielsson terrorist lex orwell , , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan fra yttrandefrihet tryckfrihet övervakning pressfrihet frihet FRA-lag FRAlagen Technorati om: , , Icerocket om: , ,

7 kommentarer:

 1. Wingchun mike22 juli, 2008

  Klockrent

  SvaraRadera
 2. I beslutet skriver vice chefsåklagare Agnetha Hilding Qvarnström att det inte kan anses vara olaglig avlyssning att ”ta del av” eposttrafik och att det därför inte är något brott mot lagen om elektronisk kommunikation.


  Enligt svt text så är det exakta citatet från Agnetha Hilding Qvarnström detta:

  ”ta del av radiobefordrade elektroniska meddelanden som sänds via etern"

  Denna formulering måste vara den mest framkrystade och pretentiösa hittills i debatten.

  Senast jag skickade ett e-mail så hade iaf inte jag igång kortvågsradion...

  SvaraRadera
 3. Inte så mkt att tillföra eller säga, men ville hälsa att jag tyckte om bilden och att Ja! Vem är vår Tage nu? Är det slut på den typen av politisk närvaro i Sverige?

  SvaraRadera
 4. Apropå Tage Danielsson, du har väl inte missat detta?

  /Lars

  SvaraRadera
 5. Kan man också då anta att undersökningen är så djupgående att det inte har funnits/sökts bevis på att de dekrypterat meddelanden? För detta är ett brott mot lag mig vetande. Annars har hon öppnat Pandoras box och väckt än ännu större makt: Filmindustrin. Det är nu då lagligt att använda piratkopierade kort i sin satellitbox eftersom just signalerna sprids i etern och inte är "önskade" av just mig.

  SvaraRadera
 6. såg att du länkar till zeitgeist, betyder detta att även du ifrågasätter 9/11 problematiken? Jag är intresserad på grund av den totala tystnaden angående detta på de lite större bloggarna.
  MVH

  SvaraRadera
 7. Strange loop ja jag länkar till zeitgeist. Framförallt ger dessa tre filmer en tankeväckande bild.
  När det gäller 9/11 så är det skrämmande att påståendet at ett flygplan flugit in i Pentagon verkar vara en klar lögn. Hur kan man annars förklara at ett flygplan helt spårlöst "förgasas"- försvinner medan kropparna efter terrorister finns kvar. Dessutom verkar en del av personerna på listan över döda terrorister befinna sig fullt levande och oförstående.
  Det är väl förmätet att kalla hela 9/11 för en gigantisk lögn..men mycket fundersam blir jag när jag ser filmerna.
  Att det inte diskuteras mer beror självklart att makten över media, möjligheten att sätta agendan, är i ett fåtal händer, men det var väl ingen nyhet.
  Jag tror nog 9/11 kommer att diskuteras mer framöver...jag är en av många som vill ha igång en debatt och kanske t.o.m. en opartisk undersökning av t.ex. FN.

  SvaraRadera