måndag 1 september 2008

Mymlan får MVG och Björklund får IG.

Mymlan skulle skriva i blogstafetten. Sassas samlade svammel skickar ämnet. Beskriv hur din ideala grundskola ska vara för att alla, såväl elever och lärare som andra som vistas där ska må så bra som möjligt. Och hur kommer vi dit? vidare till the real mymlan.

Resultatet "jag bangar"..först tänkte jag vad trist, men så såg jag något intressant i mymlans text. Parallellprocess skulle i det här sammanhanget betyda att när man skall skriva om en totalt tom skolpolitik som Björklund lyckats prestera i två år då blir det bara tomt.

Så återigen mymlan har du lyckats fånga det...fast det inte var meningen kanske:).
Snygg jobbat det blir ett MVG.

Först lite om blogstafetten. Jag är ju grön i den här underbara bloggosfären och vad jag förstå är blogstafetten en aktivitet som har en lång historia typ 2004... Kanske kan någon av er som varit med sedan tidernas begynnelse fylla på lite....
Den här omgången så har före Sassas samlade svamel texter producerats av Frk F Åsas anteckningar Thomas Hartman Tonårsmorsa Steffanie Müller . Nu har mymlan, the real.. sänt "tangentbordet" vidare till Mia som skriver Bokstäver och Siffror ska få skriva ett inlägg om fördomar.

Men inte ens jag orkar skriva något mer vettigt om Nato Björklund och hans raserade skola. Det är svårt att tänka kreativa tankar om hur en bra skola skall se ut, när vi just nu är utsatta för en nedmontering och ut-försäljning som saknar motstycke i världen.

Kunskap har ersatts av en yta som skall se bra ut. Mätningar, provtagningar och graderingar och övervakning...nu skall ungarna se prydliga ut på bild också. Kontrollsamhället och militär ordning som folkpartiet förespråkar syns inte bara i skolan. FRA, Nato ja så går det när man sätter en fd militär i ledningen för skolan och vårt land. Det är verkligen ett nytt land som folkpartiet försöker skapa...men det är inte mitt land.. 2010 börjar vi bygga igen efter Björklundorkanen.

Svd försöker skriva bort övervakningssamhället men ett dräpande svar kom direkt från Rick via Kurvigheter via ja så håller det på men rubriken var "Det är skillnad på att knulla och att bli våldtagen." FRA vill vi inte ha!

Slutligen en fråga till er alla, vilket är det bästa blogginlägg du läst? Släng in en kommentar och en länk till inlägget du vill att fler skall läsa.

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: blogstafett mymlan skolan skolpolitik NATO Terrorist Bildt Reinfeldt Björklund lex orwell , , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan fra yttrandefrihet tryckfrihet övervakning pressfrihet frihet FRA-lag FRAlagen Technorati om: , , Icerocket om: , ,

5 kommentarer:

 1. Rick Falkvinges avslöjande att det var fd Överdirektör Anders Wik som via inspelning bekräftade att FRA's avlyssning i kabel inte hade lagstöd.

  http://rickfalkvinge.se/2008/05/31/anders-wik-overdirektor-for-fra-berattar/

  SvaraRadera
 2. Den här som JörgenL skrev tycker jag var klockren: Vem äger bilden av mig själv?.

  SvaraRadera
 3. Vilket är det bästa blogginlägg du läst?
  Att läsa bloggar är för mig på något sätt som att läsa morgontidningen, man läser rubriken, är det inte intressant så bläddrar man vidare. Många fångar ändå mitt intresse, men kan tyvärr inte komma ihåg något inlägg jag kan ge exempel på och då var de nog inte så bra kanske.

  Du undrade vilken hoj jag kör. Jag har förmånen att ha två faktiskt;
  Kawasaki VN 1600 Classic - glidare med attityd
  Triumph Speed Triple - skitkul bushoj

  SvaraRadera
 4. Men nu protesterar jag! Visst måste man visa på de positiva sidorna av skolan nu när den av Björklund skildras som något fasansfullt. Jag har ju faktiskt gått på hans bild själv och tänkt att, ja, det är väl alla de andra skolorna som är så hemska för min skola är ju helt ok. Ungefär så har jag tänkt och nästan skäms för att jag gått på hans resonemang. Just därför är det nu mer än någonsin viktigt att hitta de positiva bilderna. Vi som befinner oss dagligen i skolan behöver veta att det vi gör är bra och inte uruselt! Såväl elever som lärare och annan personal.

  Visst har miljöpartiet en hel del att säga i skolfrågor, så jag skulle vilja uppmana dig att skriva lite om de positiva bitarna där! Hur vill miljöpartiet att skolan ska vara? Antar du utmaningen? Eller låter det jättejobbigt? Skriv, så får jag sedan bedöma om det kan nomineras som det bästa blogginlägg jag läst! ;)

  SvaraRadera
 5. Susanne..miljöpartiet hm..här kan du läsa om skolan http://mp.se/templates/Mct_77.aspx?avdnr=5&number=62706&avdelning=12309
  Men den här bloggen är - Björn Wadström - även om den ofta skiftar i många gröna nyanser. Visst vet jag att de Gröna är det enda alternativet i Svensk politik som håller. Men vill du läsa om vad miljöpartiet anser så läs på partiets hemsida;)

  SvaraRadera