söndag 15 april 2012

Dagens idoltävling

Stefan Löfven seglar upp som månadens snygging och Fredrik Reinfeldt blir utröstad ur Robinson.
Jag har funderat hur det kommer sig att väljare kan hoppa så friskt mellan dessa två herrar. Svaret är nog ganska enkelt. Båda talar om tillväxt och att du skall få mer i din plånbok så du kan konsumera mera.
Men är det då ingen skillnad alls. Spelar det ingen roll vilken man väljer?
Herrarna skiljer sig åt när det gäller hur de skall få illusionen om tillväxt att leva en stund till.

Socialdemokratin har en ekonomisk politik som innebär att man alltid lånar från framtiden. Ibland kör de ordentligt i diket och då blir det skattehöjningar.
Moderaterna har en listigare ekonomisk politik som går ut på att på en fri marknad så sätts det ett pris på en vara eller en tjänst. När priset blir tillräckligt högt så försvinner behovet / efterfrågan. Ibland blir de fattiga lite tjuriga och då blir det strejker och sociala oroligheter.

Det finns alternativ som inte leder oss in i den ekonomiska katastrof som tillväxtherrarna för er. Nu kära läsare är Wadström tillbaka i bloggvärlden efter lite vila. Så framöver kommer lite blogg & roll. Som vanligt lite musik och lite allvar. Jag kommer att skriva en del om fastighetsmarknaden och massa annat. Det är rätt stor cirkus nu när gubbarna står där med ändan bar och vapenexporten börjar synas igen.

Min musikfavorit just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar