torsdag 22 januari 2009

Det moderata bidrags-samhället i verkligheten

Alla har väl redan förstått att moderat politik går ut på att göra alla individer helt personligt ansvariga och att upplösa vår gemensamma välfärd. Nu börjar det bli mycket märklig. Staten dvs dina och mina pengar skall aggera bank och riskinstitut för företag. En moderat variant av utanförskap och bidragssamhälle håller på att ta gestalt. Gäller inte moderat politik för alla eller börjar moderaterna inse att deras politik hör en till en förgången tid.

Folkpartiet verkar leva på 50-talet , skolan håller ju på att haverera av alla blanketter lärarna skall fylla i men. Tjusigt Björklund med all kontroll, men borde inte lärarna få undervisa istället? Så nu byter Björklund område och försöker sno moderata försvarsvänner. Borg är ju relativt ung. Kanske han fick ålderstigna böcker när han läste i skolan han också med tanke på tafatheten att hanter sveriges ekonomi.

Det finns många av de gamla herrarna som inte fattat vad man skall använda den nya tekniken till. Blockad och förbud börjar bli vardagsord hos industrin och politiker. SvD har en rolig formulering "öppna för blockad". Jag vet inte men var det inte fackföreningarna som alltid anklagats för bakåt-stävande. Upplysningens tid har kommit:)
2010 får du möjligheten att använda din nya kunskap om vad moderaterna egentligen vill göra med vårt gemensamma samhälle.

Men med tanke på hur alliansen kör över sina bröder i KD . Det måste kännas märkligt för KD att tvingas vara ett moderat stödparti och sedan inte hitta en politisk lösning som låte KD behålla ansiktet. Det var nog detsamma som adjö KD i riksdagen.
Alliansen lyckas inte att hantera lågkonjunkturen så skulle jag inte bli förvånad om Reinfeldt avgår och vi i stället äntligen får en kvinnlig statminister. Den enda fråga alliansen fick väljarnas stöd för "jobbpolitiken" har verkligen visat sig var lösa teorier och förhoppningar av ett gäng teoretiker. Verkligheten är här nu!

Mer intressant av wadström Andra bloggar om: moderaterna sverigedemokraterna , centerpartiet, folkpartiet, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan sverigedemokraterna Technorati om: , , , , Icerocket om: , ,

5 kommentarer:

 1. klipp dig o skaffa ett jobb. din "och allas" välfärd betalas av mig och andra småföretagare. face it, planekonomin är död.

  SvaraRadera
 2. @mattias
  Statens största inkomskälla är nog inte du utan momsen.
  Jag har inget sagt om att småföretagare inte bidrar till samhällsutvecklingen. Det gör vårdbiträdet och läkaren och läraren som tar han om dig också.
  Frågan gäller huruida vårt gemensamma ansvar skall finnas kvar eller ej. Nu är ju jag snäll och låter dig få krita på skatten. Så viss välkommen som bidragstagare. Då ingår du i moderaternas begrepp utanförskap.
  Så fatta istället att det är moderaterna som ställer dig utanför.
  Är du frisör så kommer jag och klipper mig en vacker dag. Då får du en slant till hyran och staten sin del till sjukvården.
  Väx upp lille vän.

  SvaraRadera
 3. Skulle vara intressant att höra vad du tycker om mitt senaste inlägg. Jag kan inte direkt påstå att jag tycker att Moderaternas politik är den bästa. Men jag tycker synen på företag och företagande i Sverige är väldigt dålig. Kanske du kan svara på den stora frågan jag ställer mig i mitt blogginlägg; varför är det fult att tjäna pengar i Sverige? Har du tid får du gärna läsa och kommentera:

  http://www.valkommen.se/article-1232647656.html

  Leffe

  SvaraRadera
 4. @Leif
  Ditt inlägg kändes lite reklam, men ok;)
  Hade du länkat hit så hade jag gietvis tagit upp det i en blogg.
  Du skriver rätt intressant men jag tycker du inte får med den verkliga orsaken till misstro.
  Sverige är ett rikt land, vi är välutbildade och vet att vi bygger bäst genom solidaritet.
  Det går givetvis att säga att det är arbetaren som bygger kapitalet och företagsledaren profiterar (v).
  Att säga att den privata sektorn skapa mervärde och att den offentliga förbrukar blir rätt genomskinlig när ett kommunalt tärande vårdhem blir lönsamt privat. Samma gamla risiga hem men ...ja du förstår. Det här är ett tema vi kan ha en riktig "bloggduell om" Ta du rollen som kapitalägaren så kan jag ta arbetaren.
  Kör igång en liten blogg länka hit och så svarar jag...så får i se var debatten sluta.
  Handsken är kastad;)

  SvaraRadera
 5. Dodi Wall Enberg22 januari, 2009

  Det är ju STATEN som lever på bidrag från företagen.

  FÖRETAGEN agerar bank åt staten (jo, skatterna skall betalas även om fakturan inte är betald).

  SvaraRadera