onsdag 11 mars 2009

Senaste väljarundersökningen från Demoskop

Det röd-gröna blocket ökar ledningen något i Demoskops senaste opinionsmätning som publiceras i Expressen. Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet får tillsammans 52,7 procent mot de fyra regeringspartiernas 44,5.
Expressen / demoskops marsmätning visar på att vänsterpartiet nu går framåt.
Moderaterna minskar och framförallt hamnar KD och SD rejält under riksdagsspärren.
Det är intressant att DN som brukar göra så stort nummer av när m ökar någon promille har inte skrivit något. Inte heller Dagen. Men det kanske står någonstans men väl undangömt.

Nu är väl inte undersökningar egentligen så viktigt för m när de visar fel siffror:)
Däremot är nog den avbrutna avtalsförhandlingen något som Borg o Co behöver oroa sig för. Det kanske inte är läge att diskutera förändringar i LAS just nu anser nog facket. Kanske är det dax för alliansen att börja hantera verkligheten. Vi får hoppas m inte delat ut alla pengar i form av skattesänkningar till partivännerna. Det lär gå åt mycket pengar framöver för att rädda kommunerna runt om i Sverige nu när den ekonomiska politiken havererat för Reinfeldt.
Nu börjar de fattiga gå till kyrkan för att få mat även i Sverige.

Sammanbrottet i avtalsförhandlingarna, den ekonomiska politiken, arbetsmarknadspolitiken börjar synas i väljarundersökningarna. Förbered er för ett riktigt kraftigt ras för moderaterna framåt sommaren. Rösta här på -ettan- i Bvu 2009:2 i väntan på raset.

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: , demoskop opinionsmätning, , , , moderaterna , centerpartiet, folkpartiet, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan sverigedemokraterna bloggvärldens väljarundersökning Technorati om: bloggvärldens väljarundersökning , , , , demoskop, , Icerocket om: bloggvärldens väljarundersökning , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar