måndag 2 februari 2009

Köpbojkott för en hållbar framtid

Alla som läst om hur fåglarna blir utsatta för övergrepp och har lite empati kvar ställer säker upp på en bojkott av de företag som säljer dun.

Men hur är det med er empati när det gäller människor. Den förnedring och övergrepp som staten Israel utsätter Palestinierna för måste få ett slut. Vår regering verkar inte fatta någonting. De diplomatiska och ekonomiska och säkerhetspolitiska samarbetet, bl.a via FRA måste upphöra nu. Nu är det dax fär köpbojkott av Israeliska varor. Vi har ju en marknadsekonomi som fp och m hyllar. Så nu är det upp till dig medborgare att fundera var du lägger ditt stöd (dina pengar).

Vill vi att djur och människor skall utsättas för illa behandling eller ej. Makten är din, använd dina pengar och röst. Först när empatin finns kan vi förändra världen mot fred och göra Jorden till en plats vi alla kan leva på, även nästa generation. Ta ditt ansvar för dina barn nu.

Minns denne sångares ord.Eller denne svenske poet,Steffe kallas han visst


Mer intressant av wadström Fler bloggar om köpbojkott dun fåglar empati israel gaza hamas palestina folkmord moderaterna sverigedemokraterna , centerpartiet, folkpartiet, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan frihet Technorati om: , , , , Icerocket om: , ,

7 kommentarer:

 1. Ja Björn, hur är det med empati när det gäller människor? Den förnedring och övergrepp som staten Israel har blivit utsatt av Hamas under flera års tid! Ja, det måste få ett slut.Så det är dax för bojkott av terrororg. Hamas ocg befria palestinierna! Först när terrorister är krossade så kan de äntligen (kanske..) börja med sina liv. Jag skrev "kanske" , eftersom de fortfarande är slavar under dödssekten islam så är de ju inte direkt fria! Hur kan du prata om fred på jorden samtidigt som du stödjer Hamas som vill utplåna Israel och döda alla judar i hela världen! Hur kan man uppnå fred med såna som bara hatar och hatar!?!? Stöd den ENDA demokratin i Mellanöstern, ISRAEL!

  SvaraRadera
 2. @Magda
  Hur var det nu 13 döda Israeler och Ettusentrehundra döda barn och kvinnor och män. Palestinier.
  Slakt kallas det och inget annat.

  SvaraRadera
 3. Köpbojkott, absolut! Och när ni ändå håller på, skippa alla djurprodukter. Allihop innebär de att djur har plågats för att vi ska få billiga produkter. Djur är inte varor!

  Förutom köpbojkott kan man också försöka påverka butikerna. Ett hett tips är att gå in på Djurens Rätts hemsida, www.djurensratt.se, och därifrån maila till Jysk för att sätta lite press på dem. Ju fler som visar att det här inte är ok, desto större chans att gässen slipper sånt här framöver.

  SvaraRadera
 4. Svenska folket är mästare på att skriva kritiska inlägg om orättvisor, folk som har lyckats och tjänar pengar (svenska avundsjukan), utveckling osv osv. Men mycket mer än så blir det inte!

  Nej, ibland skäms jag för att vara svensk; folket som knyter näven i fickan och säger "det är för jävligt".

  Mer handling, mindre snack tack!

  /Magnus

  SvaraRadera
 5. Anders Troberg02 februari, 2009

  Magda: Läs på historien. Staten israel har inte där att göra, de har själv valt att sätta sig i sin sits genom att invadera ett annat folks land.

  Läs dessutom på om Hamas. De vill få bort israel från Palestina, längre än så sträcker sig inte deras ambitioner. Om israelerna flyttade ut (över 85% av dem har ett andra medborgarskap, så det skulle inte vara något större problem) så skulle Hamas vara nöjda med det. Hamas har till och med gjort uttalanden om att de skulle acceptera att de stannar, under förutsättning att landet var Palestina och under palestinskt styre. Liknande uttalanden är nästan utan motstycke i världshistorien, ockupationsmakter får sällan en sådan chans.

  Dina kommentarer om islam är bara okunniga och främlingsfientliga. Tro mig, jag har bott och arbetat i regionen i två år och jag har hellre muslimer som vänner än många kristna sekter.

  Likaså är dina kommentarer om israel som enda demokratin ren bullshit. Det är ingen demokrati när man bedriver en systematisk etnisk rensning och inte låter arabiska partier delta i valen. Andra länder, tex Jordanien, är dock demokratier (med förbehåll att en monarki, där eller här, aldrig kan vara en riktig demokrati).

  Vill du se var de äkta bovarna är så kolla lite närmare på kill ration. Tidigare låg den på cirka 4:1 till israelernas favör, efter deras senaste slaktoffensiv så ligger den nog närmare 20:1. Palestiniernas situation är idag närmast jämförbar med judarnas situation då nazisterna tvingade in dem i ghettos, och om de inte tar till vapen nu så kommer det antagligen att sluta likadant också.

  Ett land som är under ockupation har rätt att försvara sig, och det är vad Hamas gör. Hamas gör också mycket annat, exempelvis bygger skolor, sjukhus och återuppbygger raserade hem. De gör ett viktigt arbete, och jag stöttar dem fullt ut, moraliskt och, när det är möjligt, ekonomiskt.

  Vill israel ha fred så kan de få det precis när de vill. Den enda de behöver göra är att upphöra med sin ockupation och lämna över makten till landets rättmätiga ägare, palestinierna.

  SvaraRadera
 6. Jösses, Anders Torberg, du måste vara medlem I Hamas eller kanske är du bara en vanlig terroristälskande islamist (eller våldsdyrkande vänsterslödder)! Oj vilka uppoffringar terroristislamister är beredda att göra för att visa sin goda vilja...ha..låt mig skaratta! Isarel har varken invaderat eller ockuperat nånting. Judarna flyttade tillbaka till sitt eget land. Landet som alltid har varit deras. Läs du på din historia (och inte i de muslimska historieböcker!) Dödssiffrorna kommer från Hamas och går inte att lita på. Det har stått i de flesta tidningar(inte i de svenska förstås) att antalet döda är ca 500-600 och de flesta är "modiga hamassoldater" som gömmer sig bland kvinnor och barn! Att barn dör kan man bara skylla på Hamas och ingen annan. Hur kan man kalla det folkmord när befolkningen bara ökar för varje år som går!?! Ja, det är väl tråkigt för dig att inte fler israeler har dött men det beror inte på terroristernas snällhet utan på att de är dåliga på att sikta sina raketer! De vill verkligen träffa civila men lyckas sällan! Man kan nästan tro att Gud vill skydda sitt utvalda folk! Hamas får väl "be" hårdare till sin Allah/Satan. Och nej, det kommer aldrig bli nån bojkott av israeliska varor! Gud välsigne Israel!

  SvaraRadera
 7. Anders Troberg03 februari, 2009

  Sorry för en lång post, men Magdas inlägg är så uppåt väggarna galet att det inte kan få stå oemotsagt.

  Nej, jag är inte medlem i Hamas, men jag stöttar dem i deras arbete.

  Nej, jag är inte islamist. Jag är ateist, men jag respekterar religioner, alla religioner.

  Nej, jag är inte våldsdyrkare, men ibland måste en mindre våldsinsats användas för att stoppa ett större våld. Polisen gör det valet när de skjuter mot en våldsman med gisslan, världen gjorde det valet när de krigade mot nazi-tyskland, Hamas gör det valet när de gör motstånd mot israels folkmord.

  Vänsterslödder? Antagligen enligt din definition, då jag är på vänsterkanten.

  "Oj vilka uppoffringar terroristislamister är beredda att göra för att visa sin goda vilja...ha..låt mig skaratta!"

  Först och främst, ord som "terroristislamister" är direkt rasistiska, vänligen lyft diskussionen över den nivån.

  Visst, det finns extrema muslimer, men de är lika representativa för islam och för sin folkgrupp som Ku Klux Klan är för kristendomen.

  Sedan, varför ska de visa god vilja mot en ockupationsmakt som systematiskt och målmedvetet tar över deras land, deras hem och deras liv?

  "Isarel har varken invaderat eller ockuperat nånting. Judarna flyttade tillbaka till sitt eget land. Landet som alltid har varit deras. Läs du på din historia (och inte i de muslimska historieböcker!)"

  För 2000 år sedan, ja. Sedan dess har de släppt landet. Man kan inte rita om kartan efter 2000 år gamla gränser. Vill du återupprätta romarriket också? Det har inte varit deras land i modern historia, och sedan de invaderade det så har det aldrig varit oomstritt, så de har inga hållbara anspråk på det.

  "Dödssiffrorna kommer från Hamas och går inte att lita på."

  Ehm, Hamas välkomnade oberoende journalister till konfliktzonen, medan israelerna försökte hålla dem ute. Vem är det som har rent mjöl i påsen. Lägg till det att siffrorna bekräftats av, bland annat, Röda korset och FN, och att de inte bestridits nämnvärt av israel, så tycker jag att de låter rätt pålitliga.

  ""modiga hamassoldater" som gömmer sig bland kvinnor och barn! Att barn dör kan man bara skylla på Hamas och ingen annan."

  Ytterligare ett bullshitargument. Gaza är aningen mindre än Stockholm (360 km2 kontra 377 km2), och har en aningen större befolkning (1,5 miljoner kontra 1,3 miljoner). Lägg till det att stora delar av Gaza inte kan användas för att de regelbundet blir raserade av israel.

  Hur många ställen kan du sätta upp ett artilleribatteri på i Stockholm med rimligt säkerhetsavstånd till civila? Gärdet, kanske Barkarby, det är allt, och även där är marginalerna för små.

  Så, de gömmer sig inte bakom civila, de skjuter från de enda platser de kan skjuta från.

  Att barn dör är israels ansvar. Ingen tvingar dem att skjuta tillbaka. Ingen tvingar dem att kränka ett annat lands territorium med militära enheter. Ingen tvingar dem att invadera andra länder genom "bosättningar" som egentligen är militära enklaver (titta på google earth så ser du tydligt hur befästa de är). Det är deras val, och de ska hållas ansvariga. I slutänden är det alltid ägaren till avtryckarfingret som har det yttersta ansvaret.

  "Hur kan man kalla det folkmord när befolkningen bara ökar för varje år som går!?!"

  Att palestinierna är så många att de kan föröka sig snabbare än vad israelerna kan döda dem ändrar inte det faktum att det är ett folkmord.

  "Ja, det är väl tråkigt för dig att inte fler israeler har dött men det beror inte på terroristernas snällhet utan på att de är dåliga på att sikta sina raketer!"

  Raketerna är inte riktade mot folk i första hand, de är riktade mot israeliska ekonomin, främst då turistindustrin, vilken de dödat av väldigt effektivt. Det är direkt jämförbart med de strategiska bombningarna av fabriker under WW2.

  Målet i krigföring är inte att döda så många motståndare som möjligt, det är att sänka motståndarens förmåga att föra krig till en nivå där han måste ge upp. Snälla, det här är grundkurs i krigföring, och det borde du veta.

  "De vill verkligen träffa civila men lyckas sällan!"

  Det finns ytterst få civila i israel. De har en värnplikt som är näst intill total, så praktiskt taget alla är en del av det väpnade försvaret.

  Vad kallar man en anläggning som till 95% innehåller militär personal? Jag kallar det för militärförläggning, och jag kallar den för ett legitimt militärt mål. Att israelerna väljer att kalla den för en stad ändrar inte vad den är.

  "Och nej, det kommer aldrig bli nån bojkott av israeliska varor!"

  Wanna bet?

  "Man kan nästan tro att Gud vill skydda sitt utvalda folk! Hamas får väl "be" hårdare till sin Allah/Satan. (snip) Gud välsigne Israel!"

  Låt mig gissa, du är religiös? Jag tror att konflikten och diskussionen skulle må bra av att lyftas öven nivån "Min låtsaskompis kan spöa din låtsaskompis!".

  Värt att tänka på är också att en skaplig andel av palestinierna är kristna (cirka 15% om jag minns rätt), och de slåss sida vid sida med sina muslimska vänner.

  Förresten, Allah är inte ett namn, det är arabiska för gud. Även araber som tillhör andra monoteistiska religioner (tex kristna och judar) kallar gud för Allah. Med andra ord, när du jämställer Allah med Satan så har du samtidigt jämställt den kritsna och judiska guden med Satan.

  Muslimerna ser dessutom inte vare sig kristendomen eller judendomen som direkta motpoler till islam. De ser dem som samma religion, fast version 1, 2 och 3, efterhand som gud via olika profeter rättat till några missförstånd. Ett lysande exempel på det är en god vän till mig från Jordanien som skulle besöka Sverige. Han var muslim, och någon frågade var han skulle be i Sverige. Han svarade att han kunde be i en kyrka, eftersom "it's a house of god, we are all people of the book". Han såg ingen konflikt i det, och ärligt talat gör inte jag heller det. Lyft bort ritualerna från religionen och titta på grundtankarna så är alla religioner väldigt lika (undantaget är att vissa religioner har reinkarnation, andra har uppståndelse på sista dagen), och ritualerna är för människan, inte för guden.

  Om religionerna hade försökt hitta gemensamma ståndpunkter istället för att hitta skillnader så skulle världen varit ett bättre ställe.

  Jag rekommenderar att du försöker prata med några muslimer. Inte i form av en offensiv debatt, utan som i ett samtal för att förstå dem. Det finns säkert någon förening för invandrare i närheten eller en lokal där de samlas. De är bra människor, precis som de flesta andra grupper, och de har garanterat inget mot att prata med någon som visar ett genuint intresse. Tro mig, de är "som folk".

  Man måste alltid bedöma människor som individer. Att stämpla en hel grupp, baserat på religion, politik, kön, sexuell läggning, yrke, nationalitet eller andra grupptillhörigheter är att förenkla verkligheten till meningslöshet. Några av världshistoriens största illdåd har begåtts av kristna (och, för den delen, judar), men det gör inte alla kristna (eller judar) till dåliga människor, lika lite som att de bra saker respektive religion gjort automatiskt gör alla anhängare bra.

  SvaraRadera