fredag 10 juli 2009

Först FRA nu kommer hela Stockholmsprogrammet!

Nästa vecka träffas EU:s justitieministrar, under svensk ledning.De skall förbereda det så kallade Stockholmsprogrammet – som sedan skall spikas av stats- och regeringscheferna i december.Stockholmsprogrammet? Några axplock...
Ett utökat samarbete mellan EU och USA "in the field of freedom, security and justice".
Nationella anti-terroristcenter i alla EU-stater, som skall rapportera in till Bryssel.
Alla EU-stater skall dela sin underrättelseinformation med alla andra medlemsländer.
Mer, och mer effektiv, "data-mining".
Realtidstillgång till uppgifter om till exempel medborgarnas resor, bankaffärer, mobilpositioner, internetanvändning samt till fingeravtryck och porträtt.
Effektiviserad övervakning genom aktiv insamling av enskilda medborgares elektroniska fotspår.
EU-standardisering av övervakning.
EU-harmonisering för att undanröja legala hinder för övervakning och avlyssning.
Analys på EU-nivå av matrial från medlemsstaternas övervakning och massavlyssning.
En utökad EU-byråkrati för övervakning, avlyssning och analys, kallad SitCen

Hur gick det till när politikerna bestämde sig för att medborgarna var fienden? Det är ju ändå vi som betalar våra ledare för att företräda oss till ett fungerande hållbart samhället. När blev politikens mål kontroll och övervakning.
Vi såg det under Hitlertiden men dagens moderna politiker, vad är det för fel i hjärnkontoret hos dem som gör att de tror på kontroll och övervakning. Varför ser de ständigt människan som fiende eller möjligtvis som en beskattningsbar konsument..
Nej nu är det snart dax att förändra. Jag är trött på feta direktörer som snor åt sig och politiker som bara kan gå ut och in i flygplan för att ställa upp sig till Pingvinfoton.
Vet ni om att Sveriges tredje största exportområde är Musik!. Det beror på den enorma kultursatsning som tidigare regeringar gjort. Nu raseras musikskolor, bilbiotek, konsthallar jag ta vilket område ni vill inom kulturen och jmf.
Kanske håller den här lilla musiksnutten än. Den förklarar både övervakning och kontroll..är det verkligen så illa att Sverige håller på att förlora sin frihet? Tack för kaffet Reinfeldt. 2010 är det över och vi kan börja bygga framtiden igen.
Jag hade en viss sympati för Eu-projektet, men det var innan den kristna högern under ledning av Reinfeldt fick tillräde till beslutsklubban. Vi är nog lite illa ute med dessa kristna konservativa ledare.....

Nästa år ska Stockholm bli världens mest tillgängliga stad. Det lovade de borgerliga redan 1998. Men målet är tio år senare fortfarande långt borta. Och när vet man egentligen om det nåtts?
Vi trodde väl alla att de menade tillgänglighet för handikappadeosv, inte hade vi då en aning om att det handlade om att göra alla svenskars telefonsamtal och epost tillgängliga för staten Reinfeldt och den amerikanska marknadsekonomin.
Visst är det märkligt att i USA så går staten in och "köper" - "använder skattepengar" att ta kontroll över eller rädda bilindustrin. Reinfeldt han fattar ingenting utan låter stora Eurepiska företag stycka upp och slakta allt svenskt företagande....Nu är det franska, tyska osv staten som tar över mer och mer av tidigare offentlig verksamhet i Sverige. Privat är bra tycker Reinfeldt och hans "pingvinvänner" i alliansen. Det är kris mina vänner. Ekonomin är närmare haveri än vad ni kan ana. EU håller på att tappa greppet. När Gadaffi och USA´s president skakar hand så är det något som händer.. Reinfeldt han driver tesen om att det finns en fiende vi måste kontrolles mot och USA som redan gjort konkurs försöker desperat hitta nya vänner som har pengar!
En miljard människor har inte tillräckligt med mat för att bli mätta. Det är en dyster milstople i mänsklighetens historia. Och de hungrande blir allt fler, trots att världens ledare kommit överens om att hungern ska bekämpas.

Lite bloggar om Stockhlomsprogrammet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar