måndag 25 augusti 2008

FRAmtidens svar finns i vinden

År 2012 öppnar världens hittills största vindkraftpark i danska Kattegatt, i farvattnen mellan Djursland och Anholt. Parken kommer att rymma hundra vindkraftverk med en sammanlagd effekt på 400 megawatt. Att jämföras med vindkraftparkenLillgrund i Öresund som har en effekt på 110 megawatt.

Det är halvlek i den svenska politiken - och allianslaget ligger under. I ett katastrofalt opinionsläge för Fredrik Reinfeldt höjs kraven på att statsministern toppar laget inför valrörelsen 2010. Så skriver Expressen och de här tre gubarna skriver de så här om.
UT: Andreas Carlgren, miljöminister, c.m Han sitter på den absolut hetaste frågan, i dubbel bemärkelse, men ”har ändå inte lyckats säga något spännande eller intressant”.
UT: Mats Odell, kommun- och finansmarknadsminister, kd.m Om Göran Greider bara får sparka ett statsråd, då blir det Mats Odell:– Han är det största stolpskottet de har.
UT: Sten Tolgfors, försvarsminister, m:”Patron ur”, lyder ordern från panelen, när ”tomhylsan” kasseras. Han har varken fixat nedskärningarna eller FRA-debatten.

En regering som helt missar miljöfrågorna, säljer ut välfärden och skall avlyssna alla medborgares telefon och mail. Såklart att just de ansvariga ministrarna får ta skit.
Men det är den gubben med hörlurar som skall avgå. Toppa gärna laget men kanske med Mona (s) och Maria (mp) istället. FRAmoderaterna har trasslat till Sveriges anseende och finaser tillräckligt. Ut med gubbmaffian sätt in lite människor i ledningen som vill bygga vårt land och har lite framtidsvisionen inte bara FRA och Nato och uranvisioner...Mer intressant av wadström. Reinfeldt lex orwell , , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, vindkraft centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan fra yttrandefrihet tryckfrihet övervakning pressfrihet frihet FRA-lag FRAlagen Technorati om: , , Icerocket om: , ,

2 kommentarer:

 1. Världens största vindkraftpark kommer att producera ungefär lika mycket el per år som 1/5 av Sveriges minsta kärnreaktor. Det skulle behövas 18 st vindparker i denna storlek för att motsvara Finlands nya kärnreaktor. Dessa 18 vindkraftparker skulle kosta mer än dubbelt så mycket som kärnkraftverket.

  Bort med kol och gas och in med kärnkraft och vindkraft.

  SvaraRadera
 2. Hej Fritänk
  Det är bra med FRA för att övervaka alla som kan tänkas hota kärnreaktorerna. Raklödder kan stoppa en kärnreaktor lärde i oss i somras när hysterin slog till. Men jag hittade en rad från en gammal indian som kan passa. ”Framställningen a plutonium på den här planeten är den säkraste signalen på att år art är illa ute. Det är en signal som västerlänningarna har valt att ignorera”. I Sverige har vi en överproduktion av el som just nu motsvarar 1 kärnkraftverk. Så nu kan vi snart stänga av skiten. Lite mer vindkraftverk så skapar i en energisektor som endast använder förnyelsebar energi. Men krama på din reaktor så länge. Det är en strålande strålande FRAmtid fritänk.
  Tanken är ju fri.

  SvaraRadera