söndag 3 augusti 2008

En hemlighet ..

Visst är det märkligt att vi har tekniska lösningar men det går inte säger alltid de blå bakåtsträvarna. Bilen och kärnkraften är två mycket bra exempel. Det är kul att läsa en tidningsartikel i sverige som presenterar lite av den moderna teknik som finns.


Det jag och andra kan bli lite trötta av är att det är bara ekonomiskt tvång som kan få fram prylarna på den där s.k. fria marknaden. Kul sång på greenpeace blogg

De ålderdomliga och farliga kärnkraftverken är ju snart borta. Det här vägrar de som satsat sina pengar i ålderdomlig teknik acceptera.
Varför just folkpartiet har blivit sveriges reaktorkramarparti är lite märkligt. Reaktorerna skapar i sig ett samhälle där staten blir mäktig och skall kontrillera individen. Men folkpartiets syn på staten har ju genomgått en kraftig svängning.

Vindkraftverken de dyker upp som maskrosor på en gräsmatta och andra former av direktverkande solenergiproduktion kommer äntligen ut ur garderoberna. Snart kan vi t.ex. köpa elbilen i närmsta bilaffär trots att det skulle vara omöjligt om vi frågar oljebolagen....Bilindustrin har inget val konkurs eller leverera moderna produkter. Problemet börjar bli allt mer uppenbart. Det är inte människans förmåga att hitta tekniska lösningar som är hindret. Det är ett ekonomiskt system som inte fungerar..Vem tjänar på det?


Så i det här sammanhanget är det kul att Aftonbladet gör sig besvär att skriv lite om solenergi.


Jag skulle bara vilja berätta en hemlighet för er alla. Det är skrivet så naivt så en 3-4-åring förstår meningen. All energi kan sägas vara Solenergi.

Den teknik vi skall använda är inte att gå den långa vägen åter och gräva upp uran, kol och olja ur marken. Den solenergin är så fint lagrad där den ligger. Det är nog bra för klimatet att inte gräva upp "den lagrade solenergin" Det vi skall göra är att använda Solen direkt...skall det vara så svårt att fatta.

Ok då ibland får vi väl accepera en lite mer indirekt väg som vind och vatten;)

Mer intressant av wadström

4 kommentarer:

 1. Mer korrekt vore att säga att all energi är kärnenergi...

  SvaraRadera
 2. Hej Johan det var en stund sedan sist, har du kramat igång någon stängd reaktor på senaste tiden;)
  Jag kan bara hålla med dig om att det finns en gigantisk kärnreaktor. Solen...

  SvaraRadera
 3. Jag kramar reaktorer i parti och minut!

  Syftade även på att varken geotermisk energi eller uran/torium har med solen att göra. Om man nu inte räknar in supernovorna som bildade aktiniderna i kategorin solen :)

  Eftersom (nästan)allt ändå är kärnenergi så kan vi lika gärna utnyttja den direkt istället för att försöka sno åt oss den överblivna och fruktansvärt utspäda energin som når oss från solen...

  SvaraRadera