lördag 14 februari 2009

Reinfeldts krig mot människan

Norska Venstre fruktar att FRA-lagen används för att övervaka norska medborgare. Oppositionspartiet kräver att den norska regeringen vidtar åtgärder.

Svenska folket kräver att inte bli avlyssnade men det skiter alliansen i. Så känn er avlyssnade kära norrmän. Allt hamnar hos Reinfeldt och hans polare.
Men det handlar inte bara om dina privata telefonsamtal och mail som svenska regeringen vill lyssna på. De vill lagra dem också!
Det finns många i Sverige som tror på människan, yttrandefriheten och ja visst friheten. Tyvärr blev svenska folket blåsta i valet. Inte ens prästerna går fria från kontrollsamhället Det svenska kristna partiet KD ägnar sig mest åt all slicka makten i xxxxx. Byter politik varje dag för att vara till lags och fortsätta äta den blåbruna gröt som serveras.
Det pågår en process om fildelning som har sin relevans i kontrollsamhället och konservativa kapitalägares intressen
Jag upprepar den här filmen för ekonomin måste sättas i sammanhang med kontrollönskan hos moderaterna och alliansen. Vem är det som är fienden...varför skall medborgarna kontrolleras?

Capitalism Hits the Fan!!!

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: pirate bay datalagring ekonomi kris , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan fra yttrandefrihet tryckfrihet övervakning pressfrihet frihet FRA-lag FRAlagen Technorati om: , , , fra , Icerocket om: fra , ,

8 kommentarer:

 1. Nu börjar det likna något. För mycket tid och energi har lagts av oss FRA-motståndare på inomsystemiska metoder. Det är mer än hög tid att blicka utanför systemet och sluta spela med vansinnigheterna.

  Med detta menar jag inte revolution utan kort och gott att åtminstone sluta tro på att vi med opinionsbildning och försök att argumentera mot makten kan nå förändring. Opinionsbildning är bra genom att skapa ett extra tryck och få mer stöd bland de breda lagren men för förändring måste man först och främst se vem det är som är fienden och därefter försöka finna vapen som slår mot denna.

  SvaraRadera
 2. Glöm inte bort vilka som initierade FRA-lagen, Bodström under regim Persson, helt S-märkt.

  SvaraRadera
 3. @SingleStar: Bodström är för alltid diskvalificerad som politiker i mina ögon (också) men det där är ett typexempel på vad jag menar med inomsystemiskt tänkande.

  Det finns ingen skillnad mellan hur block vänster resp. block höger agerat. Både vill förvandla Sverige till Honeckers våta dröm. Varför? Börja ställa den frågan så kommer vi att komma en bit på väg...

  SvaraRadera
 4. Det är egentligen en fråga om kontroll, och vem som kontrollerar.

  Det här sker i ett samarbete, mellan statsmakt och statsmakter. De som har den politiska makten, medans den ekonomiska realmakten, ligger hos företag.

  För att utöka sin egen marknad, krävs samarbete med den politiska makten. För att nå en marknad krävs kontroll, även över det geografiska området.

  Den politiska och ekonomiska makten, ingår dämed en allians.
  Den politiska makten, har lagstiftningen och andra verktyg. Den ekonomiska makten, betalar för att nå den marknaden.

  SvaraRadera
 5. Thomas, vad skulle syftet vara?

  Är det en ond pakt mellan politiker och Svenskt näringsliv som vill bygga kontrollsamhället?

  Det är så enkelt att skriva "FRA-motståndare", men var fanns ditt motstånd då FRA lyssnade/lyssnar på luftburen trafik?

  SvaraRadera
 6. "Capitamlism hits the fan"

  Orsaken stavas inflation - visar återigen att det är arbetarens störste fiende.

  Var kommer pengarna ifrån? Ja inte är det amerikanska företag, snarare de sparöverskott som finns i Mellanöstern och Asien.

  SvaraRadera
 7. @Jens O: Jag instämmer, om än med ett i mina ögon viktigt komplement. Du skriver:

  "För att utöka sin egen marknad, krävs samarbete med den politiska makten."

  För att bibehålla/ta den politiska makten, krävs samarbete/stöd av den ekonomiska makten. Jag hoppas kunna utveckla detta framöver men inte här.

  SvaraRadera
 8. @A Diran: "Är det en ond pakt mellan politiker och Svenskt näringsliv som vill bygga kontrollsamhället?"

  Även det där är ett exempel på inomsystemiskt tänk. Dessutom klätt i tokkonspiratorisk skrud vilket inte gör saken bättre.

  "Det är så enkelt att skriva "FRA-motståndare", men var fanns ditt motstånd då FRA lyssnade/lyssnar på luftburen trafik?"

  Nu pratar du om traditionell signalspaning vilket jag inte motsätter mig per se. Mitt motstånd i denna fråga väcktes och eskalerades när massövervakning påstods vara ekvivalent med signalspaning.

  SvaraRadera