söndag 3 augusti 2008

Wachtmeister (Nyköping) - FRA och GIS

Karadzic hade amerikanskt beskydd fram till 2000, CIA avlyssnade ett telefonsamtal där det framkom att han personligen ledde möten med sitt gamla parti, citerade tidningen en "välinformerad" amerikansk underrättelsekälla..
Jaha det verkar komma allt mer information om att det fanns en överenskommelse mellan Karadiz och USA. Inte kan väl förhandlaren Bildt varit ovetande om det..eller

Men det var mest ordet telefonalyssning som jag fastnade för i tidningsuppgifterna. Jag har ju skrivit rätt mycket om FRA och "den våta drömmen" om att få bli en del i USA´s övervakningssystem som Reinfeldt och Bildt har.

Priset att avlyssna alla svenskars personliga telefonsamtal och epost är ett pris som en överväldigande majoritet av svenska folket säger nej till.
Reinfeldt lär ha hotat avgå om inte alla riksdagsledamöter i alliansen ger honom stöd för FRA-lagen. Svenska folket är ju korkat och har missförstått allt eller hur..
Nu har jag varit borta från den digitala världen några dagar och suttit och skrivit på min egen lilla bok. Det är skönt att slippa allt brus ibland.

Men när jag kommer hem ser jag några intressanta händelser. Först konstaterar jag att några har läst min blogg.. Moderata Samlingspartiet är en intressant gäst. De har väl varit och läst på väljarbarometern kanske. Men moderaterna har ju inte hamnat under 4% som övriga allianspartier som kämpar kring 2%. Så moderaterna är fortfarande det största borgerliga riksdagspartiet. Att Krisberedskapsmyndigheten varit på besök är också intressant. De har väl att fundera över hur hantera en massa fria människor på Sveriges bloggar. "En itatack mot Reinfeldt politik" så kanske man kan formulera det som nu pågått i månader och kommer att fortsätta.


I Nyköping ser det ut så här i lokaltidningen Södermanlands Nyheter.
Men det är klart att moderaternas pr-konsulter sliter sina få återstående hårstrån för att konstruera en pudel. Som många har sett kör moderaterna en kampanj nu för att backa upp sin maktposition. Rakt in i väggen blir nog det resultatet. Det är lite kul att Wachtmaister(m), skriver under just Ordet är fritt:) Fritt att avlyssna och sälja info till USA tänker väl moderaterna. Men jag har funderat varför moderaterna misstror SÄPO? Att övervaka Sverige och Sveriges medborgare är ju brukligt att använda sin ordinarie säkerhetspolis. Men SÄPO är underställt lagar och regler som begränsar vad de får göra.. kan tänkas.
Brottsmisstanke brukar vara ett normalt kriterium för statskontroll. I diktaturer så ser det nog lite annorlunda ut så klart.
Mellan Norrköping och Nyköping finns det en man som i många år skrivit stora anslag om viktiga frågor. Så vad stod det idag när jag passerade. Jag kanske inte minns helt ordagrant men han hade tagit upp Reinfeldts jobbpolitik. Så här hade han skrivit. FRA bra för jobben. Så var det ju tidigare i Sovjet. Det var ord och inga visor så han får dagens maskros!
Musiker mot FRA blir det fler och fler. Den senaste nykomlingen på frihetslistan blir Drömspår
-FRA nej nej. Drömspår gick snabbt upp till 2:a plats på listan. En svängig reggae-låt skriver bl.a bloggen opassande om låten. Intressant text är kommentaren här på -ettan-.
Kommentarer ja. På många bloggar har en riktig pajas dykt upp. Erik Laakso har redan skrivit om detta Troll. Men är det bara ett Troll? Vi får hoppas att det inte är moderaternas PR-byrå som kommit på denna skapelse. Eller ..vem bryr sig egentligen längre om vad moderaterna säger. Trovärdigheten befinner sig på -50 på en skala från 1-10. Men så går det när man skall styra och avlyssna i telefonen samtidigt.

Några som verkar ha fattat att det är dax att profilera sig är folkpartiet. Fort måste det gå också...det är väl bara att hålla med om att folkpartiet uppfattat något att slå mynt av.
Länge leve populismen! Jag får väl vara lite snäll och säga att det är kul att (fp) upptäckt tåget. Det finns mängder av tåg som inte går så fort. Läs det här lilla inlägget som exempel..om tåget mellan Oxelösund och Nyköping..
Brännpunkt på SvD har börjat skriva lite om svenska folket och tillit till myndigheter samt p-nummer. SvD 1 2. SvD skriver ofta intressant men jag skall komplettera med att det är nog inte myndigheter som det finns bristande tillit.
Däremot är nog förtroendet för politiker lågt. De flesta svenskar uppskattar och litar på den offentliga sektorn.. äldreomsorg, skola osv...De politiska partierna däremot ligger nog inte högt på listan. Moderaternas agerande i FRA-frågan är nog så pass allvarligt så det inte är fel att säga att politikerna skrämmer människor...rädda människor söker sig oftast till enkla lösningar.
Moderaterna gör sig skyldiga till något som gör att många talar om Orwell. Sjukförsäkringen är ett bra exempel där moderaterna inte har koll på vad de gör. Att skapa nya ord som svenskhet, utanförskap, jobbskatteavdrag lägger dimmor. Även Gunnar Sträng var en man som skapade lite nya ord, men ändå förde det inte tankarna till Orwell.
Det andra som skulle vara intressant om SvD ägnade lite tid åt är GIS. Geografiskt informationssystem. Det låter inte som märkvärdigt eller hur...men med ett klick på din adress så är all information om dig samlad..hoppsan hur gick det till.....tips är att du läser på om GIS.
Men skriv gärna om personnummer SvD. Lite dimmridå är det nog ändå att föra den debatten istället för den om GIS. Det finns information och söka för dig som vill sätta dig in i riskerna eller möjligheterna med GIS. Idag lägger jag bara en kort länk till wikipedia som ett slags intro...
Ett Geografiskt InformationsSystem (GIS) är ett datorbaserat system för att samla in, lagra, analysera och presentera lägesbunden information. Det skall inte förväxlas med "geografisk information" som till exempel är en kartsymbol eller linje som motsvarar en väg. GIS används alltså för att skapa, manipulera och utforska geografisk information.
Man brukar även säga Geografisk informationsteknik (GIT) om olika tekniker som används främst för att samla in data till ett GIS. Det kan vara GPS, digital bildbehandling, fotogrammetri, radardata, laserskanning, spektralanalys, digitalisering av analoga dokument samt fältinventering med olika mätinstrument.

Jag kan inte låta bli att avsluta där jag började, USA. Bin Laden. Han var utbildad och finansierad av USA. Alla träningsläger och all militär utrustning levererades av USA. Då måste väl ändå Bin Laden vara en frihetskämpe eller hur.. Alla som jobbar för USA är ju goda och frihetliga.
Kommer ni ihåg rubrikerna när Bin Laden blev fiende och USA skulle vara handlingskraftiga. Jag minns rubrikerna som handlade om att nu har USA upptäckt och avslöjat och bombat Bin Ladens hemliga läger. Men men...skall det vara så svårt för USA att hitta ett träningsläger som USA själva byggt upp?
Björklund (fp) talar om att FRA skyddar oss mot Bin Laden. Ursäkta men jag behöver inget skydd mot Bin Laden. Är han inte död med tanke på hur många miljarder Bush lagt på att ta livet av sin vän och bundsförvant.
Jag får inte riktigt ihop varför min och din epost och mina och dina telefonsamtal skall samlas in och levereras till USA.
Handlar numer FRA egentligen bara om regeringen Reinfeldt egen överlevnad? Reinfeldt lär ju satsat allt på ett kort och hotat avgå om inte riksdagen gör som han vill. Läs som han vill....!
Det är ett rätt intressant politiskt spel folkpartiet bedriver just nu. Lite trist att folkpartiledaren inte kan tala lite mer klarspråk. Miljöpartiet frågade i FRA-debatten gång efter gång samma fråga. Vem är fienden? Vi har i efterdebatten fått levererat Ryssen, Livets Ord, Bloggarna och nu Bin Laden av alla spöken...Det finns nog gott om hjärnspöken hos rädda människor men kära Björklund du bidrar bara till att öka förvirringen och rädslan just nu. Allt fler börjar bli rädda för regeringen.....diktaturens lilla tryne tittar fram och folkpartiet om något av de borgerliga partierna borde väl fundera.... Björklund är militär och borde klara att göra någon form av skade minimeringsanalys. Mer dåliga argument typ Bin Laden lär nog förpassa folkpartiet åt de berömda 4%. Mer Bin Laden och vi får nog se en ny folkpartiledare snart. För visst finns det några liberaler kvar i folkpartiet... eller??
Här kommer lite ny musik från Bin Laden.

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: Bin laden nyköping wachtmeister Björklund lex orwell , , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan fra yttrandefrihet tryckfrihet övervakning pressfrihet frihet FRA-lag FRAlagen Technorati om: , , Icerocket om: , ,

1 kommentar:

  1. Det där om bin Ladens träningsläger låter ungefär som argumentationen att attackera Irak. USA var helt säkra på att det fanns massförstörelsevapen i Irak trots att vapeninspektörerna inte hittade några spår av vapnen. Hur kunde USA vara så säkra? Jo, man hade gått ner i CIA:s arkiv och plockat fram kvittona och leveranssedlarna från leveranserna från USA till Irak. USA försåg nämligen Irak med t ex senapsgas under Iran-Irak-kriget! Snacka om att USA blev förvånade när de efter invasionen inte hittade några massförstörelsevapen! Hade man levererat till fel adress? Nu börjar man krigsretoriken mot Iran...

    SvaraRadera