torsdag 8 januari 2009

Bloggosfären kommer att påverka valutgången

Same Same But Different har en gästskribent som jag gillar Maria Wetterstrand. Jag gillar att miljöpartiet syns i bloggvärlden för vanlig svensk press sätter oftast sin agenda på höger och vänsterfrågor. Läs t.ex vad Maria skriver om Gaza Det finns fler gröna bloggar jag dagligen läser Birger Schlaug såklart. Alltid spetsig och ofta partikritisk. Maria Ferm språkrör för grön ungdom är ytterligare en grön blogg som är läsvärd. Just nu skrev hon om Mp på twitter.

Några som hittat ut på nätet är annars Piratpartiet med många bra skribenter. Faktum är att de har oförskämt många bra ordvrängare. Rick Falkvinge är bara ett måste att läsa.

På vänstersidan finns flera bra skribenter Jinge , Svensson, Blogge ja han är lite svårplacerad men välskriven.

Jag har däremot saknat sossebloggarna...men de håller på att vakna de med..lite längre startsträcka för kolossen kanske. Jag har skrivit några inlägg som skapat lite debatt. Så i all vänlighet skriver Expressenbloggen vidare på en liten kurs för sossar..

Ja vad finns det mer att säga om politiska bloggar. Jag har några från högersidan i min blogglista, men jag har inte hittat några som jag tycker sticker ut. Tips mottages gärna både på Kd-c-fp och m bloggar. Oftast är det ju heltidsanställda borgerliga journalister som valt att använda bloggen som verktyg, men för mig blir det en ganska opersonlig megafoneffekt av dessa bloggar. Läser hellre vad journalisterna skriver i pappret så att säga..

Som avslutning så har medialandskapet förändrats och visst kommer bloggen att avgöra valet. Däremot är jag nog ändå av den tanken att samtal IRL påverkar oss mer än ord i bloggvärlden och gammelmedia... Ja det var lite funderingar från Wadström så här på kvällskvisten. Bloggen är ett underbart verktyg för yttrandefrihten..och glöm inte att bakom varje liten blogg sitter det en liten medborgare. En individ som har rätt att höras när alla tankesmedjor lägger upp strategier och dränker oss med ord som det nya arbetarpartiet, utanförskap..ja ni känner igen orden som bara väller över oss i mediaprocessen.

DN skriver rätt intressant om arenor för kulturdebatt och var går gränsen mellan kultur och politik kanske jag skriver om en annan dag - om ingen annan tar upp tråden.

Glöm inte att rösta i Bloggärldens väljarundersökning Bvu 2009:1 när du ändå är här.

Mer intressant av wadström mer bloggar om moderaterna , centerpartiet, folkpartiet, piratpartiet media blogg

5 kommentarer:

 1. Jag har alltid undrat vad det är för sjukdom du lider av. Jag finns inte på någon vänstersida. Jag är marknadsliberal och libertarian.

  SvaraRadera
 2. Jag tror att du är helt rätt i uppfattningen att bloggandet kommer att påverka valutgången 2010. Tyvärr är det få av oss förtroendevalda som inser detta.

  SvaraRadera
 3. Erik Laakso är en bra sosseblogg, PromeMorian likaså.


  Att Blogge var liberal trodde jag inte man kunde undvika att se :)

  SvaraRadera
 4. Hej Blogge
  Jag skrev "Blogge ja han är lite svårplacerad men välskriven."
  Men då så. då har jag en bra blogg från högersidan i min blogglista.
  - Ja vilken sjukdom. Kanske bloggfeber vad tror du. Sedan så har jag lite svårt att få bokstäverna att hamna rätt men det beror nog på mitt kinesiska tangentbord. Vi hörs.

  SvaraRadera
 5. Scaber Nestor. Det här med liberal är en historia för sig. Jag skall skriva ett längre inlägg i frågan om begreppet liberal framöver så får vi se om det är så enklet.
  Med tanke på t.ex. FRA-lagen så framstår inget av partierna i alliansen längre som liberalt.

  SvaraRadera