måndag 4 augusti 2008

Det pågår ett it-angrepp mot Sveriges regering

Vi är många som inte fått svar på varför hela svenska folket skall avlyssnas. Bin Laden har varit ett skäl. Han dog idag! Han skrattade ihjäl sig! Men att skydda Sverige mot it-angrepp förstår jag bättre. Det är lite Orwell som vanligt när moderaterna talar, så det skall förstås, "it-angrepp" på Reinfeldts diktaturförsök. Bildt ligger lite lågt i debatten. Är det kanske en riktig maktkamp inom moderaterna vi bara ser FRAmfötterna av. Hur som haver så har FRAdebatten nu rasat ner i alla Sveriges kommuner.

Idag var dagen då FRA-lagen landade i lokalpolitiken i Nyköping. Jan Carle en normalt sätt mycket begåvat kommunalråd snurrar till det ordentligt.
Eftersom nu moderaterna i Sörmland verkar ha minst sagt olika åsikter om FRA så lyssnar jag mycket noga på vad de säger. Jan Carle väljer att öppet kritisera andra moderater! Han gör det lite bakvänt genom att han kritiserar de som skrivit i DN.
Splittringen verkar total när en moderat väljer att kritisera en annan moderat för att han har en åsikt. Men lyssna själva på lokalradions utsändning här
Det skadar vårt parti. Det skadar Regeringen. Det stärker oppositionen Det kan väl aldrig vara meningen med vårt politiska arbete.
Jan Carle har nog missat något. Förutom att han kritiserar moderater, som är hans fria val som moderat, så är det den sista meningen som säger allt. "Det kan väl aldrig vara meningen med vårt politiska arbete".

Hållå! - Är det så illa som jag tolkar att mening att makten är målet - Reinfeldt lär ha hotat avgå om inte FRA-lagen drivs igenom av riksdagen.

Är det vad vi vi ha. Vill vi ha ett demokratiskt system där diktat styr. För mig är det enfald.
Sörmlandsmoderaten som skrev i DN kanske också är maktinriktad. Vad vet jag. Men han säger att hans kommunmedborgare och väljare samt hans ungdomsförbund framför synpunkter han måste lyssna på. Jan Carle har inte hört någon av sina väljare säga något om FRA.
Har inte hört något!!!! Herre min skapare...

Lyssna på var kanske de nya moderaternas honörsord 2006. Betydelsen av att lyssna på är förändrad eller förtydligad. Välj själv...2010 får du välja på riktigt. Under tiden kan du rösta i Bloggvärldens väljarundersökning här till höger...

Under dagen har det skrivits lite mer i media. SvD 1 2, DN 1 2 , Expressen Aftonbladet, Sydsvenskan, HD , SVT, TV 4 TV4 radiokanalerna är så många så SR får vara ett exempel. Men det pratas nog FRA i alla kanaler idag.
Men det skrivs framförallt i det nya mediet. Bloggen vad är det för fenomen. Individer som sitter och ägnar tid åt att framföra sina tankar. Den tredje statsmakten är ju svensk media. Press och radio och tv. Bloggen är något mer eller annorlunda. Bloggen används givetvis i lika många syften som antalet bloggare.
För mig så är det yttrandefrihet...frihet..ja just fri som är bloggen. Bloggen låter sig inte inordnas i traditionella maktstrukturer. Men att avlyssna och registrera hela svenska folket är nog bra magstarkt även om jag förstår kontrollbehovets mekanismer. Det finns ord som lita på, dialog, kärlek som har fått stå tillbaka för maktens män.

Fler kvinnor i politiken är en viktig väg men mångfald är en förutsättning i 2000-talets globalisering. Kanske ser vi nu hur 1800-talsideologierna inte längre har svaret på framtidsfrågorna. Partier som försöker upprätthålla en svunnen tid och inte är förändringsbenägna för att bygga en hållbar framtid har det svårt nu. Kristdemokraterna har valt att hålla en mycket låg profil i FRA-frågan. Det är nog slut på den strategin snart:) Jag tycker det är mycket intressant att tidningen Dagen helt kan undgå att skriva om moderaternas lilla pudel. Eftersom det snart kommer en stor pudel skulle nog Hägglund passa på och redogöra för vad Kristdemokraterna vill....

Expressen börjar bli en tidning att räkna med. Inte vet jag vad som har hänt i redaktionen men tidningen framför nya perspektiv. Ett perspektiv som jag kommer att skriva om senare är just att FRA skapar terrorister tror jag att jag kan utveckla lite. Men just nu får de här orden i Expressen stå för sig själva.
"De grandiosa påståendena om FRA:s operativa värde för att förhindra terrorism är intellektuellt löjeväckande. 11 september, bombningen i Madrid och attacken i London visar snarare att en FRA-strukturerad övervakning inte stoppar terrordåd. Övertron på att de stora superdatorerna snappar upp om något är på gång är i själva verket en säkerhetsrisk"

Till twingly, bloggportalen, knuff, google och alla andra i den nya världen. Tack för tekniskt support, we love you..;) Några av den enorma flora av bloggar som skrivit om FRA idag är. Jag förstår att du gömmer dig Kom igen Reinfeldt! Nehej - joho - nehej - joho! Björklund och Tolgfors har inte läst läxan. Moderat FRA-motstånd/FRA minskar skydd mot terror Nu kokar borgerligheten Avsluta sommaren med karneval Privacy: Skyddet för rätten att få vara ifred i svensk rätt Skämt åsido Moderater överger FRA-lagens sjunkande skepp Augusti 4, 2008- Tolgfors uppfattning om vad "lyssna på kritikerna" innebär Bloggsörjans FRAmstöt FRA och Benjamin Franklin Ni har missuppfatat det, eller Den borgerliga regeringen kan falla med FRA-lagen FRA - igen Moderater revolterar mot FRA Vända kappan efter vinden Moderater mot FRA HÅRDFJÄLLADE TOLGFORS Linköpingspolitiker mot FRA Detta har hänt FRA-revolten sprider sig Ring P1, FRA och annan politik Kommunalrådsfaktorn FRA igen och jobben FRA: Moderatupproret Snart passerar regeringen händelsehorisonten Spetsa öronen nu!
FRA jagar Bin Ladin på Mörrums bruk Oförklarard mysticism men något slätstrukna gurus FRA-LAGEN IFRÅGASATT HOS OSS MODERATER... ÄNTLIGEN! Reinfeldt får tummen ner Implosion i regeringen - sommarens heta potatis Gudar bland människor Tryggheten inte given FRA-motståndet allt närmare partitoppen FRA, Fp, Alkolås, väder, Bakgårdspojkarna m m Sent skola syndarna vakna Och var är Lärnestad? Kanske kommer diskussionen igång trots allt... Dagens mening om lagens mening
Tänkande politiker En värld i svart och vitt Newsflash: Bin-Ladin har just skrattat ihjäl sig
Klarsynta moderater! Hopp vad gäller FRA-lagen FRA-Revolten sprider sig Regering utan folket Reinfeldt: Alla vill prata om FRA! Idag är jag stolt Till flydda tider återgår min tanke ej så gärna Moderata kommunalråd ryter ifrån... Moderater tar avstånd från FRA-lagen
De vet inte sitt eget bästa FRA och kontrollsamhället Dagens Anka Nu är det m-politiker som vill riva.. 4 augusti 2008, God morgon ! Ett under har skett - moderater mot FRA Earth calling Reinfeldt, come in Reinfeldt? Äntligen! 14 tunga moderater mot FRA-lagen Moderata lokalpolitiker tar avstånd från FRA-lagen Moderater till attack mot FRA FRA jagar Bin Ladin på Mörrums bruk Moderatupprop om FRA Moderater mot FRA: helt rätt Och så moderater mot FRA Sed quis custodiet ipsos custodes? Lagstiftaren saknar kompetens(?)

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: lex orwell , , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan fra yttrandefrihet tryckfrihet övervakning pressfrihet frihet FRA-lag FRAlagen Technorati om: , , Icerocket om: , ,

1 kommentar:

  1. Allvarligt talat: Det är sorgligt att se hur våra folkvalda inte ens orkar bemöda sej med svara på vårt ihärdiga: VI VILL INTE HA MASSAVLYSSNING!
    Calle B & Freddie R har missat själva grunden i demokrati; att de har folkets förtroende att utföra vår vilja (all offentlig makt utgår från folket)... men HÖGMOD går före FALL så gärna för mej!
    By By Reinfeldt!

    SvaraRadera