måndag 6 april 2009

Slingrande maktelit

Sverigedemokraterna är på tapeten igen; en tapet diskret mönstrad med blåsippor och hakkors.

Jimmie Åkesson: "Jag kan bara beklaga"
Kvällsposten - ‎6 timmar sedan‎
Sverigedemokraterna sjöng vit makttexter, och i en sång om hur Olof Palme mördades skrålade Jimmie Åkesson med. - Jag kan bara beklaga att jag befann mig i ...
Åkesson ber om ursäkt Dagens Nyheter
Sd:s ungdomsledare: ”Kan liknas vid ett Norge- eller blondinskämt" Svenska Dagbladet

Vad är det Per Schlingmann försöker säga - eller inte säga? Ge oss ett klart besked om Moderaternas syn på samarbete, om Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen. Reinfeldt och även Björklund brukar raljera över att vänsterpartiet är odemokratiskt och ett kommunistiskt parti. Nu vet ju alla att det bara är ett försök att sätta hjärnspöken om Stalin i huvudet på folk. Nu har moderaterna fått sitt eget blysänke. Med rötter från 30-talet har vi nu ett rasistiskt, främlingsfientligt och med tydliga klara nazistiska rötter. Hur blir det Reinfeldt skall du stödja din makt på rasismen?

Det är ingen hypotetisk fråga längre! Enligt demoskop åker både Centerpartiet och Kristdemokraterna ut Riksdagen och ersätts med Sverigedemokraterna. Han såg ju ut som en glad liten skolpojke Reinfeldt när Moderaterna var större än Socialdemokraterna i demoskops undersökning. Så då var det inte hypotetiskt...sluta slingra er moderaterna....svara nu..väljarna vill nog gärna veta om det röstar på ett nasseparti när de röstar på ett alliansparti! Hur nära är det mellan muf och sd egentligen??? Frågetecknen blir bara fler och fler för varj slingrande från Reinfeldt.


Den allvarligaste slingermanen är nog Kristdemokraternas Hägglund. När han nu förstått att det var tokigt att stödja främlingsfientliga, rasistiska och kanske nazistiska Sverigedemokraterna så börjar han slingra sig.

Slingeman själv vägrar att svara på hur moderaterna ser på Sverigedemokraterna. Vi har förstått att förutom de Sverigedemokrater som har sitt förflutna i rent nazistiska organisationer har många förflutet i moderata ungdomsförbundet. Nidvisan om Palme är enligt Jimmie Sverigedemokraternas partiledare en sång som brukar sjungas på muf.

Nu har tom främlingsfientlige Åkerlund förstått att han trampat ordentligt i klaveret.

Det skall bli kul att höra Sverigedemokraternas ledning förklara sig efter det tredje programmet från Kaliber. Då lär det vara ledningen själv som är i fokus.


Obahma har det inte lätt. Han har fått en linslus att samarbeta med i Europa. Undrar om Obahma vet om att det parti Reinfeldt företräder är beredd att leda landet med stöd av ett främlingsfientligt och rasistiskt och kanske rent av nazistiskt parti? Det måste kännas ganska otrevligt för Obahmna, men han håller god min och säger att lille pojken är duktig. Den sanna historien om Miljöarbetet är att moderaterna konsekvent motarbetat alla satsningar som de rödgröna drivit igenom. Tur att alla inte är kortsiktigt populistiska utan att det finns en framtida bred regeringsbas i Sverige som på allvar kan ta tag i miljöhotet.

Slingerkvinnor finns det också LO-ordföranden råkade ut för ett riktigt mediadrev. Hon sitter kvar som LO-orförande som väntat. Troligen byter de ordförande nästa Kongress.

Reinfeldt får nog förklara sig om Ipred. Det var bråttom att driva igenom lagen. Kanske var det så att det redan bedrevs olaglig avlyssning av nätet eftersom tillslaget kom första dagen.

Vi har samma historia med FRA fast det tystats ner. Spaningen pågick långt före lagen. När ska våra journalister jaga den sittande Regeringen för att de inte ser till att Svensk lag följs. De odemokratiska processerna att driva igenom lagstiftningarna borde fått den tröttaste journalist att vilja ta fram fakta. Det har ju uppstått ett helt nytt parti Piratpartiet ur allt myglande och slingrande från alliansregeringen. Men visst har vi en fri press i Sverige...eller hur...inte är den styrd av någon maktelit inte...eller hur.. Kan vi få se ett mediadrev inte bara mot LO utan även mot Reinfeldt för att han vägrar svara om samarbete på rasitisk grund! Det borde vara vare demokratisk journalist självklara fråga...mediadrev tack!!

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan fra yttrandefrihet tryckfrihet övervakning pressfrihet frihet Technorati om: , , Icerocket om: , ,


3 kommentarer:

 1. Jag vet inte hur man slingrar sig om man som Hägglund säger att han aldrig kommer att samarbeta med sverigedemokraterna... Det är väl ganska tydligt...

  SvaraRadera
 2. Ja jag har slutat att köpa skivor och filmer.

  Tack och hej. Om Bilindustrin inte kan få fortsätta leva, varför ska då mediaindustrin få göra det?

  Det är som sagt våra politiker som bestämt detta, därför att de givit efter med den lobby som pågått.

  Tack regeringen!

  SvaraRadera
 3. SD har stor chans att få många missnöjd röster från sossarna som har även de tappat sin moraliskakompass i bonusträsket !

  SvaraRadera