onsdag 20 augusti 2008

Den bruna politiska snigeln och FRAmsteget

Så stod de där framför mig, stora och gula efter en lång vandring i skogen. Skogens guld kantarellen. Jag satte mig ner och skulle skörda och då! Jag stirrade rakt in i ögonen på en brun varelse som var ute efter samma kantarell. En spansk skogssnigel som hittat mitt kantarellställe. Katastrof..tankarna for genom huvudet först som en sverigedemokrat "utvisa alla som inte är vita kristna människor ur det här landet"..sedan kom moderattanken "sätt fotbojor på dem allihopa, avlyssna dom och sätt dom i segregerade områden...." sedan kom folkpartitanken, hjälp vi måste gå med i Nato för att försvara oss. Kanske kan EUstaten och europaarmen rädda oss.

Sedan kom ilskan jag skär huvudet av den djävulen men så fångade snigeln min blick igen. Jag återgick till mitt normala jag och långt inifrån mina gener kom signalen. Respekten för allt levande. Den djupa insikten om vårt beroende och släktskap med alla andra levande varelser och växtlivet.

Jag satte mig ner och tittade lite närmare på vännen som gillade samma svamp som jag. Hur kom det sig att du flyttade hit från Spanien tänkte jag. Som ett svar fast det var nog min egen tanke så kom orden. Det har ju blivit så bra klimat för snigeln här. Ja så enkelt var det. När jag tar bilen till skogen så skapar jag levnadsförutsättningen för min vän från Spanien

Respekten för Livet och insikten om att vi bara är en del av Livet som alla andra växter och djur har gått oss förlorad. Hur har mänskligheten blivit så förblindad att den tror att det går att leva utan alla växter och djur. Hur kan människa tro att den kan leva utan vatten. Vad var det som gick snett..ar det när vi började tro på en Gud....Idag står vi inför frågan om överlevnad som människa. Visst sker det förändringar åter till det förnyelsebara. Men respekten den grundläggande kunskapen och vetskapen om hur Livet fungerar är dold för de flesta.

Men köp din cola, åk din bil, se på din tv, gå i din kyrka, maten finns ju hos ICA...eller hur. Lita på att fördelningspolitikerna tar ansvar för framtiden...Tyvärr kära vänner så har de aldrig talat med en spansk skogssnigel så det lär gå riktigt illa för din dotters barn..

Hemkommen från skogen och den uppslitande upplevelsen ser jag att äntligen har han som nästan varit som Bildt och Björklund kommit till sans. Ett steg för Bodström men ett kliv för mänskligheten....Befogad brottsmisstanke måste finnas innan man tillåter signalspaning mot enskilda personer, skriver förre justitieminister Thomas BodströmDN Debatt i dag. - FRA-lagen som den ser ut i dag innebär massavlyssning som drabbar många oskyldiga, skriver Bodström.

Men vem lyssnar på Moder Jord, vem lyssnar på en spansk skogssnigel?Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: spansk skogssnigel IMPERIALISM FöRSVARSPOLITIK, PERSONLIG INTEGRITET EU NATO USA Terrorist Bodström Bildt Reinfeldt lex orwell , , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan fra yttrandefrihet tryckfrihet övervakning pressfrihet frihet FRA-lag FRAlagen Technorati om: , , Icerocket om: , ,

5 kommentarer:

 1. Tobias Lindgren20 augusti, 2008

  När har Sverigedemokraterna, eller någon sverigedemokrat, sagt "utvisa alla som inte är vita kristna människor ur det här landet"? Kan jag få en källhänvisning till det uttalandet? Om inte, varför hittar du på saker? Jag hoppas att du är medveten om att förtal är ett lagbrott.

  SvaraRadera
 2. Du är bra rolig Tobias..Är du heltidsanställd bloggare hos SD?

  SvaraRadera
 3. Jo Tobias jag kom på en sak du har fortfarande inte svarat på varför SD är emot islam. Den andra frågan du vägrat svara på är vad du menar med ditt favoritord "svenskhet".

  SvaraRadera
 4. Hörru Björn, jag tror minsann du försöker undvika att svara på Tobias fråga genom att sprida lite mer gödsel?

  Kan du inte göra som Jinge i stället och bara ta bort alla inlägg som visar vilken okunnig lögnare du/han är?

  Eller så kan du ju hissa ner den politiskt korrekta flaggan, börja tänka själv och se verkligheten i stället?

  Vidare så är det inte det samma att påvisa att du ljuger och att vara för något (SD i det här fallet).

  Men men, du bryr dig väl inte...likt övriga politiskt korrekt och religiösa så verkar du ju övertygad om vad som är sant, oavsett hur verkligheten ser ut och hur ofta du blir motbevisad. Lite synd, Sverige behöver fler tänkande svenskar och färre politiskt korrekta drönare.

  SvaraRadera
 5. illwill. hoppsan nu är visst hela sanningstaben här av tänkande "svenskar".Det är så kul att läsa argumenten. Vad har jag med jinge att göra. Att han inte gillar nazister eller Israels förtryck vet jag. Men nu talar vi om SD så jag fattar inte din koppling.

  SvaraRadera