onsdag 23 juli 2008

Politisk (m)ord av FRA-Åkesson

Nu knuffas bragderna fram i ljuset. FRA:s omdebatterade spaning har stoppat ett politiskt mord i Sverige. Det hävdar generaldirektören Ingvar Åkesson.
Att FRA lyckats avvärja kriser i det förflutna har ingen betydelse för dagens diskussion enligt EU-parlamentarikern Anders Wijkman, en av medlemmarna i det nystartade borgerliga nätverket mot FRA. – Den nya lagen har enorma potentiella konsekvenser som medborgarna måste skyddas emot.

Ok om vi nu skall ta Reinfeldts egen tjänsteman på orden om hur bra FRA är. Låt oss då granska historien om politiska mord i Sverige. Jag känner till rätt många mord som utförts och det betyder då att FRA misslyckats eller.. Jag ser dagligen artiklar om våld och mord inte skall Reinfeldt & Åkesson försöka få oss att tro att de som påverkar kriminella...Det var ganska snabbt avlyssnat att förhindra mord eftersom Reinfeldt gav ok till avlyssning för någon månad sedan. Eller har Åkesson lyssnat på våra telefonsamtal och läst våra brev reda innan FRA-lagen....då är Åkesson kriminell eller hur..för det är det som hela debatten handlar om eller hur...din och min integritet.

Det som är lite märkligt är att Åkesson verkar vara helt hörselskadad. Inget ont i att människor har handikapp, men en avslyssningschef som så totalt missar att höra vad stora delar av svenska folket säger..är det en lämplig avlyssningschef. Du får nog skaffa dig en ny talesman Reinfeldt.

Tage Danielsson igen: Män som styra världens öden neddela sig med yttervärlden genom ombud. Så försök inte låtsas vara otillgänglig Reinfeldt.
Reinfeldt, vi lyssnade av ditt samtal till Åkesson innan publiceringen av hans inlägg...ja så skulle ett debattinlägg se ut nu när Reinfeldt vill göra det lagligt att lyssna och lagra alla telefonsamtal och epost. Lägg ner FRA nu och ta bort Reinfeldt ur min telefon.


SvD 1 2 DN 1 AB 1 2

1 kommentar:

  1. I det fall som beskrivs finns det en utsatt riskgrupp, nämligen Tjetjener som flyr och vill få ett fridfullt liv i Sverige, då räcker det med att avlyssna(bugga) dessa personer en tid för deras egen och andras säkerhet. Det kanske man får räkna med om man flyr från ett krig tills det har lugnat ner sig. Det innebär inte på något sätt att det är OK att samtliga Svenskar skall avlyssnas.
    Eller skall man genom att också bli avlyssnad visa någon typ av löjlig solidaritet? I de övriga fall som beskrivs idag där har FRA idag rätten att avlyssna. De flesta vanliga människor använder inte radio-kommunikation för att kontakta varandra däremot mobiltelefon, sms och e-mail. Riktad buggning ok om misstanke finns, massavlyssning aldrig ok

    SvaraRadera