torsdag 2 april 2009

Senaste BvU 2009:2

Bloggvärldens väljarundersökning 2009:2 är klar. Piratpartiet och moderaterna ökar.
Passa på och rösta i BvU 2009:3 när du är här!

Vänsterpartiet,Socialdemokraterna och Miljöpartiet minskar. De rödgröna har nu börjat producera gemensam politik. Läs här. Det kommer givetvis att få allt större effekt varefter nya konkreta förslag för arbete och miljö presenteras.

Oppinionsundersökningens trender sammanfaller väl med de större undersökningarna. Att observera är att de större opinionsundersökningarna inte alls fångar Piratpartiets ökning under 2008-2009.

Nedan efter tabellerna finns några antaganden. I övrigt har jag förutspått en ordentlig regeringskris med fallande förtroende för moderaterna till sommaren. Jag hade rätt om den ekonomiska krisen när jag skrev om den för över ett år sedan, vi får se om detta antagande håller. Det bygger på samma analys över att vissa fundament i ekonomin inte åtgärdats i tid och i synnerhet inte i Sverige som har haft förutsättningar att motverka krisen. Moderatenas val att "tömma statskassan" med sin skattesänkarpolitik blir nog synligt till sommaren då krisen når kommuner och budgetunderskotten ökar som det gjort vid varje borgerlig regering.

Jag har funderat en hel del över demokratin. Om ett parti vinner valet med löften om att ta bort arbetslösheten som det nya arbetarpartiet moderaterna gjorde tillsammans med folkpartiet, kristdemokraterna och centerpartiet. Borde de inte avgå när deras politik visar sig ge helt motsatt effekt mot det de lovade svenska folket.

(FRA och Ipred är aktuellt) och förklarar piratpartiets storlek. DN SvD AB

Moderaternas ökning hävdar många analytiker i andra undersökningar på att i kristid söker medborgarna sig till statsministerns parti. G20 mötet skall skapa trygghet, vi får se om det räcker för att åtgärda de fundamentala problemen i ekonomin. DN SvD AB

Samtliga undersökningar hittar du här.Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: , demoskop opinionsmätning, , , , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan bloggvärldens väljarundersökning FRAlagen Technorati om: bloggvärldens väljarundersökning , , , , demoskop, , fra , Icerocket om: bloggvärldens väljarundersökning fra , , , , , ,

1 kommentar:

  1. "Om ett parti vinner valet med löften om att ta bort arbetslösheten..."

    Är'u född igår?

    Exporten står för 50 procent av Sveriges BNP.

    Dit världens ekonomi går, dit går också little sweden!

    SvaraRadera