fredag 15 augusti 2008

Haven dör

Östersjön är ett av de hav som är mest utsatt för "bottendöd". Orsaken är vetenskapligt klarlagd övergödning. Källan är jordbruk, förbränning av olja samt orent avlopp.

Sverige behöver en miljöregering. Jag skall kort förklara.

Vi sänder enorma summor av våra skattemedel till EU. Eu fördelar sedan detta åter främst till stöd för jordbruk och inköp av konstgödsel. Våra skattemedel gå alltså direkt ut och dödar Östersjön. Samtidigt hindra EU världshandeln av livsmedel för att upprätthålla en konstgödd "inhemsk" storproduktion. Höga matpriser och övergödda hav är resultatet.

Transportsektorn ställs alltmer om till landsväg av vår moderatledda regering. Den Grönröda regeringen som förlorade valet 2006 gjorde bl.a. en skatteväxling där medel skulle omfördelas till bl.a. järnväg. Den här regeringen satsar på mer motorvägar och stöd för bilinköp. Den enda satsning moderatregeringen kan tänka sig är en satsning på höghastihetståg. Mumma för privata finansiärer men vi skall ha råd att åka tåg också. Vi vill pendla till våra jobb, vi vill kunna åka på tvären i landet inte bara flyga fram mellan Bryssel och Stockholm utan stopp.

Slutligen avlopp. Sverige har ett relativt ålderdomligt avloppsystem. Vad gör regeringen jo de samlar skattemedel på hög. För att genomföra en skattesänkning för redan välbeställda grupper. Regeringen nedmonterar den offentliga sektorn, överför kostnader till kommuner och landsting. Regeringen tar därmed bort investeringsmöjligheterna för sveriges kommuner. Retoriken från moderaterna är att det är andra länder som inte tar sitt ansvar.

Svenska folket kommer att ta sitt ansvar 2010 och byta regering. Det är bara att be en bön för Östersjön och framtiden att svenska folket ger Miljöpartiet ett kraftigt stöd.
Vi behöver en ny politik i Sverige som handlar om att bygga landet och där tillit råder för en hållbar framtid.
Två bilder av svensk politik 2008..välj! Klicka på den bild du väljer så kommer du hem.
SvD 1 DN 1 2 Ab 1 Expr 1

1 kommentar:

  1. Härligt och se att du är "på hugget"
    (som vanligt....)

    SvaraRadera