måndag 30 juli 2012

Tillväxt och arbetslinje

Jag har länge försökt att förstå vad socialdemokrater och moderater menar med arbets-linje och tillväxt. Det är bara massa svammel och lek med ord. Båda kallar sig arbetarepartier och ägnar sin tid åt att "ljuga" med statistik med massa grumliga siffror om sysselsättning. Politik har reducerats till ett ständigt trixade med skattetabeller och inget mer.

När medborgarna förvandlas till skattebetalare (s) eller konsumenter(m) beroende på vilket arbetareparti som talar så kommer den viktiga frågan.

Vad vill dom de båda arbetarepartierna. Hur ser deras bild ut om Sverige. Vad är det för samhälle de målar upp? Du som läsare och jag vet att de saknar en bild av vart vi skall.

Tillväxt detta ord som är på arbetarepartiernas agenda år efter år innehåller ingenting. När jag satt och tittade på TV om gruvarbetarna i Potosi i Bolivia och sedan flippade över till nyheterna och hörde en generaldirektör för något så passande som tillväxtverket och lyssnade på en arbetsmarknadsminister som svamlade så blev det bara stopp i huvudet på mig.

Men jag är tacksam för att vi alla nu fått insyn i vad arbetarepartierna menar med tillväxt. Man skapar en byråkrati som skall fördela de EU-medel som vi tidigare sänt till EU. De stackars hårt arbetande tjänstemännen går sedan till Grand och super upp pengarna. Arbetsmarknadsministern vet som vanligt inte vet något säger att det här skall vi titta på. Sedan händer ingenting mer än att man anlitar någon PR-byrå som talar om för oss hur mycket vi älskar och tror på den förda politiken. Våra båda arbetarepartier har gjort sig helt beroende av dessa konsulter och opinionsinstitut.

Grandbesöket kanske också ger en ledtråd till varför arbetsmarknadsministern sänkt krogmomsen. Det sista var ironi.

En sammanfattning är: "Det var inte bättre förr men det är sämre nu."

Så nu får ni min beskrivning på hur ett land utvecklas. 1. Utbildning 2. God hälsovård 3. Investering i infrastruktur. Det här skapa de förutsättningar som behövs för att ge medborgare förutsättning att utveckla ett land. Det kanske låter väl magstarkt men politiker har aldrig och kommer aldrig att skapa några arbetstillfällen..... Men här hittar du lekstugan Tillväxtverket om du vill läsa själv vad du röstat fram.


Fler bloggar om tillväxt och tillväxtverket

Galenskapen flödar i svensk statsförvaltning som helt har lämnat verkligheten. Det klingar mycket falskt. I Potosi i Bolivia dör människor hela tiden då de plockar upp silver ur gruvor men där görs underbar musik.
1 kommentar:

  1. Ja, det beetende dom har haft är verkligen förakt för skattebetalarna.

    SvaraRadera