fredag 18 november 2016

Moderata horor och nättroll

Idag blev det en kort morgonpromenad. Från gårdagens media där partikansliet hos moderaterna sände ut att en socialdemokrat är en hora uppstår två frågor i min hjärna.

Den första är givetvis hur många kommunikatörer avlönar vi med skattemedel i stat, region kommuner. Det är ett rätt märkligt släkte av människor som inte klarat av att hitta ett vanligt arbete. Istället har de till uppgift att sprida massa dynga för att förhindra en saklig debatt om viktiga samhällsfrågor. Kanske hade det varit på sin plats att istället diskutera varför Socialdemokraterna vill rasera LSS.

Troligen får kommunikatörerna hållas för att vi idag har politiker som inte har några ideer om hur samhället skall utvecklas. Det enda viktiga verkar vara i alla åtta partier att politikerna blir återvalda så de kan trygga sin egen försörjning.

Den andra frågan som uppstod är hur den moderate kommunikationsproffset kunde hitta ordet hora. Hora är ju en Rumänsk folkdans så troligen hade moderaterna någon tanke om Rumänien. Moderaterna har ju försökt hitta någon politisk fråga och tydligen har de fastnat i det stora samhällsproblemet att jag väljer att ge en Rom en slant när jag går och handlar mat.

Mindre troligt är att kommunikationsavdelningen på moderaternas partikansli avsåg ett släkte av Kräftdjur. De brukar ju inte vara så intresserade av djur och natur i dessa kretsar.

Eller också var det bara så att kommunikatören hade hjärnan full av sex. Ingen lär få veta, de flesta tolkar det nog som att han menade nattfjäril.

Jag kan konstatera att det verkar vara ett riktigt hönshus i Stockholm. De är ju smartare än oss lantisar enligt moderate partiledaren. Men nu tar vi lite musik och rensar bort dessa horor och troll.
Människan har ju kommunicerat i alla tider. Det är inte alltid lätt att tyda. Jag tänker inte låta dessa troll bygga bo i min hjärna.  Själv vandrar jag bort till Släbro och kliar mig i huvudet på vad den tidens kommunikatörer ville ha sagt.
Det gemensamma med dagens kommunikatörer kanske är att de hugger i sten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar