lördag 24 januari 2009

Möte med 1984


Bloggtrollet träffade två intressanta personer i Storstaden. Den ena personen var inne i ett stort hus och den andra var utanför det stora huset Vlt. Bloggtrollet hade lite funderingar kring ord som människobarnen använde. FRA, Ipred, ... Det gick omkring en moderat herre från stora huset med en egen skylt det stod 64 på. Det blir dagens gåta från Bloggtrollet. Vad menar den moderate Riksdagsmannen?

När bloggtrollet letar lite efter vad 1984 är så förstår Bloggtrollet att det är en bok som givit denna sifferkod. Något som slog Bloggtrollet att de här två människobarnen verkade rätt överens. Konstigt att den ena sitter ute i snön och fryser tänker Bloggtrollet. Det blir nog bättre 2010 men det är några dagar dit.

Det verkar märkligt att privata företag skall agera polis. Vart är Sverige på väg. Mot 1984!

Men du Bloggtorllet 1984 har ju varit. Just det säger Bloggtrollet den där som kallars ali ansen arbetar hårt för att vända tiden åter. Fp pratar om krig och M om avlyssning som på det kalla krigets tid. Vi får hoppas människobarnen gör som i de stora staterna. Sätt in en människa som leder människobarnen framåt och kan ge lite hopp. Helt obegripligt att han Ali Anssen önskar 1984. ..Ali Anssen är i tidningen och pratar om sin handlingsförlaming
. Handlingskraft i att förstöra människobarnens försökringa, skola, sjukåvrd, apotek..kränka människors integritet är enkelt. Men att bygga ett land kräver mer än konservativa 1984-års ideer.


Fler som skriver om 1984, övervakning, FRA, Ipred fanns det också på nätet. Bloggtrollet läste de här. Falkvinge och DN, Mina Moderata Karameller Christian Engström och SvD samt AB
Pure Nandi var en ny bekantskap. Där fastnade Bloggtrollet och läser och läser...

2 kommentarer:

  1. 64 tror jag handlar om proposition 64 (osäker på namnet) om handlar om föräldraförsäkringen.
    Tydligen ska nu folk tvingas att ta ut föräldraförsäkring, något som han med skylten 64 motsätter sig, då staten inte ska lagstifta om barnuppfostran.

    SvaraRadera
  2. Samma dag som Bloggtrollet mötte 1984 gjorde även jag det. Han fick en kram av mig så att han tappade sin skylt i förvåningen!

    SvaraRadera