tisdag 14 april 2009

Alliansens senaste utanförskapsreform - utanför utbildningen

Genialt Björklund nu kan betygen höjas på de som studerar, övriga stänger alliansen ute från utbildning. Vilken djävla (ursäkta) människosyn folkpartiet står för!
Det känns igen från Reinfeldt.De som jobbar skall ha övriga får snällt ställa sig i utanförskapet.
Nu börjar resultaten av allianspolitiken synas. Svenskarna blir fattigare, pensionärerna blir blåsta på sin pension, Vårdköerna ökar, Antalet barn som vräks ökar
Men det finns alternativ i svensk politik. Björklund luckrar upp skolplikten
Vilka kunskaper får avstängda elever och var kommer de att ta vägen, säger Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand om regeringens nya förslag om hårdare tag i skolan.

Mer i pressen om dessa galna militärfasoner i skolan Aftonbladet 1 2 Expressen 1 DN tiger! SvD 1 SR 1 Dagen tiger.

Jag håller på och skriver om socialbidragen. Återkommer med det. Nu är vi på väg in i ett riktigt bidragssamhälle. Det är bara att konstatera att Regeringen misslyckats och det är snart tid för nyval. Kanske kommer det redan 2009. Du röstar väl i Bloggvärldens väljarundersökning 2009:3. Kanske kan KD upprätthålla sin heder och spräcka galenskaparna. För KD har blivit rejält blåsta och är på väg ut i kylan på riktigt. Reinfeldt sänkte Kristdemokraterna en intressant rubrik i Dagen.


Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan Technorati om: , , Icerocket om: , ,

6 kommentarer:

 1. Bra att du länkar till en artikel som motsäger precis det du skriver om. Vadå "vårdköerna ökar"?

  "det kom ett genombrott i mitten av förra året då köerna började krympa i allt fler landsting"

  "Den senaste statistiken från februari visar att nio av 18 landsting nu klarar de statliga reglerna."  Om du ändå ska ljuga får du väl för fasiken sköte det lite snyggare.

  SvaraRadera
 2. Hej Björn,

  Läser din blogg relativt regelbundet (länkas från (pp), men stannar ofta och läser även om ämnet inte berör mitt partis områden) och har vid ett flertal tillfällen lagt märke till en sak:

  Det verkar som att när du skriver om något som upprör dig så blir inte alltid texten så sammanhängande. Jag har t.ex. väldigt svårt att hänga med i ditt resonemang i denna postning, då du hoppar från ämne till ämne utan att vara speciellt tydlig med vad du menar. I all välmening skulle jag önska att du korrekturläser dina stycken någon gång till, och kanske väntar med att posta tills du lugnat ner dig (och således har tid till ytterligare en genomläsning) så att dina läsare förstår vad du menar.

  Mvh Linus

  SvaraRadera
 3. Ja du, Björn. Jag kan se att du är upprörd i dina inlägg. Och jag förstår din frustration. När man vill berätta återberätta en historia väljer man ju ofta bort tråkiga delar och förstärker de snaskiga bitarna. Det gör vi alla i fikarummet eller på puben. Men när det gäller politisk debatt kanske man ska tänka på att ingenting driver poltikerförakt - och långt värre - politikförakt mer än dessa skruvade historier. Försök därför hålla dig till sanningen och beskriv saker som de hänt, så får du själv ökad trovärdighet samtidigt som du bidrar till att kanske minska föraktet lite. I övrigt - kör hårt - vi är många som gillar dina betraktelser.

  SvaraRadera
 4. Jo jag laddar med känslor när jag skriver. Ibland blir det såklart lite si och så med både stavning och meningsbyggnad.
  Så de som läser mig får nog stå ut med att ibland blir det lite surrigt.
  Skulle jag sansa mig och skriva mer snyggt så blir det givetvis mer sakligt och sant (faktabetonat)
  Nu är det här en blogg och jag skriver rätt mycket i andra sammanhang som uppfyller båte vertenskaplighet och god svenska.
  Bloggandet är en annan form och mer direkt. Det är ju också möjligt att kommentera det läsaren ser som osant. Jag publiserar även dessa kommentarer.
  Det är ännu "värre" när jag skriver på bloggy. Då är det direkt och 0 eftertanke.
  Men kära vänner det är bara blog & roll och debatten är nog det centrala inte att jag egentligen är sveriges mest felstavande bloggare;)
  Men jag tar till mig av de senaste kommentarerna och skall se om jag kan göra något åt kritiken.

  SvaraRadera
 5. Hm... LOL :) ;) osv...
  hoppas du tar till dig de ovanstående, en smula elaka men seriösa. kommentarerna.
  I synnerhet Linur var helt klockren LOL
  Ha det ;)

  SvaraRadera
 6. Du verkar ha en övertro på politiken. Det är förenklat att säga att "allt är alliansens fel".

  Som tex sänkta pensioner - det beror på pensionssystemets utformning som S stödjer och fallet i BNP.

  Svenskarna blir fattigare? Har du missat att vi just haft en finansiell härdsmälta?

  SvaraRadera