onsdag 17 september 2008

FRA handlar om människovärde ...

Jag tycker lite synd om Reinfeldt. Han står där i Riksdagen och försöker spela teater att läget är under kontroll. Det är så genomskinligt att hans värld rasat samman. Det enkla lösningar han tror på håller inte i den komplexa verkligheten.

Reinfeldt har en utrikesminister som kör sin egen agenda och han får hela tiden försöka förklara varför USA och FRA är så bra. Samtidigt blir det alltmer uppenbart för alla att USAimperiet håller på att rasa samman.

Hur ser världen ut efter USA. Det är den frågan som borde sysselsätta politiska ledare främst i Sverige. Sverige är oerhört beroende av sin omvärld och det krävs en snabb kursomläggning av utrikespolitiken och handelspolitken.

FRA inrymmer givetvis den tunga frågan om statens kontroll över individen. Men den inrymmer också en insikt om att USA inte skall vara vår enda partner i framtiden. Björklund (fp) driver skolfrågor som om det vore den enda frågan i ett samhälle. Det är väl klokt av han att hålla sig inom ett område han känner sig trygg. Men det blir lite haltande för (fp) att bara vara ett enfrågeparti. Jo visst har Björklund dammat av kärnkraftsfrågan och han driver envist frågan om att Sverige skall med i Nato. Det är väl ett sätt att visa sig lojal med Bildt kan jag tänka mig. men är folkpartiet lika med Björklund? Folkpartiet har slängt ut sin ledare förr och gör det nog snart igen....

Politik fungerar ju så att kliar du mig så kliar jag dig. Effekten av att låta Bildt styra Sverige är att vi fått en regering utan folk.

Reinfeldt försöker poppa till det lite och gör som Göran P(s) gjorde. Le och delta i lite underhållningstv för att framstå som människa. Nu hjälper det inte. Jag skrev inledningsvis att jag tycker lite synd om Reinfeldt. Som han slitit för att komma till toppen och makten och så går det så här illa.

Det är nog ändå så här att vi behöver personer som åtar sig att vara maktmänniskor. Vi lämnar ju över vår makt som medborgare till någon för att få saker verkställt och utfört. Men och återigen men....när medborgaren märker att makten inte längre utgår från folket eller ens partiprogrammet, utan makten börjar uppträda till skydd, till kontroll av medborgaren genom att inskränka friheten. Då är det kört för makten och pyramiden rasar samman. Det är det som sker just nu. Det kallas FRAdebatten men det är egentligen en oerhört djup misstro mot maktens män som har missbrukat makten för egna syften.......så djävligt är det...

Jag har nog aldrig varit så bekymrad över det svenska samhället som just nu. Grunden är inte att det sker förändringar i de ekonomiska realiteterna i världen. Grunden för min och som jag anar många fler är att vi förstått att Sverige saknar ledning....Jag vill bara göra det tillägget att det är en enorm skillnad mellan orden ledning och handlingskraft. Reinfeldt tror och det är det som gör det så sorgligt att vi förväntar oss handlingskraft eller beslutsförmåga....men det räcker ju inte att kunna fatta beslut. Väljer man att avlyssna och tappa information istället för dialog och lyssnande efter människor och samhällets behov då är vi snart där länder ibland hamnat..diktatur är det ord vi känner för den typen av processer.

Var hamnar kd med sin äldreprofil i den här processen. Troligen åker de ur riksdagen... Moderatregeringen har gjort ett stort misstag förutom att inskränka individens rättigheter och det är att moderaterna hotar människors boende. Politiken har varit att krossa hyresmarknaden och allmännyttan. Alla skall äga sin egen bostad är budskapet. Nu ser vi resultatet. Det byggs inga hyreslägenheter och kronofogden har fått laglig rätt att sälja bostaden för andra skulder.

Jag vet inte men jag tvivlar på att hot ökar människors vilja och förmåga att bli lönearbetare i Reinfeldts vänners fabriker.....för bli aldrig lurad av någon har slips eller ler...var vaksam vart ledaren leder dig...

Folkpartiet står nu inför ett vägval. Det är inte militären Björklund som avgör. För första gången i Svensk politisk historia har kvinnorna makten att avgöra. Det har varit en lång resa från att kvinnan fick rösträtt til att hon fick makt. Det skall bli oerhört intressant att se om de liberala kvinnorna i folkpartiet förstår vilket gigantiskt vägval de står inför. Det handlar inte om FRA, det handlar inte om socialism eller borgerlighet...det handlar om människovärde.
Det handlar också om demokrati och tron på att vårt politiska system klarar av att lyssna på de verkliga makthavarna Sveriges folk.

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: NATO Terrorist Bildt Reinfeldt Björklund lex orwell , , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan fra yttrandefrihet tryckfrihet övervakning pressfrihet frihet FRA-lag FRAlagen Technorati om: , , fra , Icerocket om: , , fra

2 kommentarer:

 1. http://emergenceofhumantouch.blogspot.com/2008/09/mnniskovrde.html

  "bekymrad över det svenska samhället som just nu"
  Som en råtta?


  Jag känner också liksom att auktoriteten har fallit. De kan åsamka oss smärta, men man fruktar det inte längre. Plågoanden framstår endast som patetisk, en hjärnlös major som skriker ut sin order, men rekryterna håller för sina öron och säger "Håll Käften!"

  "personer som åtar sig att vara maktmänniskor"
  För att det skall funka så måste vi ju också ha människor som känner sig rotfästa i tillvaron, är sig själva, och utifrån denna rotfästhet, trygghet, överlåter kontroll till någon annan. Annars riskerar man att makten, som i dagsläget gällande ex. arbetslinjen, skjuter in sig på att utöva sin makt genom att genomdriva sin vilja, och personliga ideologiska människosyn, med tvångsmakt, koloniserande människornas inre själar, med maktens egna själsdjur, även om de är missfoster!
  Hot ökar ju bara viljan till mindre smärta. Men hur kommer människorna att reagera när de gjort vad de kan för att minska smärtan, men nya, p.g.a. ej av dem kontrollerbara omständigheter, påtvingas mer smärta?

  Det handlar definitivt om människovärde, att få vara människa så som man är, och att få bli accepterad som sådan. Tyvärr så börjar den verklighet som en grupp människor redan nu dagligen lever i, förnekad ett människovärde som vi tar för givet, och omvärlden som de för länge sen redan fjärmat, och förlorat tilltron till, och allt vad tro kan heta gällande ideologi och dess administratörer av systemet, nu också börjar krypa allt närmare ingången till fler människors hem. Den gruppen verkar på nåt sätt existensiellt överleva med att just vara sig själv, det enda de har kvar.

  Det blir då viktigt att nya hopp kan börja skönjas, anas.
  Nattsvarta känslor skapar ingen energi till att se det nya, det som kan komma.

  En kropp som sköts med tillräcklig motion, och näringsriktig föda, skapar också en själ (sinne, eller kalla det vad du vill), som blir frisk, mer energisk, och mer medveten om sig själv och sin existens.
  Denna existens är ju också organiskt individell.
  Om inte hela organismen sköts, och en del av den nödvändiga cirkulationen i organismen stryps, hämmas, via nån form av begränsning, så uppstår obalans, vilket kan resultera i ohälsa och sjukdom. En sån artificiell strypning av flödet är arbetslinjen.

  SvaraRadera
 2. Det känns för mig som att allt detta FRA-motstånd bara är en media-hype.

  Som en väldokumenterad och välregisserad dokusåpa som inte har någon som helst mening eller betydelse eller förankring i verkligheten eller sanningen om vad FRA egentligen gör.

  Varför känner jag så?

  SvaraRadera