tisdag 26 augusti 2008

Lögnens FRAmtoning hos sverigemoderaterna

En lögn är en oriktig utsaga som uttalas såsom varande sann, med avsikt att få dem som tar del av utsagan att anta dess riktighet trots att den som uttalar den vet att den är osann.

Politik är ett sätt att lösa konflikter i samhället och världen. Att politiker försöker hitta över byggande ord eller begrepp är en del av politiken. Frågor kan också vinklas och och vissa delar överbetonas. Så långt är nog de flesta medvetna om politikens villkor och accepterar formen.

Jag har skrivit om Carl Bildt som bevisligen ljuger. När han visste att ubåtarna inte var Rysska så angrep han ändå Ryssland. Det borde en hederlig människa erkänna och be om ursäkt för. Men Carl Bildt har gjort lögnen till ett redskap i politiken. Vi har sett det förr i historien där målet helgar medlen. När USA ger Georgien ok att anfalla kalkylerade oljebolagen, militären och "natopolitikerna" med att Sydossetien skulle vara ett enkelt byte. Oljeledningarna skulle säkras och avlyssningsutrustning och robotar kunde placeras vid Rysslands gräns. Jag och många fler undrar hur det kommit sig att Sverige har blivit ett av de mer aggressiva länderna mot Ryssland. Har verkligen moderaterna fått mandat att Sveriges folk skall ansluta sig till Nato och aggera krigshetsare i världen.
När svensk utrikespolitik raserats och omvandlats till rtt framträdande av en ganska självupptagen löjlig bloggare som bjäbbar som en bandhund i Bush koppel så skall svenska folket vara på sin vakt.
Visst är Ryssland en stormakt men varför försöker Bildt utmåla vårt grannland till fiender.
Den här tilltron till USA finns inte hos Svenska folket. Vi ser också fattigdomen, rasismen och våldet i USA. Jag har länge skrivit om det kommande raset i USA´s ekonomi. Nu börjar fler och fler acceptera att det faktiskt sker en dramatisk inbromsning i USA. Fler och fler blir berörda av att banksystemet skakar i västvärlden. Alla kanske inte riktigt förstår vad beroendet av USA innebär. Sverige skall hävda sin neutralitet och frihet från allianser.
Vem är det som tjänar på den USA och Natovänliga politiken. Inte är det den svenska befolkningen och inte är det landets ekonomi. Så frågan kvarstår, vem och vad är det Carl Bildt strider för....med lögnen som vapen.

FRA handlar om att Sverige skall ingå i USA´s globala övervakningsnät. Priset är att Sverige lämnar all information i nätet till USA. Vad får vi tillbaka? Kanske garantier för att Sverige inte behöver ett eget försvar? Då kan skattemedlen delas ut i den moderata visionen om ett samhälle utan offentlig service. Den här processen har gått fort och oavsett politisk inriktning så har den gått för fort. I landets kommuner och landsting syns redan misshushållningen i statens affärer. Borg samlar på hög och sänker skatt samt gnetar ihop till lite kommande populistiskt valfläsk.

Men åter till lögnen. Ordet utanförskap används av moderater och ordet svenskhet används av rasister. Utanförskap , betyder har det visat sig, människor som får utbetalningar från försäkringssystemen. Det handlar inte om arbetslöshet för den har det nya arbetarpartiet moderaterna inte brytt sig om att ens försöka påverka. Svenskhet är ett mycket klurigt ord som jag bett både rasister och även sverigedemokrater förklara för mig. Ingen har givit någon förklaring. Nu använder även Svd ordet och moderaterna talar om hårdare tag mot människor från andra länder. Jag förstår desperationen hos sverigemoderaterna som ser att högerpartierna blir fler och fler på frågan om flyktingmottagande. Även Bert och Ny demokrati har börjat sticka fram sitt tryne igen. Det hade varit hederligt av den moderata ledningen att förklara att människor från Afganistan, Irak, Somalia osv är här bara för västvärldens desperata jakt på olja. Politiskt pladder om kommunister och muslimer som hot mot Sverige är en förbannad lögn.

FRA-debatten har fört med sig det intressanta att lögnen är avslöjad. Både att Sverige redan avlyssnar sina medborgare och att handeln med information om våra privatliv pågår för fullt. Det blir en katastrof för moderaterna om FRA tvingas lägga mer. Då faller Natosamarbetet och deltagandet i USA´s signalspaning. För det är just den svenska datakapaciteten som är intressant för USA.

FRA har avslöjat lögnen. Det är mycket allvarligt för tillton till demokratin och till det politiska systemet. Vi såg i början av Reinfeldts regeringsbildning hur det dök upp person efter person som levde i ett "borgerligt utanförskap". Det verkade ok för moderater att inte betala skatt, att anlita arbetskraft utan att betala sociala avgifter..t.o.m att vara full på jobbet när man har jour.

Nu blåssar ordet lögn upp lite här och var i debatten. Björklund ljuger! Jag skall inte påstå att han ljuger även om många andra menar att han gör det. Inte är det de vanliga politiska begreppsglidningarna han håller på med. Nej Björklund har lyckats förvandla folkpartiet till ett enfrågeparti. Skolan, skolan och åter skolan. Skall jag vara snäll efter att ha läst igenom vad många skriver för att beskriva skolpolitiken så vill jag inte kalla Björklund för lögnare. Jag tror det är värre än så. Han lever i en vanföreställning som han tror är verkligheten. Lite skoldebatt på bloggarna: Zac's åsikter på ett..., Ilona Sz Waldau, MXp - Missional Expe..., emretsson.net, Monica Green(s) blogg, SJÖLANDER, Niklas Hellgren, Tysta tankar, Anna G Rahms funderi... Frihet, Fildelning o... Svensson Björklund flummar om skolan Skolpolitiskt lustmord.; Augusti 25, 2008- Hur blir det med läs- och skrivgarantin? (Alliansfritt Sverige); "Fattiga barn diskrimineras Björklund avklädd i P1! (Ung Vänster)Bluffmakaren Björklund (fp) faller på eget grepp (Peter Hultqvist) Jan Björklund avklädd in på bara skinnet (Roger Jönsson); Jan Björklund och vådan av att slira med sanningen (Ulf Bjereld) Kritiken mot Björklund förödande (Jinges web och fotoblogg);

Vi andra medborgare som får sitta och titta på när lögnare, skattefuskare och berusade personer har hand om landets styre. Vad händer med oss som tittar på? Några försker hitta skydd mot staten. Några letar nya politiska alternativ som kan bryta "galenskapens diktaturen". Nu tror jag inte att "protestanterna" har funderat så mycket på vad som står i de politiska programmen Men det skiter nog människor i bara de blir av med lögnen som politiskt verktyg.

FRA är mycket intressant för att det är nog den frågan som avgör de borgerliga partierna framtid under några årtionden. Klarar inte Reinfeldt av att manöverera frågan åter till utredningsbåset och lagför de som faktiskt redan brutit mot Svensk lagstiftning..ja då är det nog adjö till sverigemoderterna.

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: IMPERIALISM FöRSVARSPOLITIK, PERSONLIG INTEGRITET EU NATO USA Terrorist Bodström Bildt Reinfeldt Björklund lex orwell , , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan fra yttrandefrihet tryckfrihet övervakning pressfrihet frihet FRA-lag FRAlagen Technorati om: , , Icerocket om: , ,

5 kommentarer:

 1. Varje yttrad politisk osanning från en yrkespolitiker, oavsett om det skett medvetet (lögn) eller omedvetet, borde straffas på något sätt; beroende på grad genom böter, avsked, fängelse eller annat.

  SvaraRadera
 2. Medvetet-omedvetet..hm svåra ord. men "straffet" är främst att de inte blir omvalda.

  SvaraRadera
 3. Att inte bli omvald efter fyra år är en alldeles för mild bestraffning tycker jag med tanke på hur mycket de kan vinna och ändra under den perioden medan vi bara kan klaga. Och hur många tjänstetillsättningar ligger egentligen i vår makt?

  Det är inte omöjligt att alltid vara sanningsenlig i sina yrkesmässiga påståenden anser jag.

  SvaraRadera
 4. Man kan ha olika syn på en politiker. 1 att det är en karriär och yrke 2 att det är vanliga medborgare som tar ansvaret
  Min syn är att alla borde "ta ansvaret" att vara politiker någon gång under livet. Det betder att vi inte får så sakkunniga politiker (yrke) men vi slippet maktkoncentration och korruption.
  Tyvärr skulle jag vilja säga har flera partier utvecklat en enorm hirarki som gör att poliker är mer måna om sin egen grupp och sina egna villkor än medborgarnas.
  Frågan är också om en "yrkepolitiker" egentligen har någon sakkunskap mer än att han lär sig spela ett maktspel..
  Vi har i Sverige en indirekt demokrati (representativ) som innebär att det är partier och inte medborgare som utser politikerna. Jag tror att i framtiden kommer detta att ändras så att partiers makt minskar och medborgarna mer direkt utser sina representanter.
  Vi får se, men som det fungerar nu med en ursäkta ordvalet "politikerklass" så fungerar inte demokratin. Vi har Bildt som blått exempel och Bodström som rött exempel.

  SvaraRadera