tisdag 15 januari 2008

En valundersökningsanalys i media

Aftonbladet har idag en artikel som följer upp väljarundersökningen.

"Enligt den senaste undersökningen från Demoskop fick allianspartierna 38,6 procent av stödet medan oppositionen drog ifrån till 57,6 procent.
Missnöjet
bekräftades när aftonbladet.se lät sina läsare diskutera maktskiftet. Nästan 72 procent av nära 38 000 röstande svarade ”nej” på frågan om de känner sig som vinnare på regeringens politik. Knappt 23 procent tycker att de har tjänat på politiken.
Förklaringen till det låga stödet heter på statsvetarspråk ”förväntningsgap.”


Det här är ytterligare en artikel i mängden utifrån Demoskops undersökning. Den aktuella undersökningen och debatten gjorde att jag startade en egen valundersökning på bloggen.

Det skall bli spännande att se hur den faller ut. Socialdemokraterna har just nu rätt låga siffror i undersökningen. Det kan givetvis bero på att få socialdemokrater har hittat till min undersökning. Ungefär som att många socialdemokrater hittar till aftonbladet. Så är du socialdemokrat behöver du nog lägga din röst och göra lite valarbete. Tystnaden förlorar i längden.

Något intressant finns just nu i resultatet och det är att jag har med ett valalternativ som heter - "jag har slutat rösta". Den gruppen har just nu 5%. De personerna brukar nog ingå i gruppen osäkra.

Men det är 30 dagar kvar idag av undersökningen så spännande är det att se hur det slutar.


Intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar