tisdag 17 februari 2009

i skall inte dela med oss, vi skall kontrolleras eller?Scaber Nestor skriver så här
"Jag förstår att de vill göra frihet i allmänhet och frihet på internet i synnerhet till en partipolitisk fråga och de frågorna har de gjort till sina egna tack vare det politiska etablissemangets överdrivna, närmast maniska, vilja att kompromissa om precis allting.


Slutklämmen:


Jag önskar Piratpartiet lycka till idag den 8 December och jag tror att på kort sikt är detta nödvändigt, men det är också farligt på lång sikt.För om de inte tar sig in i vare sig EU-Parlamentet eller riksdagen så är integritetsfrågorna i svensk politik döda under lång tid framöver."

Jag kan hålla med om att det finns en stor risk när ett litet parti driver en fråga själv. men Miljöpartiet som givetvis driver andra frågor än frihetsfrågorna ligger mycket nära Piratpartiet i många av de frågor de driver. Anhängarna av de gröna och piraterna har lyckats driva gemensamma frågor och så lär det bli även fortsättningsvis. V har också frågor som ligger nära och s är inte omöjliga att tala med.
Det finns alltid en risk att ett litet parti som piratpartiet mer profilerar de små skillnaderna än att ge sig på de stora motståndarna. Rick och co har några gånger varit ute i lite grumligt hav men klokheten segrar nog över möjligheten att fånga några tiondels % anhängare.

Det finns många uttalanden som är läsvärda från Miljöpartiet. T.ex. Miljöpartiet: Endast en polisstat kan stoppa fildelningen.

Vi skall nog granska kostnaderna för det Reinfeldtska kontrollsamhället och inte bara stirra oss blinda på hur alliansen slingrar till olika § §. Arvidfalk är frågan om kostnader på spåret.

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: , moderaterna , centerpartiet, folkpartiet, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan fra yttrandefrihet tryckfrihet övervakning pressfrihet frihet sverigedemokraterna Technorati om: , , , Icerocket om: , , fra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar