tisdag 19 augusti 2008

Barn gör inte som du säger utan som du gör.

Vad är det egentligen som har hänt? Riksdagen har med ett enkelt majoritetsbeslut åsidosatt svensk grundlag som uttryckligen säger att det allmänna inte får lov att undersöka ”brev eller annan förtrolig försändelse” och inte heller avlyssna ”telefonsamtal eller annat förtroligt meddelande”. På denna remarkabla uppvisning i politisk fräckhet kan man lägga olika tolkningar
...... Det spelar ingen roll om det är bloggare på nätet, arga skattebetalare på insändarsidorna, partimedlemmar eller föräldralediga morsor och farsor på kafé som morrar över FRA-lagen. Det är bevekelsegrunden för protesten som gör den till en politisk handling: Vi är medborgare, inte skräckslagna får. Så långt Svd

Fradebatten har pågått länge nu och inte blev det några tysta skräckslagna får trots moderaternas propagandamaskin och partipiskorna. Miljöpartiet laddar väl om nu som så många fler:)

Skriftlig fråga 2007/08:1548
den 14 augusti
Fråga
2007/08:1548 Hanteringen på FRA av informationsfrågor
av Max Andersson (mp)
till försvarsminister Sten Tolgfors (m)
En viktig del i debatten om FRA-lagen är om all kommunikation som passerar Sveriges gränser ska skickas till FRA för avlyssning.
I en chatt som en morgontidning ordnade med FRA:s generaldirektör Ingvar Åkesson (DN.se den 5 augusti) fick läsarna ställa frågor. På frågan ”Kommer FRA att få tillgång till en kopia på all gränsöverskridande trafik?” skrev Åkesson ”Nej” för att sedan förklara hur han menar att datatrafiken tas om hand.
I propositionen En anpassad försvarsunderrättelseverksamhet (Ds 2005:30) står det dock att de som äger kommunikationsledningar ska till ”samverkanspunkter överföra all trafik som förs över Sveriges gräns”. Därifrån ”har myndigheten ansvar för att överföra signalerna till sina system”. Detta motsäger tydligt Ingvar Åkessons uttalande om motsatsen.
Att en generaldirektör förser allmänhet och riksdagsledamöter med oriktig information om sin myndighets känsliga befogenheter är inte acceptabelt, särskilt inte när det pågår en politisk debatt om vilka befogenheter myndigheten bör ha.
Vad avser ministern att vidta för åtgärder när det gäller rutiner och hantering för hur FRA lämnar information om sin verksamhet så att den är saklig och korrekt?Inkom: 2008-08-14

Moderaterna har använt utrikespolitiska händelser att motivera samarbetet med USA via FRA. Det är troligt att män som Bildt lyckats skrämma några i sin fårskock. Den långsiktiga effekten blir ett kraftigt flöde av väljare från moderaterna till folkpartiet. Moderaterna kan nog råka ut för att inte längre vara det största borgerliga partiet 2010.
Det blir intressant att följa budget samtalen som pågått ett slag och nu blir mer offentliga.
Både (kd) och (c) riskerar att komma under 4% nästa val om de inte får stöd för sin egen politik. Varför rösta på t.ex. centerpartiet när Maud ständigt lägger sig platt på rygg för Fredrik....

De mycket hatiska angrepp som Bildt gjort på vårt grannland och fått med sig stora delar av utrikesnämnden kommer när USA backar ur agitationen mot Ryssland att framstå i ett lite annat ljus.
Moderaterna har tidigare varit ivriga försvarare av försvaret och polisen. Hanteringen av försvaret är så korkat skött så det behöver nog ingen ytterligare beskrivning men polisen... Jag har inga siffror utan det är mer en känsla av att sedan moderaterna kom till makten har antalet väpnade grova brott ökat. Det går inte en dag utan att vi läser om en penningtransport eller bank som rånats. Förklaring finns det säkert flera men en viktig orsak är statens hantering av budget. Mer och mer kostnader trycks mer på kommuner och landsting av staten. De nödväniga infrastruktursatsningarna har minskat. Budgetramar för statens verksamhetsansvar typ polis stramas åt.

Allt för att uppfylla en fånig moderatvision om att arbetaren skall tro att han får mer pengar i plånboken. Den blåsningen lyckades 2006 men nu ser de arbetare som röstade på det nya arbetarpartiet hur de i verkligheten får mindre pengar. Det krävs privat försäkringar för att arbetarens barn skall få vård. Sparkapitalet på börsen försvinner allt fortare för arbetaren. Värdet på arbetarens lilla bostadsrätt störtdyker och understiger snabbt banklånen. Priserna på livsmedel och hyror skenar och inflationen överstiger vida de futtiga % som blev lönepåslag för arbetaren. Räntan har höjts vid fler än tio tillfällen sedan Borg fick ansvar för statens ekonomi. Fackföreningarna håller sig i skinnet men snart riskerar svensk arbetsmarknad att bli riktigt orolig. Bostadsmarknaden har helt havererat och byggandet av hyreslägenheter är nära 0.

När regeringen inte längre skapar tillväxt och trygghet för arbetaren så börjar samhället spåra ur. När vi har en regering som åsidosätter grundlagen, skattefuskar, ljuger och är fulla på jobbet och nu dessutom vill inskränka individens integritet så är det grogrund för diverse extrema rörelser. Vi har sett hur högerextrema organisationer nästan helt ostraffat kunnat terrorisera vanliga arbetare. Det gör att vänsterextrena rörelser börjar aggera själva. Det grövsta exemplet just nu är en annons där den som misshandlar en namngiven högerextrem person får 500:- i ersättning.
Men det kanske är i linje med de nya moderaternas politik att låta marknaden sköta polisarbetet och ordningen i landet.

Det finns några rader som kanske Reinfeldt skulle fundera över.
Barn gör inte som du säger utan som du gör.

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: ryssland georgien UNDERRäTTELSETJäNST, IMPERIALISM FöRSVARSPOLITIK, PERSONLIG INTEGRITET EU NATO USA Terrorist Bildt Reinfeldt lex orwell , , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan fra yttrandefrihet tryckfrihet övervakning pressfrihet frihet FRA-lag FRAlagen Technorati om: , , Icerocket om: , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar