torsdag 25 juni 2009

Piraterna har ankrat upp

Piraterna har ankrat upp vid den gröna ön efter EU-valet. Det var nog ett klokt beslut med tanke på nedanstående två alternativ.
DN 1 2 SvD 1 2 Peter Eriksson mp har sagt att han är tveksam, eftersom Piratpartiet tycks stå väldigt långt till höger i vissa frågor.
Idag ser han positivt på Piratpartiets val.
– En oberoende status innebär en sorts avtal där det står att de kommer att rösta som gröna gruppen gör förutom i deras kärnfrågor. Och när det gäller Lissabonfördraget som är en viktig fråga för oss har vi samma åsikt så det går bra.
Jag kan förstå att Peter Eriksson varit lite orolig eftersom Piratpartiet seglar in på en av Miljöpartiets prioriterade frågor Integriteten. Men jag tror även Peter Eriksson och även de ledande Piraterna kraftigt underskattar kraften i den frihetsröresle som satts igång. För mig är det självklart att politik behöver omfatta hela samhällsutvecklingen. men utan Yttrandefrihet, tryckfrihet, fri kommunikation på Internet så faller allt annat demokratiskt politiskt arbete. jag är genomgrön men älskar det arbete Piraterna gör med fokus på Integritet. Självklart kommer Piratpartiet med åren att formulera sig i fler frågor...det parti som främst skall känna sig hotade är nog ändå folkpartiet..
Just det alternativen här är alternativ.1.Expr 1 AB 1

Det andra alternativet är ju Piraternas store fiende. Mr kontroll...Euordföranden..

Eller tror ni på den här mannen som låter privata företag jaga medborgarna. Snacka om att tro mer på kapitalet än statens institutioner. SvD 1 2 3 4 5 Piratpartiet: ”Det här är rättsröta DN 1 AB 1

Det gör tydligt att enda sättet att vinna den här striden är politiskt. Det är en politisk fråga och den kommer att avgöras i riksdagsvalet 2010, säger Engström.

Ok nu hämtar piraterna lite andan och laddar om. En liten analys. Jag var en av flera som röstade på kamrat 4% pp i EU-valet. Det betyder nog att det gröna och de verkliga liberalerna (ej kontrollpartiet fp) håller på och växer så det knakar i marken. Mp och pp kom över 17 % i EU-valet. 2010 passerar dessa två partier 20% med råge. Hur Piraterna väljer att ankra upp i Riksdag, kommuner och Landsting står skrivet i stjärnorna. Jag har svårt att se hur någon Pirat kan tänka sig samarbeta med Reinfeldt och Björklund. Men vem vet Björklund kanske hinner avgå och ersättas med en liberal ledare?

Nu har Reinfeldt och Björklund och (glöm för guds skull inte KD eller Fedderlys parti centern även om de kommer under 4% 2910) lyckat kriminalisera en hel generation..snyggt jobbat..

DN 1 AB 1 SvD 1 2 – Det är problematiskt om privata organisationer ska leka polis, det är inte bra för rättssäkerheten. Framförallt med tanke på att de flesta som håller på med fildelning är unga.

Oppositionen åker tåg och föreslår rotadrag för skolor. Det behövs nog, men det var nog inte så grabbarna hos Borg såg på avdraget utan som ett tillfälle att renovera Djursholmsvillan. Val-lokomotivet verkar ha startat och huka er för Piraterna som seglar in i Riksdagen, det lär nog smälla ordenligt i valet..

Undrar just vem som styr skeppet moder Svea nu när Reinfeldt månar om sin egen karriär som den store ledaren? Det är nog ingen nu heller ;)

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: 1984 EU ipred moderaterna , centerpartiet, folkpartiet, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan fra yttrandefrihet tryckfrihet pressfrihet frihet sverigedemokraterna Pirate bay Technorati om: , , , Icerocket om: , , fra läs även andra bloggares åsikter om ,

2 kommentarer:

  1. Bara för att upplysa dig om du inte visste det redan. Den där "Berlusconi-filmen" är falsk. Det är en dubbelgångare (inte ens särskilt lik) som lånat ut sig till vänsterns "smarta guerriglia-kampanj" mot honom.
    m

    SvaraRadera
  2. Bra läsning!
    Suck.. man blir ju lite nervös på Sverige just nu...

    SvaraRadera