torsdag 19 mars 2009

Det gäller i hög som lågkonjunktur

Jag skriver lite oregelbundet som trogna läsare märkt. Skälet är att andra frågor har tagit rätt mycket tid. Tänkte berätta lite om något roligt jag gjorde vid förra Kommunfullmäktigesammanträdet i Nyköping. Jag m.fl. vill att vi skall ha radio och webbutsänding från den beslutande församlingen. Vi är också flera som vill ha två talarstolar i fullmäktigesalen så det kan bli en offentlig debatt. Allt för många frågor avgörs på andra ställen i en kommun än hos de folkvalda. Så jag provade att blogga direkt via bloggy och twitter. Det var mest ett litet experiment från min sida men jag har förstått av kommentarer att det var rätt många som följde Kommunfullmäktige den vägen. Det här är lite spännande eftersom jag är helt fri att vinkla och skriva hur jag vill så kanske är det en bra väg att vitalisera Kommunfullmäktige i Nyköping. För vem vill att jag skall sitta ensam och ge subjektiva kommentarer ;)

Ett tips till er flitiga bloggar i andra kommuner.


Nu tänkte jag kommentera lite av det som sker inom ekonomin i Sverige. Jag läste i expressen att sexindustrin gått ner 30%. Så vi kanske kan konstatera att all industri har det svårt idag.


Vi har sett Reinfelft göra uttalanden om att kommunerna inte skall få några nya pengar
Karin Jonnsson (c) instämmer i Reinfeldt uttalande Kommunpolitiker är aldrig sena med att påpeka vikten av det kommunala självstyret. Och självstyret gäller i hög som lågkonjunktur.

Det är ett resonemang som om vi tror på det får ett antal konsekvenser. En av konsekvenserna är ett citat från Fredrik Reinfeldt i valrörelsen 2006. "Jobb kommer att vara den helt avgörande frågan. Vinner vi i höst kommer vi i valet 2010 att mätas utifrån om vi fått fram fler jobb".

Ok ni förstår vad jag menar Kommunerna skall ha regeringsduglighet trots att Reinfeldt delat ut stora delar av statens förmögenhet i skattebonusar. Så nu vill inte jag höra det gamla vanliga Reinfeldtska att den här krisen hade jag ingen aaaaning om och den kommer från USA.


En Svensk Regering skall regera över Sverige i hög som lågkonjunktur
Nu kommer andra vågen av krisen som jag skrivit om tidigare. Landsting och kommuner måste avskeda offentliganställda i rätt stor omfattning. Så till den undersköterska Reinfeldt använde som exempel att hon fick 1000:- mer i lönekuveret så helt plötsligt så befinner hon sig levandea-kassa. Den har dessutom Reinfeldt sett till att sänka rejält. Vilken blåsning hon åkte på undersköteskan. Hon som skulle få så många arbetsgivare att välja på när alliansen privatiserat.


Björklunds kontrollhysteri med kunskapsprov på kunskapsprov visar sig snart vara ett tomt korthus när lärarna mister jobbet. Hägglund verka helt ha tappat timeing nu pratar han om skattesänkning:)
Tolgfors däremot byter åsikt som vi andra underkläder nu skall det omorganiseras igen, Vilket vindflöje som svenskt försvar blivit sedan m fick ansvaret.

Bostadspolitiken om det nu fanns någon förutom att lägga ner allmännyttan börjar ge sina tydliga spår, först drabbas de ekonomiskt svaga sedan du.

Det allvarligaste ur mitt perspektiv är att Reinfeldt spelar falskt om miljön. En ekonomisk kris tar sig säkert mänskligheten ur men vi kan inte ta oss ur en död planet. Det är dax att byta regering inte klimat.

Jag vill avsluta med Borgs fånerier om bonusar. Nu har han möjligheten att visa kraft bakom sitt teaterspel. Straffbeskatta bonusar med 90%. Ta intryck av favoritlandet USA Borg. I USA kapitalets mecca så kan man. Men det blir väl som vanlit ett tafatt EU-möte där Sverige spelar en undanskymd plats och så kommer väl teaterförsöket att Sverige leder Europa. Spelet börja ta slut politiken höll inte. Arbetslöshetslinjen och bidragsberoende och ökad utlandsskuld är resultatet den här gången, som varje gång vi fått ett moderatstyre i Sverige. Hur var det nu finansministern sa den gången. "Alla har väl en årslön på banken de kan använda som buffert". Det bristande verklighetsförankringen har inte Borg. Men frågan är om det överhuvudtaget finns några Banker kvar att spara i. Nu har vi satsat 70.000:-/ Svensk i att rädda bankerna. Vi kanske får se en moderat regering förstatliga bankerna. Det tror jag få hade förväntat sig av moderaterna. Vår tids Stalinister.

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: moderaterna , centerpartiet, folkpartiet, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan KLIMAT, MILJÖ sverigedemokraterna Technorati om: , , , Icerocket om: , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar