tisdag 16 september 2008

FRAdagens högtidliga öppnande


Det var en rubrik i lokaltidningen. En rubrik som inte behöver någon ytterligare text egentligen. Men det finns en nyhet idag som är mycket intressant. Mona Sahlin har tagit över rollen som landsfader. Ja landsfader är ju ett ord som visar på något i Sverige. Vi leds idag av Herrar som Bildt, Björklund, Reinfeldt, Olofsson osv..Hoppsan det var visst en bäver bland hermelinerna.

Men Mona Sahlin framför faktiskt ett annat politiskt budskap som skiljer sig från Herrarnas. Varför är det så viktigt det hon gör. I Sverige är kvinnorna högst utbildade men de ha minst 10% lägre lön för samma jobb. Det här systemet behöver raseras. Mao är inte mycket att hänvisa till, men han skrev något om att så länge halva jordens befolkning inte är fria så är inte människan fri. Han menade då kvinnan. Det är en helt annan analys än den vår FRAallians gör.
De vill ju inskränka friheten för alla. Ingen skall vara utanför i frihet. Det är så friheten skall bekämpas. Ingen utanför som skall ges tillåtelse att skapa något. Nej utanförskap är farligt.

Det är spännande att läsa om väljarströmmarna till Mona Sahlin. Nu skall man nog inte göra om misstaget att minimera politikens betydelse. Socialdemokratin är ett stort kraftfullt parti som har mycket brett stöd i svenska folket. De här fixarna som styr nu är en katastrof för att använda ett milt ord. Sälj, sänk skatt, sänk skatten och sänk skatten..

Jag funderar ibland på regeringen i lite andra perspektiv. Hur blir det om man ser Fredrik, Göran, Jan och Maud som en familj. Tar vi pingströrelsens variant (kd) med en mamma och en pappa samt två barn.
Vem är då pappan jag det blir nog Jan trots allt. Ordning och bestämmande.
Mamman blir nog Göran i sin omvårdande framtoning.
Barnen blir Fredrik och Maud. Lite kul att Göran och Jan blir make och maka. Men har vi inte sett en liten omsvängning inom kd åt ett enkönat äktenskap...

Det andra sättet att fundera är att se regeringen som en företagsledning för företaget AB Sverige. Då blir det riktigt otrevligt. Jag får bara bilder av företagsplundrare. En vettig företagsledare bygger ett företag långsiktigt och hållbart. Företaget skall inte bara ge kortsiktig vinst. Det skall producera något nyttigt och är ibland en människas lisgärning matrialiserad i ett företag så att säga. Det är så vi kan se på företaget Sverige folket bygger landet. Är det så illa att de här politikerna vi har som pratar så mycket om företag skulle kunna leda ett stort företag typ IKEA. Svaret är nej och det är tankeväckande eller hur...Hur ser drömmen om det FRAmtida samhället ut i huvudet på Jan, Göran osv..Tror du att du har någon plats i deras drömsamhälle som mer än lönearbetare...ärligt talat tror du det?
Det jag är mest trött på är lögner från ledare. Nu skall jag inte skriva om Bildt för där är det så uppenbart.Men detta ständiga byte av ord inrymmer lögnen. Arbetarpartiet moderaterna är för genomskinligt men skattesänkning är ett bra exempel. Den största delen av skatten betalar vi via momsen. När priset på mat, bensin osv ökar så ökar skatten. En regering som släpper inflationen i full galopp som borgerliga regeringar alltid gör inför egentligen en skattehöjning. Det ingår i planen så att säga. Så det är inte svårt att förstå att Borg och Reinfeldt blir lite desperata när riksbanken faktiskt skiter i den planen och håller sig till att bekämpa inflationen. Regeringen mot Riksbanken ja det kan bara sluta på ett sätt. Det slutar på samma sätt som med FRA Regeringen mot Folket. Parkera, backa och gör om eller avgå..2009 0ch 2010 kommer Svenska folket att rösta om FRA oavsett vilka andra frågor FARregeringen försöker framhäva som viktiga. En regering som avlyssnar istället för att lyssna på folket blir inte långvarig.
Ja idag är det ju FRA dagens högtidliga öppnande. Tänk att Sveriges Riksdag på så kort tid har förvandlats till nickedockor åt en regering. Jag som levt i den tron att det var regeringen som arbetade på uppdrag av Riksdagen, dvs Svenska folket. Så fort verkligheten kan förändras även i Sverige...eller hur..
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar