onsdag 30 juli 2008

Whac-a-mole

Det var ett tag sedan jag skrev en riktig Björn Wadström blogg. Du vet en sådan där blogg som ingen fattar mer än jag själv. Så här kommer den och håll i hjärncellerna, de du har. Vet du om att hjärnan egentligen bara är en stor fettklump? Det är väl sådär 80% fett din hjärna består av. Tänk på det nästa gång du slänger i dig lite nya byggstenar från McDonalds. Man blir vad man äter:)


Maud Olofsson (c) tyckte att Sverige skulle bli ett bäverland. Vad hon egentligen menade med att svenskarna skulle bli bävrar är det nog ingen som lyckats förstå. Jag har funderat och funderat och kanske är det för att är bävrar dyker stänger de näsan och öronen.
En amerikansk bäver

Centerpartiets ledning däremot använder flitigt sina ögon på att bevaka centeruppropet. Så här står det på "centerupprorets" sida: Massiv opinion mot FRA i C
En förkrossande majoritet av Centerpartisterna är mot FRA enligt en SIFO-mätning, och nästan 10 procent av medlemmarna och väljarna funderar på eller har redan bytt bort Centerpartiet på grund av partiets stöd för lagen i riksdagen.

En centertidning här i Nyköping heter Södermanlands Nyheter. (En rätt bra tidning för att vara en småstadstidning.) Jag länkar till två artiklar som visar att tidningen gör sitt jobb. En om den "nazistiska" organisationen i Sverige och en om Eva. Du vet flickan som utnyttjades av maktens män medan sepå avlyssnade. Kanske inte stavas sepå utan säpo. Men med IB och FRA och allt annat skumt här i landetså får du stå ut med min dåliga stavning.


Åter till lokaltidningen i Nyköping så har tidningen idag en rätt kul artikel på ledarsidan. FRA:s läckor inte bloggares fel Nu var det inte rubriken som var intressant utan den här texten.I många nöjesparker finns ett arkadspel, Whac-a-mole, där man ska klubba mullvadar med en slägga. När spelet startar börjar mullvadarna titta upp ur sina hål och snabbt som attan ska de bankas ner igen, men även om man slår ner mullvadarna dyker nya hela tiden upp på andra ställen. Artikeln gör ett lite förvånande avslut. När FRA försöker stoppa Alexandersson dyker nya mullvadar upp, med risk för att själva bli anmälda. "Parallellen till IB-affären på 70-talet blir allt mer uppenbar." Den logiska kopplingen har nog SN hittat på någon av alla mullvadsbloggarna.

Så Maud Olofsson har fått ett mullvadssverige. Det innebär på förklarande svenska att förtroendet för alliansregeringen är mycket lågt. Människor tror nog inte längre på vad de 4 bäverledarna säger. Så här ser en mullvad ut. Den hör bra.


Ok Reinfeldt och hans tjänsteman FRA-Åkesson de bankar och bankar men nejsägarna blir bara fler och fler. Eftersom Reinfeldt lär ha sagt att han avgår om inte FRA-lagen drivs igenom så börjar situationen för Reinfeldt bli rätt tydlig. Han kommer att avgå. Eller kommer de 4 fram och gör ett sista pudelförsök.

Förutom sin förmåga att lära sig nya saker, är pudeln ovanligt förtjust i uppmärksamhet. Så Maud skulle nog gilla lite pudelmedia.

Pudelns kärna är den verkliga innebörden av något, dess dolda inre väsen, till skillnad från den synliga ytan.
Vad är då den verkliga innebörden av att Reinfeldt slåss så frenetiskt för möjligheten att avlyssna din och min telefon och att läsa våra brev?
Är det så att vi faktiskt håller på och nystar upp en ny IB-affär. Vad är det egentligen som sker på firman FRA. Moderaterna bygger just nu upp en egen datacentral ett war room. Lite positivt kanske man kan tolka det som att moderaterna inser att FRA måste läggas ner och att partiet självt får sköta övervakningen av oliktänkande.


Kristdemokraterna har ju haft det ganska lugnt när det gäller FRA. Troligen bottnar det i en religös insikt om att partiets medlemmar alltid är avlyssnade av Gud. Kristdemokraterna har aldrig gett sig ut för att vara ett frihetsparti så jag respekterar att de valt att inte tala. Lite Reinfeldtejp fixar även en och annan kristdemokratisk kvinna. Kvinnan tiga i församlingen ni vet hur den heliga texten lyder.

Kristdemokraterna har däremot haft problem med att Sverigedemokraterna försöker sno årt sig den konservativa kristna högern. De har lyckats rätt bra vad jag förstår men när nu även Nationaldemokraterna försöker sig på samma konststycke kanske det blir lite väl mycket för Hägglund. Jag har funderat över vad som egentligen skiljer olika nationalistiska organisationer.
De ser alla människor som tror på Islam som det stora hotet. Gräver man lite så kommer det fram något som jag benämner rasism. Det finns en "tro" på att människans hudfärg skiljer oss åt. Det tar sig oftast formen av främlingsfientlighet ett Orwellord för det är svenskhet. Sverige kommer alltid att ha en viss andel människor som tror och hittar sina logiska svar utfrån rädsla.


I det här Orwellsamhället vi hamnat i med begrepp som utanförskap och svenskhet så kanske hoppet finns i skolan. Tyvärr har vi fått ett folkparti som inte fattat vad kunskap är och vad det betyder. Vi har en miltär i ledningen för skolan och då blir det fokus på betyg och rangordning istället för resurser och kunskap. I Italien som har en tradition med diktatur så suddar de nu ut gränsen mellan militär och polis. Militären mot landets egen befolkning..det känns lite FRAlikt. Italien är en av de delstater som Reinfeldt vill bli President över och som skall ingå i den stora Eustaten. Burr.. Även Kinas kontroll av Internet också under OS känns rätt FRA-likt.


Så vad är det egentligen som hänt med svensk politik. En viktig faktor är just moderaterna. För att komma till makten så tog de hjälp av Orwellkonsulter och de formulerade att moderaterna var det nya arbetarpartiet. Den här språkliga omdaningen till Orwellska gjorde att många valde att ge moderaterna sin röst. Det må vara hänt och eftersom all makt utgår från folket så är det bara att repektera varje enskld människas val.


Det som blev en mer dramatisk effekt var att Reinfeldt på allvar försökte styra mer mot mitten i svensk politik. Frågor som försvaret och polisen omvärderades samtidigt som utförsäljarpolitiken med hjälp av KD tog en rejäl fart. Det innebar att högerflygeln i svensk politik lämnades ledig. ND-SD-KD var snabbt där och försökte fiska i det grumliga vattnet. Även Fp kan nog sägas ha vridit sig till att bli ett konservativt parti där det i vissa frågor är till höger om högern.

Det här var kanske en strategisk framgång 2006 men håller politiken. Jag konstaterar att antalet vasel stiger dramatiskt, räntan stiger och börsen faller. Det här är vanliga indikatorer på att mäta politiskt resultat. Vad gör då moderaterna, jo de skyller på främlingarna. De skyller på andra länder. De skyller på faktorer de inte kan påverka.

Och så dårskapens högborg de maktfullkomliga FRAmoderaterna. Arrogansen som FRA-Reinfeldt visat var bra för Sverige. Inte ens alliansens PR-företag fixar det här fallet. Nu har de försökt skylla på ryssen, sedan bloggarna. Det är bara glädjande att konstatera att svenska folket inte gillar att bli förklarat som mindre vetande. Så nu har vi en regering utan folket.


När det gäller Nasse så är det ett litet djur som oftast är rädd. Att vara som Ior och bara gnälla leder nog ingen vart. Men Nalle Puh skulle nog givit mig svaret om den svenska högern och vad som är vad. Han skulle ha sagt "Det är samma sak".


Ugglan däremot skulle nog ställt en fråga till samtliga läsare vad är 1 mol? Eftersom jag i likhet med dig är totalt obildat och bara pladdrar så får vi svaret här.


Mol är SI-enheten för substansmängd. Ett system med substansmängden 1 mol innehåller ett bestämt antal element (atomer, molekyler eller liknande) av denna substans. Antalet är ungefär 6,0221415 · 1023 stycken. Om man exempelvis säger att ett visst provrör innehåller 2 mol fruktsocker löst i vatten, vet man därmed hur många molekyler fruktsocker det är. Enheten är en av de sju grundenheterna i SI och dess enhetssymbol är mol.


Så Björklund kan du vara snäll och avgå nu och ta med dig han tjuvlyssnaren Reinfeldt. Svensk skola behöver kunskap och inte utförsäljning , nedskärning och sortering. Varenda unge som går ur grundskolan skall veta vad är 1 mol.

Fram tills dess får ni nog vänja er vid en tillvaro som påminner om spelet Whac-a-mole. Det finns även digital form för de som gillar att slå grävlingar i huvudet. Det skall bli skönt när den här rivningsfirman alliansen avgår så vi kan börja bygga landet igen. En liten låt från uffe.Så gör jag ett sista svep över vad som press skriver om i dag. "Moderata konsultbyrån Glöm FRA" försöker flytta fokus till att Nuder skriver en bok. Den vanliga smutskastningen om att de andra gör inget de bara fuskar. Men moderaterna är oslagbara i sina glömda tv-licenser, alkoholskandaler och skattefusk. Men det föder en tanke hos mig. Var har Reinfeldt tagit vägen, är han inte betald statsminister längre? Har han blivit en del av sina orwellord? Har han blivit en del a utanförskapet? Han liksom bara (F)örsvann (r)ädd för (a)lliansens interna uppror.
Mord står det också mycket om i pressen. Mord 1 och Alger såklart 1 . När det gäller medias bevakning av mordrättegångar i Sverige så är det väl som i andra länder. De brukar ju ha offentliga avrättningar i länder som USA, Iran och Kina. Vi är lite mer civilicerade så vi överlåter åt pressen att beskriv döden i alla tänkbara vinklar. Alger är också ett naturligt tema i de flesta tidningar. De har ganska tafatta kommentarer, men de utgår väl från att du läsare är dum i huvudet. Det är väl ett Reinfeldtsyndrom som smittar av sig. Men på mp.se finns det en bra artikel som heter Nu blommar algerna igen - Vad behöver göras?

Därmed slutar Wadström för den här gången och vad jag försöker säga för dig som inte fattat är att det behövs fri information, kunskap gärna i form av vetenskap och så massor av engagemang som som t.ex. sveriges bloggare visar. Whac-a-mole

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: nyköping utanförskap Reinfeldt svenskhet orwell skolan Whac-a-mole mole underrättelseverksamhet , ,, ,, ,, , maud olofsson, Björklund, INGVAR åKESSON USA lex orwell , , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna nationaldemokraterna feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan fra yttrandefrihet tryckfrihet övervakning pressfrihet frihet FRA-lag FRAlagen Technorati om: , , Icerocket om: , ,

2 kommentarer:

  1. Wow! Den bästa blogg jag läst. Hamnar i mina favoriter.

    Mvh Key

    SvaraRadera
  2. Grym blog!!
    RSS på den :)

    SvaraRadera