onsdag 30 juli 2008

Orwell har talat

Riksdagsledamot 1979-2001, partiledare för Moderata samlingspartiet 1986-99, statsminister 1991-94. En man med den erfarenheten kan vi väl lita på.
Så här skrev han på sin blogg:
"I morgon måndag samlas i Genève handelsministrar från olika delar av världen för att inom ramen för World Trade Organisation göra ett sannolikt sista försök att föra den s k Doha-rundan för liberaliserad världshandel till ett framgångsrikt slut.
Betydelsen av detta kan inte understrykas starkt nog.
Skulle förhandlingarna misslyckas så skulle det vara det första misslyckandet för en världshandelsförhandling sedan den stora depressionen på 1930-talet. "

Jaha efter som inte den fattiga delen av världen gillar höga tullar på de varor de levererar så sprack hela historien igen. "Liberaliserad världshandel" han kan Orwellska även han. Det är inte bara utanförskapsarbetaren Reinfeldt som gått kursen i Orwellska..
Faktum är att trots att USA och EU gör vad de kan för att svälta ut jordens övriga folk så köper de inte längre lögnerna. Liberaliserad världshandel...jo jag tackar ja..
Vi pumpar in enorma belopp i jordbruket och en stor del av jordens befolkning svälter.

EU-fördraget är dött och de rika staterna kan inte längre utöva utpressning via tullar och soldater da do dadoha eller hur nu sången skulle låta. Du får den här låten istället.

Så du Calle vi får väl tro dig om att vi närmar oss den stora depressionen...men det kan faktisk vara så att den "liberala konservativa marknadsekonomin" håller på och dör men du glömde en viktig sak. Ja just det, glömde något...människan!

Människor är inte varor eller siffror..människor vill något med sina liv som inte är Bushkrig, ubåtar och som inte är EU. Skriv på här att folket skall få bestämma... EU bedriver en gemensam jordbrukspolitik, med en gemensam inre marknad med högre priser än världsmarknaden. Denna politik slukar i runda tal 45 procent av EU:s totala budget.

Planeten runt på lika villkor är det som kommer att prägla 2000-talet... Så kanske det är dax att byta politik till en solidaritet med människor, djur och natur istället för...ja var har du din kärlek Calle. Byt ut Bush och annat trams och leta reda på en ny kompis...Orwell har börjat blogga. Det känns helt ok i denna FRA-värld vi lever i. Ordet liberal världshandel låter ju så fint. Men efter FRA så har jag omvärderat ordet liberal. Det är nog beroende på vem som använder ordet har jag lärt mig. När högerpolitiker säger liberal så var vaksam....framtiden lär inte Reinfeldt och Bildt fixa åt oss..och tur är väl det.

Dagen 1 Svd 1 2 3 Ab 1
Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: Doha-rundan doha liberal världshandel bildt utanförskap , USA lex orwell , , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan fra yttrandefrihet tryckfrihet övervakning pressfrihet frihet FRA-lag FRAlagen Technorati om: , , Icerocket om: , ,

1 kommentar:

  1. Men efter FRA så har jag omvärderat ordet liberal. ...framtiden lär inte Reinfeldt och Bildt fixa åt oss..och tur är väl det.

    Adolf Kartoffel kommer att fixa det.

    http://upplysningomstorpotat.blogspot.com/2008/07/kryssningen-del-3.html

    SvaraRadera