torsdag 8 januari 2009

Alliansen skapar utanförskap

Inte nog med att massa människor blir av med sin sjukpenning och skall sjukjobba när det inte finns jobb. Suck vilken logik de har arbetslinjens män Borg o C0. Nu blir det väl kommunernas socialtjänst som skall befolkas med sjuka arbetslösa. Såg en liten notis i Södermanlands Nyheter

Men den frågan får vi väl se hur den utvecklas. Det Aftonbladet skriver om är däremot mycket oroande. Nu betalar inte myndigheten ut pengar!!!!

Lever på marginalen Marina Långström, 29, i Boxholm har väntat över tre månader på ett beslut och pengar från Försäkringskassan. Hon ansökte redan i september i fjol. Egentligen ska det bara ta 30 dagar. ”Försäkringskassan borde få mer pengar och fler handläggare”, säger Marina Långström. Väntan på pengar drabbar hela familjen – sambon Björn Lundstedt, 32, och sönerna Elias, 4, och Hugo, 2.

Snart kommer väl kd med något förslag om att alla över 60 skall få guldkort till försäkringskassan och moderaterna föreslår förtur till personer melln 19-23. Populistisk regering. Kan de inte se till att sköta finanserna så att försäkringskassan fungerar.

Det är inte sannolikt att så stora besparingar kan uppnås på kort sikt utan att det får konsekvenser för de försäkrade, säger Statskontorets generaldirektör Yvonne Gustafsson i ett pressmeddelande.
Regeringen utesluter inte extra anslag till Försäkringskassan enligt SvD
Liberala DN har goda tips hur du överlever utan pengar :(

Ok verkligheten börjar visst hinna upp Borg och de övriga partierna. Någon som hört något från Reinfeldt på senaste tiden. har han gått och gömt sig igen?

Kan vi få höra vad de olika partierna vill göra för att få ordning på de myndigheter alliansen tydligt satt ur spel?

Mer intressant av wadström mer bloggar om , , moderaterna , centerpartiet, folkpartiet, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan sverigedemokraterna Technorati om: , , , , Icerocket om: , ,

1 kommentar:

  1. Jag har själv jobbat på Försäkringskassan i 6 år men valde att säga upp mig för 1½ år sedan då det var inte mänskligt att arbeta där ngn mer. Man sparkade folk för att man gjorde besparningar och det är ju det vi ser nu när ingen får sina pengar i tid.
    Mina gamla arbetskolegor har fått order på 20 timmar övertid så vissa måste även jobba kvällar och helg för att överleva arbetstiden på 40 + 20 timmar!
    Det är nya Försäkringskassan som skulle både vara bättre och snabbare.

    SvaraRadera