onsdag 1 augusti 2012

Är det medveten lögn eller?

När man som jag ägnar tid till politik så är det svårt att ständigt vara positiv. Politik handlar mycket om konflikter mellan olika sätt att se och förklara världen men också om hur vi skall prioritera med våra resurser. Det som gör det svårast att vara positiv är när man möter människor som medvetet ljuger. De är rädda att stå för en åsikt och utsätta den för debatt. Ibland får jag lust att skriva om dessa individer och visa upp deras lögner. Men det gäller att har respekt även för lata, korkade eller korrupta människor som glider fram i politiken. Så en svår fråga är hur stora medvetna lögner skall man acceptera....

Vi har ett "allmänt" aktuellt exempel just nu med arbetsmarknadsministern. Det som pågår inom statsförvaltningen borde kallas vid sitt rätta namn förskingring.
Arbetsmarknadsministern tar nu i med hårdhanskarna.. ja ni känner till hur det brukar låta när tidningarna avslöjat något. Men kära medborgare det är ju just för att hålla koll på att saker fungerar vi har politiker. Så när en politiker säger att den inget visste så är den i ett sammanfattande ord oduglig och borde omgående lämna arenan. Nu köper man in dyra krishanteringskonsulter osv..men sanningen har redan visat sig.
Den som fattar beslut har också en skyldighet att följa upp hur beslutet genomförs. Det duger inte att lita på och annat trams.. Men vänta lite är det så enkelt?

Birger Schlaug använder ordet lögn när han skriver om kärnkraften idag i sin blogg. Han för det också i bevis. Så läs den bloggen Rubriken Fyra politiker och en begravning.

Men stopp en stund. Hänger historierna ihop. Finns det något samband mellan att Annie Lööf hamnar i ordentligt blåsväder och framstår som helt oduglig samtidigt som kärnkraftsdebatten kör igång.

Jag skall förklara lite kommer ni ihåg tobleroneaffären. Expressen avslöjade och vem stod där när krutröken lagt sig. Känns namnet Göran Persson igen. När han kört partiet i sank och blivit konsult och godsägare så fick Mona Sahlin jobbet att försöka vinna valet. Mona Sahlin gjorde ett bra jobb i att hitta samarbetspartner och fick ihop ett rödgrönt alternativ. Svenska folket hade inte glömt Göran Persson och förtroendet för socialdemokratin var fortfarande lågt.

Ett gamalt klipp från Metro..
Mona Sahlin (S): Framtiden heter inte kärnkraft Tanken att byta ut uttjänta kärnkraftverk mot nya, gav hon inte mycket för......
IF Metalls kongress har beslutat att stödja kärnkraften. Och dess ordförande Stefan Löfven har sagt att det inte ska läggas ned mer kärnkraft och att nya investeringar inte ska uteslutas.

Ja fortsättningen har vi facit på..Juholt gillade kärnkraft men han hamnade i media så då fick herr Löfven jobbet....

När det gäller centerpartiets Annie Lööf så gillar hon inte kärnkraft.ett litet klipp från sydsvenskan
Motsättningarna inom Regeringen är kända och de inom centerpartiet mindre kända men helt klart är att just nu så pågår operation kärnkraft i Sverige.

Exakt som vapenindustri och liknande så finns stora ekonomiska intressen bakom kärnkraften vilket gör att vi skall nog vara extremt misstänksamma när media avslöjar något just nu. Särskilt om det gäller Annie Lööf.

Media gör ett bra jobb och får spinn på grejorna och säljer lösnummer som den tredje granskande statsmakten eller hur. Inte är media så korkade att de springer rätt in i en riggad process för att få bort Annie Lööf?

Som alla förstår är alla likheter med verkligheten bara en slump. För inte är världen så här förljugen.

En favorit i repris..
Fler som skriver om kärnkraft och tillväxtverket2 kommentarer:

  1. Christoffer Willenfort02 augusti, 2012

    Lustigt att du drar upp den klasiska "stora ekonomiska intressen" för det är en ren bit skitsnack. kolla här: http://nuclearpoweryesplease.org/blog/2012/07/25/the-big-bad-nuclear-maffia/ så upptäcker du att det är fosilkraft som är de stora och kärnkraft är i paritet med vindkraften i storlek.

    SvaraRadera
  2. Nej till kärn kraft och kärnvapen är en annan sida som är läsvär, på tal om ekonomiska intressen och anknytningen till vapenindustrin.
    http://www.folkkampanjen.se/

    SvaraRadera