fredag 13 mars 2009

Avslöjande rubriker om Reinfeldts populism

Det kanske inte är riktigt att kritisera Reinfeldt personligen men som populistisk företrädare får han klä skott för dagens rubrik.
Vi börjar med försvaret som alla har sett de märkliga svängningarna i försvarsministrar och överbefälhavare är all drabbade av populismen. Nu skall det helt plötsligt satsasförsvaret igen. Reinfeldt är ett populistiskt vindflöje något annat svar finns inte. Eller har folkpartiet tagit över statsministerrollen.

Vindflöje kanske inte är samma sak som vindkraft men nu har vi sett hela kärnkraftsindustrins kampanjer och hur t.o.m. centerpartiets ledning sviker sina väljare. Sanningen kommer alltid fram om hur saker och ting hanteras. Nu finns det en undersökning som visar det människor i det här landet vill. Så den förvrängda information vi utsätts för under en längre tid om hur Svensken älskar radioaktiviteten börjar rasa samman.

Radio aktiviteten ja. Samma är det med den "sanning" Reinfeldt drev igenom när han körde över centern och delar av folkpartiet med FRA-lagen. Nu börja sakta verkligheten sippra fram. Men vad kan politiker göra när statsministern personligen hotar avgå om inte FRA-lagen gick igenom.

Det allvarligaste sveket från moderaterna är nog ändå att kalla sig det nya arbetarpartiet. De människor som gick på den nysvenskan får nu dyrt betala. A-kassan, omställningsutbildningar, försäkringskassan allt har Reinfeldt sett till att rasera för att de lata Svenskarna inte vill jobba.

Vi kan se på attityden hos Reinfeldts och moderaternas allierade storkapitalet.
Den här ekonomiska krisen förvärras och underblåses av Borg med lite farsartade upprop mot en och annan direktör. Syftet är och har alltid varit för moderaterna att lägga ut ansvaret på var och en. Offentliga sektorn skall av ideologiska skäl säljas ut eller raseras. Framförallt skall det ske en gigantisk omfördelning mellan olika grupper. Det nya arbetarpartiet och kaptenen Reinfeldt seglar under falsk flagg.

Nu ser vi vådorna av en regeringsoduglig allians som byter åsikt lika ofta som arbetaren byter kalsonger. Men snart för Svensk folket bestämma över något. Vi kan välja kandit i melodifestivalen. Det känns fritt och bra att leva i konungariket Sverige eller hur...
När det gäller solidariten inom EU så är det som SvD skriver ett race mot botten
Jag har förutspått att m kommer att rasa ordenligt i opinionen till sommaren. Men du kan rösta här på sidan så länge i bloggvärldens väljarundersökning. 2010 kan vi äntligen få en regering som tar ansvar för Sverige.

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: , , , moderaterna , centerpartiet, folkpartiet, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan sverigedemokraterna Technorati om: bloggvärldens väljarundersökning , , , , demoskop, , Icerocket om: bloggvärldens väljarundersökning , , , , , ,

1 kommentar:

  1. Och nu har de lyckats igen. Med den nya teknikneutrala FRA-lagen, kan de inte signalspana mot främmande makt.
    Det står mer utförligt, i Klambergs blogg.

    SvaraRadera