söndag 10 augusti 2008

Hoppet är det sista

Hoppet är det sista som lämnar människan.

När nu Reinfeldt skall leverera "paket" så är det inte så svårt att fundera över Pandoras Ask.
Det var nog många som hade hoppats att Reinfeldt hade lyssnat på folket. Men hoppet for när det blev klart att han bara ville avlyssna. "FRA-lagen inte ett uttryck för Nya moderaternas linje" så skrev hans egna partimedlemmar. Tyvärr verkar det som att det är exakt vad det är.

Istället skall Reinfeldt nu leverera paket till oss. Trygghet.
Vad Reinfeldt menar med ordet trygghet får vi som vanligt veta efteråt. Tryggare kan ingen vara än Reinfeldts lilla skara. Vi övriga 80% av svenska folket får nog vänja oss vid att stå utanför. Det har Reinfeldt lyckats skapa på bara två år! Man kan bli deepig för mindre än Reinfeldt och hans FRA.

Lite kul med blogstafetten som ibland öppnar upp lite nya perspektiv. Första ämnet som går till Frk F "Mötet som förändrade mitt liv". Lite nyfiket kollar jag vem som kommer att leverera ett ämne till mig.

Deep eller kanske rättare Deep.edition. Det var en välkänd blogg för mig. Så jag anar nog ämnet som kommer:) Han skriver just nu om namnet på bloggen.
Hur skapade du din blogg titel/namn? Eller om du använder en handle/pseudonym när du kommenterar (som jag gör: deeped) - hur fick du den?
Vad är historien bakom namnet/titeln/din handle?

Så eftersom han tagit upp temat kanske jag skall förklara Björn Wadström -ettan-. Jag tycker det är rätt sympatiskt att skriva under sitt eget namn. Bloggens estetik, om det nu går att använda det ordet, är extremt subjektivt.
Numer används ordet blogg i de mest skiftande forum och former. Skälet är nog genomslagskraften när "jag" skriver eller talar. Det finns situationer när det "bloggas" från rättegångar och annat. Dvs media, jornalisterna, söker sig nya vägar. Det kan vi tala mycket om vid ett senare tillfälle. Men jag har valt att vara extremt subjektiv. Så vad jag skriver bestämmer jag och ingen annan...störtskönt!

ISACH - "Från toppen av mitt isberg varifrån jag då och då dyker under ytan". Hon skall få ett ämne av mig senare i blogstafetten. Hon skriver om hundar så egentligen skulle jag upprepa mitt gamla tema "smörtaxen", men se det kommer jag inte att göra. Hennes hund tillhör ju de större. Hon läser Gardel och lyssnar på musik så där finns det nog en ämnesflora. Jag skall klura lite men musiktema blir det nog.

Idrott är ett tema som jag inte är särskilt intresserad av. Jag gillar tanken med Olympiska spel. Det var nog en av de första uppsatser jag skrev som liten. Historien om de olympiska spelen. Emma Johansson trampade på bra. Nästan lika bra som Nicole Cooke. Vad som är meningen med att trampa fortast av alla är tänkvärt. Olympiska spelens syfte att undvika krig och konflikter via idrottslig ära kanske lever kvar lite. För hoj hoj vad bra vi är vi svenskar på att cykla. Ärligt talat visste jag inte vem Emma var tidigare. Jag vet inte vem hon är nu heller. Men vi bor i samma land och hon trampar för kung och fosterland. Eller är det så att idrott är extremt subjektivt. Är det idrottens estetik:). Är det för att det framträder ett tydligt "jag" som vi är så förtjusta.

Trygghet lille Reinfeldt är just att få vara jag och att bli respekterad och inte kontrollerad och avlyssnad för några mycket grumliga syften.

Jag vill avsluta med en hälsning till det ryska folket. Sverige har fått en liten man som utrikesminister tyvärr. Bry er inte om vad han säger, han har lite trauman han lever ut nu. Han skäms för att han ljög om ubåtarna så han försöker bara rättfärdiga sig själv. Han har också svårt att förklara Ecelon för oss svenskar.
Sympatierna för USA´s politik är inte så höga i Sverige även om vi numer har en liten Bushspringpojke på utrikesministerjobbet. Svenska folket står inte bakom honom och hans regering. Lille Bildt talar om Hitler och vi som kan vår historia vet att det var det ryska folket som gav oss friheten att få fortsätta tala svenska. De miljontals rysska människor som offrade sina liv i kampen mot Hitler minns vi fortfarande.
Är det ingen svensk som framfört detta tack. Så här kommer det. Tack! Men självklart vill jag att våld skall undvikas. Det finns så många andra sätt än att döda varandra. Samtal kanske? Men det förutsätter såklart politiker som inte skäller som små hundar.
Bildt och hans vänner drömmer fortfarande om sin stora stat där de får leka fuhrer. Så vad Bildt säger om Ryssland .......säger mer om Bildt än Ryssland....

Idrott Svd 1 DN 1 FRA Ab 1 2
Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: olympiska spel os Sahlin Terrorist vaxholm Bildt Reinfeldt lex orwell , , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan fra yttrandefrihet tryckfrihet övervakning pressfrihet frihet FRA-lag FRAlagen Technorati om: , , Icerocket om: , ,

1 kommentar:

  1. Ett nytt skattepaket som sänker skatten för enbart de som har turen att ha ett jobb innebär ännu ett steg i segregations och utanförskapandet. De långtidsarbetslösa som ingen anställer får sin standard än lägre och kommer ett steg närmre socialbidragsnormen och förödmjukelsen av att leva på socialbidrag vilket är mer förödmjukande än att leva på a-kassan. Obs en annan grupp som undantas i levnadsstandarden är de sjuka även dessa undantas i skattesänkningen. Jag vet ej hur nästa val blir men ett samhälle där solidariteten med de sämst ställda blivit ett regeringsmantra blev popluärt förra valet så nog kan denna politik vinna igen. Vi som vill ha en rättvis skattepolitik. Skatt efter bärkraft inte efter om en person lyckats i livet och är frisk och har arbete hånas som bakåtsträvare och ses ner på av dagens samhälle och nonchalanta politiker.

    SvaraRadera