torsdag 5 februari 2009

Då blir det folkomröstning-metoden avslöjad

Nu bara rasar det in valfrågor arbetslösheten, FRA & kontroll av medborgarna, demokrati och nu kärnkraft. Trist att valet får bli folkomröstning. Den frågan kräver en egen omröstning och inte den här hanteringen.

Lite tomt känns det att inte ha något parti inom alliansen längre att debattera miljö och ett hållbart samhälle. Men nu kanske det är dax för dig att engagera dig i miljörörelsen..


Så här är den enkla introduktionen.


Miljöpartiet är en kraft att räkna med. Nu siktar vi på regering 2010 för att kunna bygga framtidens gröna samhälle. Med ditt stöd kan det bli verklighet.Som medlem i Miljöpartiet väger din röst lika tung som alla andras. Vi tar partidemokrati på allvar; i rådslag och beslutande medlemsomröstningar har du reell möjlighet att påverka.


Klicka här och du är med.

Den alliansregering vi har jobbar med hoppande internmajoritet. Enkelt att förklara om du vet hur ett hoppande vågmästarparti eller en minoritetsregering får arbeta. Nu är metoden avslöjad Först har M och fp överläggningar. Sedan sätter jobbet igång att övertyga en partiledare i C eller Kd. Principen att tre beslutar börjar bli mycket, mycket tydlig. De som ständigt får ge sig är c och kd och i undantags fall även fp.

Men vad innebär det för demokratin. Vad finns det för röstunderlag till beslut som FRA och Kärnkraft. Reinfeldt började praktisera metoden när han klättrade inom moderaterna. Det finns nog många moderater som förstår exakt vad jag menar även om de inte sticker ut näsan.


Men det är allvarligt att Sverige har fått en odemokratisk ledare. Vi har fått en ledare som utnyttjar alla regler och paragrafer på ett sätt som borde skrämma er alla.

Visst har kärnkraftsindustrin och olika konsultföretag bedrivit en intensiv och framgångsrik opinionsbildning...hos partiledarna...Nu börjar den långa långa vandringen för centerpartiet till 2010. Jag är övertygad om att partiet nu inte kommer över behövliga 4%. Hejdå Centerpartiet. Det är med sorg och saknad jag ser sveket mot miljön och miljörörelsen och alla trogna centerväljare.

En sång till Maud

Mer intressant av wadström Fler bloggar om folkomröstning fra kärnkraft moderaterna sverigedemokraterna , centerpartiet, folkpartiet, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan frihet Technorati om: , , , , Icerocket om: , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar