onsdag 27 augusti 2008

FRAPUNK

Så börjar då sanningen krypa fram. Även stora underrättelsenationer, som USA, lär få ta del av trafikmängderna via sina organ, uppger Ny Tekniks källor.

DN följer upp. FRA kan ha spanat på svenskar via avlyssning i baltstaterna. Enligt vad Ny Teknik erfar skickas stora trafikmängder från några av baltstaterna till FRA. Nu ska Datainspektionen granska FRA:s metoder.

Kul grej med att datainspektionen skall följa upp signalspaning i etern..eller hur..... kriminalitet är kriminalitet oavsett om den utförs av en regering eller en privatperson. Vi har genomgått IB-affären och nu förstår fler och fler att FRA-affären är betydligt mer omfattande och allvarlig.
De politiker som godkänt grundlagskränkande åtgärder mot svenska medborgare nu eller tidigare skall omgående avgå. Det är ett grundläggande demokratiskt krav. Vi kan inte ha lagbrott som styrelseskick i Sverige.
FRA skall snarast avvecklas och "alla korten skall upp på rygg"


Sverige är ett av de europeiska länder som hårdast kritiserat det ryska agerandet i Georgien. Skupov tycker att den svenska regeringens linje har missat att se till båda sidors motiv och gärningar. Den ryske legationschefen vänder sig särskilt emot utrikesminister Carl Bildts jämförelse mellan Rysslands agerande i Georgien och Nazitysklands annektering av Sudetområdena i Tjeckoslovakien. DN har sökt utrikesminister Carl Bildt för en kommentar. Bildt vill dock inte säga mer än det han på onsdagen skrev på sin blogg: "Som man bäddar får man ligga. Och det är bra att man märker vad vi tycker."


Till hela det ryska folket från en mer sansad blogare än Bildt. Bloggaren Bildt och hans löss är nog vad han menar med vi. Den största delen av svenska folket ger inte moderaterna något stöd längre. Moderaterna kastar sten i glashus när de gör jmf om nazismen.

Vi har fått en totalt katastrofal regering i Sverige. Regeringen vill kontrollera alla svenskar. Deras telefonsamtal, deras epost. Så till er från ryssland som läser det här. Ni har haft er diktaturperiod under Stalin, vi verkar vara på väg in i vår .... Men som man bäddar får man ligga och både Hitler och Reinfelds regering med Bildt i spetsen har valts i reguljära val. Det är alltid svårt med politiker som säger en sak och i verkligheten har en helt annan agenda.


Nu tar vi något nytt från musiker mot FRA. Den här gången är det Punk från Örebro. First Class Disorder FDC Vs FRA. Det är något jag känner igen från tonåren i det som sker nu i samhället så Reinfeldt och C0 får nog hålla i hatten framöver. FRA har satt igång något som inte går att stoppa.....

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om:punk FDC musiker mot fra lex orwell , , fra yttrandefrihet tryckfrihet övervakning pressfrihet frihet FRA-lag FRAlagen

1 kommentar:

 1. Är det nån som tror på "jesus", som farsan kallade honom, då han lika lite tålde självgodheten hos godsherrn som hos jesus, längre?

  Hitler kunde ju i alla fall göra vacker och effektiv propaganda, och var dessutom karismatisk. Höjdpunkten av vad västerländsk demokrati kunde åstadkomma, t.o.m med sin död skapande den odödliga myten. Nu ett billigt förfall.

  Simone Weil skapade vackra uttalanden/skriverier, mat för tankar för kraft till hopp, asketisk, försökande utrota sin egna sexuella utsrålning, dock totalt misslyckandes att dölja den erotiska utstrålningen när man betraktar bilder på henne.

  "Jesus" har ju inte nån erotisk utstrålning. Kolla på Hitler, Simone Weil, Leni Riefenstahl, eller ett foto av en åldrad Cornelis Vreeswijk, så får du karaktärer på olika sätt som sätt sitt spår hos människorna på olika sätt, en del med outhärdlig smärta, en del med glädje, skönhet, där karaktärerna med sina gärningar och uttryck utlämnar oss åt att själva skapa hoppet, där vi i vår egen ömkliga kamp som små obetydliga individer endast kan nå vidare, bara om vi på något sätt kan återskapa en ny karaktär, genom smärta och glädje, i oss själva, genom att vara oss själva, sanna mot oss själva.

  "Jesus" är som en torr tjänsteman, den där självgode prästen som talar om godhet som Weil inte hade mycket till övers för i sin tro/övertygelse. Många präster ljuger. Den sämste prästen är den som inte kan få någon att ens tro på djävulen!

  Vem kommer ihåg tjänstemännen?

  Jag brukar ju inte liksom normalt läsa aftonbladet, men klickade på dina länkar och snappade snabbt upp detta:
  ”överföra grundläggande värderingar, lagar och regler till människor som kommer från andra kultur-er”.

  Överföra grundläggande värderingar, låter som en fin omskrivning av kolonisering av människors tänkande, för att säkra sin egna hotade kulturella maktställning när världen trycker på utifrån med nya möjligheter.

  Då jag nyss börja rota om Simone Weil, så kom jag ihåg att rootedness nämdes och vikten av community heritage.
  Från anteckningen i wikipedia om Simone Weil.
  "change must come from inside for people to really change. But how do you make someone change? The answer is that you do not, instead you must provide a social structure that meets certain needs and anchors them in a fertile and nurturing soil. Thus the metaphor of rootedness in her work."
  Och en annan källa:
  http://www.vitalpoetics.com/literature-and-hope-sartres-commitment-camus-rebellion-and-weils-metaxu
  "The disregard for the preservation and continuing relevance of communities’ roots that Weil identified in both colonialism and Nazism was, in her eyes, merely an extreme version of the general uprootedness affecting western culture as a whole. The responsibility for these “monstrous conditions” in which people were living she located in the underlying ideologies governing modern science, history and art, ..."

  Adolf Hitler och arbetslägren, den tekniska fulländade massutrotningen av människor, är en modern västerländsk teknisk, och ideologisk, uppfinning.
  I den har vi tron, kulten kring det vetenskapliga, där även resultat från experiment på lidande människor tagits tillvara p.g.a. deras vetenskapliga tekniska bevisvärde i laboratorierna. Övertygelsen om den instrumentiella rationaliteten, pateiska liberaler runkande till Webers melodi, fast de inte fattar det själva idioterna.
  Alla tror på arbetslinjen, för man måste väl ha ett jobb? Hur går det annars, med den tekniskt uträknade, välfärden?

  Våra Demokratiska partier, och Moderna ideologier, är tekniska arvtagare till Hitler.
  Där är Hitler störst, med tjänstemanna-jesus ett patetisk offer, som lätt krosas av en ny Ledare med karisma och omättlig smak för blod, Mycket blod. Jesus bereder vägen för Herren innan han själv krossas som en skit.

  Det är bara vi själva som kan börja bry oss om, negligera parfymstänkta kostymen och slipsen, bränna den heliga boken, känna lukten av bränd jord, rök ringlande mot blå himmel, i visshet att till våren kommer nytt gräs och blommor på den brännda fläcken.

  http://freediscursion.blogspot.com/2008/08/erotisk-utstrlning.html

  SvaraRadera