fredag 3 juli 2009

Demoskop - Snart är vi befriade!Mona Sahlin äger! Hon äger majoritet Demoskop har intervjuat 1 009 personer under perioden 24 juni—1 juli. Sympatierna fördelade sig enligt följande med förändringen från förra månaden inom parentes: S 33,3 (—0,3), V 5,5 (+0,3), MP 9,3 (+3,8), M 26,7 (—6,4), FP 9,1 (+2,5), C 4,7 (—0,1), KD 3,7 (—1,3), SD 4,0 (—0,5). Ras för Reinfeldt - 6,4%

Kristdemokraterna åker ur riksdagen 2010 och nästa alliansparti som lär få svårt är centerpartiet. Nu är de nere på 4%-diket de också.

Det är inte så konstigt att väljarna söker sig till de rödgröna. Alliansen har fått en möjlighet av svenska folket att visa att deras "jobbpolitik" fungerade. Nu vet svenska folket att socialdemokraterna är det parti att luta sig mot som regeringsparti. Sveriges tredje största parti Miljöpartiet har sedan starten varit på rätt spår. Miljöfrågorna förstår alla att vi inte kan bortse från längre. Miljöpartiet har sedan starten drivit demokrati och integritetsfrågor och det var lite förvånande att liberalerna lämnade in handduken och blev konservativa Nu fyller ju Piratpartiet det avgrundshål som uppstod i svensk politik när Björklund & Olofsson försökte skapa ett borgerligt värdekonservativt part kanske i allians med sverigedemokraterna.

Ett bra exempel på hur snett det går för alliansen är deras ständiga fokus på privatiseringar och upphandlingar. Miljöpartiet har en mycket balanserad och sund syn på när staten behövs. Så trots alliansen försök att misskreditera Mona Sahlin som person och hela den offentliga verksamheten är människor tänkande varelser som inte i längden köper populism.


Arbetslösheten och den svenska ekonomiska politiken är en katastrof. Vi belånar oss igen , utlansskulden växer, exakt som när högern fick möjlighet att ta ledarskapet förra gången.

Lyssna på Miljöpartiet som idag har sin dag i Almedalen. Det är framtidens politik ni hör. I dag presenterar Miljöpartiets språkrör Peter Eriksson 10 politiska förslag om hur maten kan bli godare. Det är ett stort problem att tillagningskök i skolor och vården läggs ner och ersätts med platslådor och uppvärmd mat. Miljöpatriets politik grundar sig på tre solidariteter:
solidaritet med djur, natur och det ekologiska systemet
solidaritet med kommande generationer
solidaritet med världens alla människor

Det är ganska tunga meningar som givetvis har fått målformuleringar inom varje politikerområde. Men gör så här gå med i framtidens folkrörelse. Du som är ung, tag plats i de beslutande församlingarna i samhället. Milljöpartiet gör skillnad och DU gör skillnad.


Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: Almedalen Almedalen 2009 Novus opinion United Minds synovate, demoskop opinionsmätning, , , , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan bloggvärldens väljarundersökning FRAlagen Technorati om: bloggvärldens väljarundersökning , , , , demoskop, , fra , Icerocket om: bloggvärldens väljarundersökning fra , , , , , ,

1 kommentar:

  1. Mona Sahlin äger? Eh, för att S får 33%? Ropa inte hej förrän du är över bäcken, Björn. Den där bäcken kan visa sig bredare än du tror. De rödgröna tappade 20% på ett år senast så det kan de mycket väl göra igen eftersom deras trovärdighet är noll och att deras gemensamma skatte- och jobbpolitik sågas vid fotknölarna av de flesta. :)

    SvaraRadera