tisdag 23 juni 2009

United Minds, ras för Reinfeldt

Aftonbladet/United Minds nya väljarbarometer är den första efter EU-valet och kan vara en indikator på opinionen till valet 2010. Svensson, Mina moderata karameller m.fl. bloggar kommenterar.

Reinfeldt ökar sin lön med 4000 kronor 3% och volvoarbetarna sänker sin för" jobbens skull". En ledare som gå så på tvären mot konjunkturer och landet får givetvis -4%. Moderaterna rasar med andra ord. Det kommer att bli mycket kraftiga ras för både fp och m när väl det äkta arbetarpartiet socialdemokraterna drar igång sitt vallokomotiv.


Miljöpartiet är stadigt Sveriges tredje största parti och har nu etablerat sig på en nivå kring 10%. Min egen prognos är att Miljöpartiet har potential till att nå 20% med sin integritetspolitik & miljöpolitik. Nu finns ju även Piratpartiet och de lär fånga 5-10% av väljarna på just integritetsfrågan. Så en gissning är att Miljöpartiet får ca 15% i riksdagsvalet 2010.

Kristdemokraterna och sverigedemokraterna och även centerpartiet ligger och tuggar 4%.


Men trenden som sedan länge visat sig på Bloggvärldens väljarundersökning står sig även i Bvu 2009:3. Det är en vecka kvar art rösta så passa på när du är här.


Det är intressant att de borgerliga tidningarna inte presenterar väljarundersökningen från United Mindsutan utan väljer att slänga upp folkpartiets eurofråga...snyggt sätt att dölja misslyckandet för Borg.. kanske inte heller så kul att skriva om ny regering 2010...


United Minds väljarrapport


AB 1 2 SvD 1 2 3 GD 1 Dagen 1 DN 1 Expr 1
Samtliga undersökningar hittar du här.Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: United Minds synovate, demoskop opinionsmätning, , , , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan bloggvärldens väljarundersökning FRAlagen Technorati om: bloggvärldens väljarundersökning , , , , demoskop, , fra , Icerocket om: bloggvärldens väljarundersökning fra , , , , , ,

3 kommentarer:

 1. "Aftonbladet/United Minds nya väljarbarometer är den första efter EU-valet och kan vara en indikator på opinionen till valet 2010."

  Ehhh, för ett år sedan ledde de rödgröna med 20%. Ett år senare hade den borgerliga regeringen sprungit om dem. Opinionsundersökningar är hopplöst felaktiga. Det visade också alla opinionsundersökningar inför EU-valet. Ingen var ens i närheten.

  Nu är det 16 månader kvar till valet pch att du tror att denna undersökning skulle kunna vara en "indikator" på opinionen till valet 2010 är skrattretande och visar att du har noll koll. :-D

  SvaraRadera
 2. Hela ditt inlägg tyder på att du är ett barn, Björn Wadström. Är du ett barn eller bara extremt naiv?

  SvaraRadera
 3. @Biggy.
  Jag anpassar min text efter läsarna..som tex.du.
  Tack för kommentaren

  SvaraRadera