tisdag 22 januari 2008

Brist på hjärnkraft hos folkpartiet

Det här får bli mitt enkla inlägg i det senaste folkpartiutspelet. En bild på en burk. En typ av förpackning som kräver minst en svensk kärnreaktor att producera. Aluminium är grundämnet med atomnummer 13. Aluminium är en lättmetall.

När förpackningen är producerad så skall den transporteras, oftast på lastbil. I vårt mycket primitiva återvinningssystem så lär burken åka många mil och nyttja kärnkraftverket vid varje vändhållplats.

Varför gå över ån efter vatten?

Kärnkraft är inte en förnyelsebar energiform. En omväg och en ålderdomlig teknik med alltför stora risker. Kortsiktig tänkande leder alltid fel och inte till ett hållbart samhälle. Vi har bara en planet som våra barn barn barn barn barn .....barns barn också skall leva på.



DN/Synovate-mätningen är som alla andra undersökningar beroende på vad man frågar och vem man frågar. Svenska folket har redan fått rösta om kärnkraften, men en folkpartist gör ju alltid som han själv vill. Det kan inte vara lätt att stå i skuggan av moderaterna. I det maktpolitiska perspektivet får vi nog se detta strålande utspel om en strålande framtid.

Intressant Miljö

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar