lördag 26 juli 2008

Le till publiken

Allmän avlyssning är inte något ett land med demokratiska värderingar ska hålla på med och politikerna måste någon gång till slut ta tag i den frågan. Vi är nog många som fundersamt ser hur Reinfeldt sänder fram FRA-chefen Åkesson för att ta debatten.

Greenpeace blogg skriver: Efter en sån artikel är det skönt att man kan dra fram ett Maud-citat igen. "Förra veckan var jag jordbruksminister, miljöminister och infrastrukturminister på samma gång. Men det är jättekul.."

Det är kanske inte svårare än så. Vår alliansregering saknar kunskap. Eller finns det någon vettig människa som tror att Maud Olofsson behärskar de områden hon bestämmer över?

Finns det någon här som ens tro att Reinfeldt vet vad som försigår på FRA. Socialdemokraterna hade ju sin egen lilla firma IB för att kontrollera vänstern. Reinfeldt drömmer säkert om att även han skall få en egen liten firma att kontrollera resten.
-Nu var det ju bara det att det fanns en befolkning i Reinfeldts land som ville ha kvar sin integritet. Stora delar av Reinfeldts befolkning vill faktiskt kunna ringa sina privata telefonsamtal och skriva sina privata brev utan att det skall hamna i hans arkiv.

Det är ett allvarligt demokratiskt problem när politiker bara låtsas vara marionetter och överlåter makten till "opolitiska tjänstemän". Det vimlar av konsulter och enmansutredare sedan alliansen kom till makten. Därmed inte sagt att socialdemokraterna heller lyckades upprätthålla den politiska makten. FRA agerade fritt redan under Bodströms tid. Det finns mycket vi behöver studera i FRA´s kontakter med olika amerikanska undererättelsefirmor.

-För att Europas medborgare ska kunna behålla tilltron till den internationella rättvisan bör Carl Bildt svara på frågan varför Karadzic inte greps förrän 13 år efter åtalet om krigsförbrytelser. Fanns det en hemlig uppgörelse mellan USA och Karadzic? undrar Balkanexperten och journalisten Tonchi Percan. Bildt får gärna svara på varför han ljög om ubåtarna när han ändå svarar, vår minister för kontakter med andra länder.

Troligen lägger nog regeringen ner FRA för att sudda ut spåren av usasamarbetet. Vi får väl se vad som händer framöver...

Det har dykt upp lite reaktioner på de 103 avlyssnade. FRA stäms nu och det skall bli intressant att följa. Den processen borde hamna i rättsväsendet och inte hos alliansregeringen. För svenskt rättsväsende är ju i likhet med svensk press helt fristående, kontrollerande och granskande av statsmakten ...Eller hur :)

Så är de här de små blågröna, inte rymdvarelserna utan algerna. De dyker upp varje år som om de vore en naturlig del av naturen. Det är inte svårare än att människan ser till att skapa livsförutsättningar för algerna. Vi spolar ut vår skit och övergöder EU med bidrag för att köpa konstgödning till våra åkrar och blundar. Havet är ju oändligt... Sedan kör vi skattefinansierade centerbilar och eldar med vattenfalls kol så vi får upp temperaturen ordentligt. Vi vill ju ha varmt på sommaren.
Men det var något vi inte tänkte på. Nu gick det ju inte att bada för den lilla blågröna är inte så hälsosam för människan och hennes husdjur...

Det är väl för att åtgärda den här typen av frågor vi behöver bl.a. en miljöminister med kunskap..men..var det inte Carlgren han hette? Varför säger Maud Olofsson att hon är miljöminister. Skit detsamma, det är väl bara att hålla sig undan le ibland till publiken och hämta löneutbetalningen...

Det finns en och annan politiker som vet vad han talar om. Så jag väljer ut en amerikan bara för att visa på att det finns olika politiska viljor även i USA. Alla är inte som Bush.. Det är bara att klicka på bilden så strömmar det ut lite skön musik..


Vatten Ab 1 Svd 1 2 DN 1
FRA AB 2 Svd 1 Dn 1
Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: vatten alger blågröna alger krigsförbrytare Bildt oljeberoende vapenindustri terrorist lex orwell , , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan fra yttrandefrihet tryckfrihet övervakning pressfrihet frihet FRA-lag FRAlagen Technorati om: , , Icerocket om: , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar