söndag 17 augusti 2008

Vad är det för fel på FRAmoderaterna

Jag häpnar när jag läser på SvT vad Tolgfors(m) säger. Är det något fel i huvudet på moderater.
Läs...."Kriget i Georgien visar att det svenska försvaret måste bli snabbare och mer användbart
Kriget i Georgien visar även vikten av en effektiv underrättelseverksamhet och därför är signalspaningslagen en förutsättning för den som vill värna Sveriges säkerhet, skriver Tolgfors."


Kriget som Georgien startade, är och förblir ett angrepp på befolkningen i Sydossetien. Ryssland rullar då fram sina positioner. Det väl väl bra att Ryssland förhindrade ytterligare ett folkmord?
Den aggressiva parten är USA som vill placera ut signalspaning och sina robotar vid Rysslands gräns. Det sker samma process i tex Polen och på fler platser på vår enda Planet.
Glöm inte historien. Glöm inte reaktionen från USA när tidigare Sovjet skulle placera robotar på Cuba. Exakt samma sunda reaktion visar självklart nu Ryssland när USA är aggressiva

Den som går före i EU och Europa med att skapa aggression är en svensk moderat vid namn Bildt. Vi har sett nog med lögner om ubåtar samt folkmord för att säkra oljeindustrin både i Europa, Afrika, Irak o.s.v.


FRA handlar om att vi skall ingå i USA´s nätverk för informationsinsamlande.
Allt annat är bara dimmor och svammel från FRAmoderaterna. Vi skall enligt FRAmoderaterna vara helt beroende av den information "det goda USA" ger oss i utbyte mot information om alla svenskar. Vi vill inte att våra privata telefonsamtal och epost skall hamna i USA´s stordatorer.

Kanske är USA just nu i början av 2000-talet det största hotet mot världsfreden och risken ökar ju närmare landet kommer en ekonomisk katastrof.


Sverige är ett fritt neutralt land och skall så förbli. USAmoderaterna kan fara åt #"¤¤%# eller flytta till USA. Moderaterna är ett litet högerparti som kanske lyckats få typ 20% röststöd för att privatisera men fan att de fått stöd för att sälja Sverige som fri nation och den svenska befolkningen.

Det pågår en maktkamp inom moderaterna men Tolgfors är nog ett riktigt stolpskott som inte underlättar varken för duvan Reinfeldt eller höken Bildt. Hur menar han att kriget som USA startade, eller ligger bakom, skulle förhindrats av avlyssning av hela svenska folket.
Ena dagen skall han skrota försvaret och nästa dag..äh Tolgfors verkar vara en riktig virrpetter som bara styrs av kortsiktiga budgetförhandlingar. Den våta drämmen är att få sitta på NATOhögkvarteret och sända svenska unga människor runt om i världen för att försvara vadå?

Jag fattar inte vad det är för fel på att en utbildad befolkning där alla medborgare vid behov kan försvara landet. Nato och yrkesarme vem i hela friden har gett Sveriges regering det uppdraget. Inte är det Riksdagen och inte är det Svenska folket.


"Svenska försvaret måste bli snabbare?" I vadå? Skulle svensk trupp skickats för att försvara Georgien?


Svensk press är helt sanslös i sin beskrivning av konflikten. Det är mycket få artiklar jag läst där journalisten gör sig besväret att analysera det som sker. Dagen är ett undantag och presenterar en nyanserad bild. Annars är det mest snabba enkla propagandabilder med mycket yta och inget djup.Jag skall skriva lite mer om svensk journalistik senare men nu väljer jag bara ett exempel.

Claes Arvidsson SvD avslutar sin artikel "Nu pågår det ett propagandakrig om vem som var krigets värstingar med beskyllningar och motbeskyllningar om grymheter och övergrepp. Men det får inte hindra oss att reagera på det vi faktiskt vet – och göra rätt. Säga som det är, backa upp demokratin i Georgien och markera med kraft emot Ryssland. Annars blir det bara värre."


Sanningen om nu någon är intresserad är att USA bedriver en mycket aggressiv politik. Den frågan vi alla borde ställa oss är vad alla amerikanska soldater gör runt om i världen och nu i Europa. USA åk hem. Åk hem till ert eget land vi vill inte ha mer krig och konflikter för att ni skall säkra era oljeleveranser.

Människor i fria stater i Europa, även om de är små. är trötta på det ständiga dödandet. Människor vill leva i fred och bruka sin jord och fostra sina barn. Åk hem från Europa USA och ta gärna med er både Bildt, Tolgfors och en och annan köpt jornalist. Vi klarar oss utmärkt utan er.
Bildt han hetsar hela tiden mot Ryssland. Vi har sett det i många år och ändå får karln behålla jobbet som utrikesminister. Helt otroligt. SD den nya populistiska extremhögern, de klarar ju av att byta ut sina gubbar när det inte stämmer med ledarens önskemål.
Varför klarar då inte Reinfeldt av att byta ut Bildt? Varför klarar det ena högerpartiet av att byta ut sina representanter och inte det andra. Vad är det för fel på moderata svamlingspartiet? Har alla moderater helt tappat förnuft och sans och omsorg om Sverige?

Avslutningsvis så skall ni få en säkerhetspolitisk analys. Militär makt kräver en stark ekonomi. USA har belånat sig till den milda grad att landet egentligen inte är kreditvärdigt längre. Att peka ut Ryssland som ett militärt hot mot Sverige är det rimligt? Ser vi på historien och världen så ser vi att det är USA som ständigt är ett hot mot enskilda stater. Nu är det varken USA eller Ryssland som kommer att vara den ekonomiska och militära stormakten i Världen framöver. Kina har en tillväxt som är otrolig och USA och EU backar i sin ekonomiska utveckling. USA är inte kapabel att bedriva sin aggressiva militära politik längre. Inte ens med stöd av EU.


Vi behöver bygga en världsordning där handel och relationer mellan människor folk och självständiga stater bygger på något annat än militärt våld, eller hot om våld. Vi har sett nog med övergrepp på enskilda, folk och stater under 1900-talet. Det vi ser nu är de sista dödsryckningarna av USAimperiet. En klok svensk politik är att hävda Sveriges neutralitet, självständighet och frihet. Vi svenskar som inte ens kommer upp i 10 miljoner människor bör ta på oss en helt annan roll i världspolitiken än den Bildt leder in Sverige i.

skrota FRA, lägg ner firman. IB skulle jaga svenskar som gillade kommunismen Den gången var det Socialdemokraterna som spårade ur. Nu försöker moderaterna skapa sitt eget IB men den här gången skall vi alla kontrolleras. Jag vill inte ha det samhälle som FRAmoderaterna har en vision om. Jag vill dessutom att vi skall återfå vår frihet i Sverige att rösta. Vi skall alla ha rätten att rösta om vi vill ingå i storstaten EU.


Jag gillar vårt lilla land och som många genom tiderna har jag harvat mig genom lumpen för att lära mig hantera militär utrustning. Nu har vi en folkpartiledare som säger avlyssna alla och gå med i Nato. Det är nästan så att det känns som att det pågår en statskupp i Sverige. Hur hamnade vi här? Jag är upprörda som du som läser kan se. Men glöm aldrig att även Hitler blev vald en gång i tiden. Det är inte demokrati vi ser nu i Sverige Vi ser en alliansregering som fick makten på ett politiskt program om utanförskap men i verkligheten genomför något annat.
Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: ryssland georgien UNDERRäTTELSETJäNST, IMPERIALISM FöRSVARSPOLITIK, PERSONLIG INTEGRITET EU NATO USA Terrorist Bildt Reinfeldt lex orwell , , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan fra yttrandefrihet tryckfrihet övervakning pressfrihet frihet FRA-lag FRAlagen Technorati om: , , Icerocket om: , ,

4 kommentarer:

 1. Din artikel är mitt i prick. Vi ska inte ha någon avlyssning av hela svenska folket och vars resultat sänds vidare till en främmande nation.

  Vi ska ha ett försvar som försvarar oss och inte något som ska sändas runt om i världen på order av ett främmande land.

  Så långt är allt bra.

  Det enda jag skulle vilja be dig titta lite närmare på och inte bara tro på vad de sittande partierna säger är om Sverigedeomkraterna.

  De är inga högerextremister. I vissa saker är de mer socialdemokratiska än vad de nuvarande socialdemokraterna är.

  Men det enda sättet att få veta det är att läsa in sig på dem och sedan fråga dem själva. Det gjorde jag sedan ändrade jag uppfattning om dem.

  Ha en trevlig dag.

  SvaraRadera
 2. Hej du anonyme. Sverigedemokraterna är för FRA så dra något brunt täcke över dig käre anonyme. Jag har nog läst mer om och av SD än de flesta. Trams att tala om socialdemokrati i samma mening som ett brunt parti.
  Ett kristet parti var ju SD förra veckan. Ny demokrati hade lite humor när de tramsade fram. SD är bara en hoper tragiska figurer som pladdrar om svenskhet och hatar islam. Svenskhet, vilket djävla ord. Jag har nog frågat oämdligt antal gånger på olika bruna sidor och bloggar vad ni menar. Svaret är lika iqbefriat som ny demokratis tombackar. Ny demokrati hade väl i alla fall roligt när de drack upp ölen. Kryp ner under samma sten du kröp fram från käre anonym. Och fixa dig ett namn:(

  SvaraRadera
 3. Ett georgiskt folkmord??? Vad finns det för belägg för något sådant, eller att det skulle vara på väg, annat än Putins egna propagandistiska dimridåer?

  Jag håller helt med i din kritik av USA, men Ryssland är ju precis lika vansinniga. Om inte värre, med tanke på att Obama verkar vara på väg att göra USA pålitligare medan Ryssland sitter fast i gamle KGB-agenten Putins allt mer odemokratiska och paranoida grepp.

  SvaraRadera
 4. Georgiskt folkmord? Håller du med Putin i hans ordval? Och på vilka grunder då, om man får fråga?

  SvaraRadera