lördag 23 februari 2008

Nyckelprotesten växer

Den ledande nazisten hoppade av och tog med sig medlemsregistret. Då åkte hans tidigare kamrater hem till honom och tvingade till sig hans dator under vapenhot.Nu har fyra ledande nazister anhållits. Det verkar vara lite turbulens i den bruna rörelsen.När vi talar om den bruna rörelsen så handlar det om en tro på ras och nationalstaten. Jag räknar in (sd) i den bruna rörelsen även om (sd) arbetar på att få en snygg fasad. Så eftersom en brun rörelse bara kan ha en ledare så ser jag att Jimmie Åkesson idag är den ende självklare ledaren. När jag klickar mig runt på olika bruna sidor för att läsa om de tankar och argument som framförs dyker det ofta upp besvikna kommentarer på att sverigedemokraterna är förrädare.

Jag själv har lite svårt att sätta mig in i tankarna som rör sig i den bruna rörelsen. För mig framstår den mest som ovetenskaplig och helt ologisk. Det går som jag ser det aldrig att bygga land och framtid på hat och rädslor. I min hjärna är alla människor olika och annorlunda och har samma värde.

Det skulle vara intressant om någon i den bruna rörelsen kunde skriva en kommentar och förklara varför (sd) ses som förrädare. Eller kanske kunde någon i (sd) skriva en kommentar om vad som egentligen pågår i den bruna nationalistiska rörelsen.Något som också ofta framförs är de kristna värderingarna. Det är då i jmf med andra religioner som Islam. Så finns det någon klok person som kan förklara hur dessa bruna organisationer får ihop det rent logiskt med att de företräder de kristna värderingarna. Nu är jag själv ateist men det har inte så stor betydelse i det här sammanhanget.SN skriver om hur vanliga svenskar nu börjat tröttna på hat, hot och våld. Genom att skramla med sin nyckelknippa visar de att de inte vill ha något slutet samhälle. Det är tänkvärt dessa vanliga svenskars agerande. När organisationer typ AFA säger inga rasister på våra gator så blir det alltid en jmf. med kommunismen och det våld som historiskt följt kommunistiska stater.Det är rätt spännande att se detta nyckelskramlande från vanliga svenska komunmedborgare i Nyköping. De använder sin yttrandefrihet och kanske är det inte svårare än så.Intressant

5 kommentarer:

 1. Det här är ungefär lika dumt som att bunta ihop sossar med Stalinister och undra:

  "När vi talar om den röda rörelsen så handlar det om en tro på kollektivism och klassanalys. Jag räknar in (S) i den röda rörelsen även om (S) arbetar på att få en snygg fasad. Så eftersom en röd rörelse bara kan ha en ledare så ser jag att Mona Sahlin idag är den ende självklare ledaren. När jag klickar mig runt på olika röda sidor för att läsa om de tankar och argument som framförs dyker det ofta upp besvikna kommentarer på att socialdemokraterna är förrädare.

  Jag själv har lite svårt att sätta mig in i tankarna som rör sig i den röda rörelsen. För mig framstår den mest som ovetenskaplig och helt ologisk. Det går som jag ser det aldrig att bygga land och framtid på klasshat och rädslor. I min hjärna är alla människor olika och annorlunda och inte delar av ett klasskollektiv."

  SvaraRadera
 2. Hej Roger Svensson
  Jag försökt klicka på din länk men hamnade på ett icke läsbart forum med 248 medlemmar. Trist!
  Men ändå den bruna rörelsen har ras och nation som gemensamma begrepp.
  Den röda rörelsen som du tar upp har begrepp som stat, kollektiv, ibland klass. Begreppet klass har att göra med makt främst ekonomisk i förhållandet mellan kapital och arbete. Fackföreningsrörelsen har sitt ursprung ur samma rötter som den röda rörelsen.
  Det är lite andra begrepp än den bruna rörelsens ras och nation.
  När det gäller just komunismen så vet du lika väl som jag att den har visat sig ge samma effekt som den bruna rörelsen. En diktator och en herrans massa människor som dör.
  Nu tillhör jag inte den röda rörelsen utan den gröna. Men du får gärna återkomma och berätta vad som är så klokt med ras och nation som utgångspunkt för politiken. För du kan väl formulera dig själv och inte bara skriva att andra är dumma;)

  SvaraRadera
 3. Jag har svårt att se det självklara sambandet mellan de bruna och de kristna. Men jag har sett bloggar som säger att det i princip är samma ideologi.

  Men jag tror att de bruna vurmar för kyrkan som någonslags svenskhetssymbol och som något gammalt och invant. Som den ariska klassens religion.

  Men det är ett oöverstigligt gap mellan nassarnas människosyn och den kristna.

  SvaraRadera
 4. Kyrksyster.
  Du har säkert rätt i att kristendomen missbrukas i det bruna politiska sammanhanget.

  Sverigedemokraterna säger sig vara ett kristet parti så de får väl själva förklara vad de menar.

  Arier du nämner är väl från trakten av turkiet om jag inte läst på fel.

  Jag återkommer på din blogg vid tillfälle så kan vi diskutera vidare om kristendomens människosyn.

  SvaraRadera
 5. Björn Wadström:

  Jag vet faktiskt inte om du bara är dåligt påläst eller om det här är något försök till "guilt by assocation". Det är lika avgrundsdjup skillnad mellan SD och nationalsocialismen (NS) som mellan socialdemomkratin och en Stalinister. Att SD tar avstånd från nazister, och tvärtom, är lika förvånande som att socialdemokratin tar avstånd från kommunismen. SD kan närmast betecknas som ett nationalkonservativt parti och är INTE nationalsocialister. "Ras" är t.ex. inte något begrepp som SD använder sig av, det är däremot centralt för NS för vilket "rasgemenskap" är underordnat nationen. Det finns många andra fundamentala skillnader, t.ex.:

  * SD är ett demokratiskt, parlamentariskt parti, NS vill avskaffa demokratin och parlamentarismen.

  * SD är ett pro-Israeliskt parti bl.a. med sionister i partiledningen, NS är antisemiter.

  * SD anser att kristna traditioner är viktigt, NS är motståndare till all religion.

  osv.

  Skall du hitta några värdegemeskaper så är ligger faktiskt NS närmare islamiströrelserna, både då och nu, de har samma demokratiförakt och judehat. Jersalems stormufti al-Husseni hade för avsikt att “rensa” Mellanöstern från judar och grunda en islamisk stat i Palestina, i det hade han stöd av nazityskland. I dag är "Sions vises prokoll" och "Mein Kampf" storsäljare i Mellanöstern och islamister som Ahmed Rami och Abu-Usama El Swede samarbetar med nazister:
  http://www.expo.se/2006/48_1452.html

  SvaraRadera