måndag 16 mars 2009

Reinfeldts bluff om kärnkraft

Svenska folket vill hellre satsa på förnybara energislag och att spara energi än på att bygga ut kärnkraften. Två av tre vill prioritera vind, sol och bioenergi, visar en opinionsmätning. Regeringen måste lyfta kärnkraften ur energiuppgörelsen, anser Mikael Karlsson och Svante Axelsson från Naturskyddsföreningen som låtit utföra undersökningen.
Så blir det när andra än m och fp och kärnkraftsindustrin beskriver verkligheten. Ansvariga för att blåsningen drivs vidare är nog partistyrelsen i Centerpartiet trots allt.
Det finns något som inte tagits upp till debatt och det är vad EU´s satsning på Kärnkraft betyder för Sverige. Reinfeldt säljer nog gärna av våra naturtillgångar. Så snart ryker förbudet mot uranbrytning och Maud nickar snällt med...igen
Visst är det märkligt med ett land som "lider av energiöverskott" att inte kunna investera i framtiden. Istället råder kvartalstänkandet för statens Vattenfall. Köpa kolkraftverk och bli stora i Europa är målet. Men det kan inte ske utan regeringens medgivande, glöm inte det!
"Försena och försena är det enda vi kan göra" 2010 röstar vi bort den här Regeringen
"Bara" 3,5 miljoner tittare såg på melodifestivalen. Hur många röstar på Reinfeldt?
Det var en väljarundersökning rån Sifo häromdagen som gav alliansen Lite fakta mitt i den borgerliga glädjeyran över Reinfeldt. 43 % och oppositionen 49,6 % Det betyder ett övertag för den rödgröna sidan med 6.6%. KD hade trillat ur om det vore val. Men jag ser och säkert fler att Miljöpartiet envisas med att vara Sveriges tredje största parti i undersökning efter undersökning. Klicka här om du inte gillar kärnkraft Läs här så ser du vad Miljöpartiet anser om Reinfeldts energiplaner
Du vet väl att du kan rösta på bloggvärldens väljarundersökning Bvu 2009:2 här på -Ettan-. Där finns både Piratpartiet, Feministiskt intiativ och Junilistan så passa på och gör din röst synlig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar