onsdag 3 september 2008

Sänd reaktorkramarna ner i saltgruvorna

Det är det dax att lägga ner alla kärnkraftverk. Sverige har idag en överproduktion av el som motsvarar ett kärnkraftverk. Stäng skiten nu!

Jag blir rätt trött av att höra högern och konservativa socialister med tro på Herrarna. Främst är det fp som försöker krama ur människor deras sista krona genom att göra samhället beroende av den människofientliga kärnkraften. Folkpartiet är ett kul poppigt parti Kärnkraft, Nato, FRA, Kontroll av våra barni skolan..militärer verkar vara ett lustigt folkslag...Snyggt komplement med KD

I Tyskland rullas en kärnavfallsskandal upp. I en före detta saltgruva utanför Branunschweig i norra Tyskland har stora mängder radioaktivt och giftigt kärnavfall lagrats i många år utan tillstånd. Nu är det osäkert om det överhuvudtaget går att ta hand om avfallet på ett säkert sätt.

Så nu alla reaktorkraftskramare världen runt. Kila ner i saltgruvan med er. Ta med er Björklund så kan han flina i Gruvan istället för i TV. Kärnkraft det är ju så miljövänligt..eller hur...

Den andra sidan av kärnkraften är att det ger regeringar möjligheten att hota och förtrycka andra länder. Du har väl inte glömt? Vad är terror är en fråga som vi kan fundera över. Var kommer hotet mot mänskligheten ifrån. Vem är terrorist, är det den skumme lille individen eller kan man säga att ett land är en terrorstat. Inte vet jag men ett sätt att fundera är att räkna antalet döda.... Kärnkraften har alltid varit och kommer att förbli en viktig pusselbit för Herrarna. Alternativ finns men det kanske inte gynnar Herrarna


Moderatpolitikern Filippa Reinfeldt, gift med statsministern, tillträder snart som styrelseledamot i Svenska dagbladets ägarstiftelse. En post där hon indirekt får inflytande på tidningens val av chefredaktör. Hur var det nu bakom varje man står det en kvinna. Nu skall vi inte måla fan på väggen men lite otäckt är det när makteiten tar kontroll över ordet eller hur.


EU skall ju tysta bloggarna också så jag förstår att moderaterna älskar Eu ..Det är en strålande FRAmtidsvison de har Herrarna...... Vill vi verkligen vara med på deras teater längre?

Mer intressant av wadström..Andra bloggar om fra yttrandefrihet tryckfrihet signalspaning övervakning pressfrihet frihet eu liberalstalinist , , lissabonfördrag , , , klimat, vindkraft, solenergi, kärnkraft, kärnvapen, , , miljöpartiet, centerpartiet,

3 kommentarer:

 1. 2006 importerade 6Twh el (http://www.swedishenergyagency.se/web/biblshop.nsf/FilAtkomst/ET2007_49.pdf/$FILE/ET2007_49.pdf?OpenElement)
  och 2007 importerade vi 1.7Twh

  I energimyndighetens prognoser (http://www.swedishenergyagency.se/web/biblshop.nsf/FilAtkomst/ER2008_18W.pdf/$FILE/ER2008_18W.pdf?OpenElement)antas ett överskott på ca 5Twh men detta beror på byggande av nya kraftvärmeanlägningar (Läs olja och naturgas) Så jag undrar var din överproduktion "som motsvarar ett kärnkraftverk kommer ifrån ?

  Sen får du gärna berätta hur kärnkraften är "mäniskofientlig" för det är första gången som jag hört talalts om att en teknologi har eget medvetande :)

  Att tyskarna har falerat i sitt slutförsvar är inget argument för att vi ska lägga ner vår kärnkraft
  Det är bara ett argument för att vi INTE ska klanta oss (Annars får vi väl sluta med vattenkraft med med tanke på på banqiao) (http://en.wikipedia.org/wiki/Banqiao_Dam)Sen kommer det vanliga förvillandet om kärnkraft och kärnvapen. och då måste jag förklara en grundläggande sak, man kan inte hota andra länder med kärnkraftverk. de är lite kassa som vapen ("Skriv under avtalet eller så använder vi kattapult 5000 för att kasta ringhals på er " ?) Det är kärnvapen som är farliga men det fins ingen anledning att skippa kärnkraft för att man kan göra kärnvapen.

  Kärnvapen skapats INTE från civil kärnkraft utan ifrån specialbygda reaktorer som producerar "rätt" sorts rästprodukter. Dit argumnt är som att propagera mot bensin för att det finns krut.

  Dessutom så kommer dena sorts avfall och vara historia innom kort då nya reaktorer kan använda det som bränsle och både utvinna energi ur det samt destruera det.
  (http://en.wikipedia.org/wiki/Breeder_reactor)

  SvaraRadera
 2. Jag hade inte haft något emot att jobba med upprensningen där. Hade du velat jobba på en soptipp för elektroniskt avfall i Indien där tex solpaneler hamnar?

  Jämnför gärna hur många som skadats pga denna lagring i tyskland(dvs o personer) med hur många indier som blivit förgiftade på de ovan nämda soptipparna.

  SvaraRadera
 3. En annan sak björn.

  OM vi "reaktorkramare" ska ner i saltgruvorna, så ska ni "reaktorhatare" sluta använda all modern sjukvård som använder strålning och är beroende på kärnkraftsreaktorer och radioaktiva ämnen

  vi kan ju se vems medellivslängd som förkortas mest.
  http://mobil.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a=1235816&lid=puff_1235856&lpos=lasmer

  SvaraRadera